przepis na chleb - 13000 przepisów (strona:539/867)

Grillowanie na śniadanie z kiełbaskami serowymi "Hańderek" 158

podniebienia i oczu. Serek wypływał z kiełbasek podczas pieczenia co jeszcze bardziej rozbudza zmysły smakowe . :) kilka kiełbasek serowych Hańderek sałata pomidory sery oliwki biała rzodkiew szczypiorek musztarda pieczarki grillowany chleb Były dodatkiem i oprawą dla tychże pysznych kiełbasek które polecam grillomaniakom

Gotowanie jest łatwe
Makaron z wędzonym pstrągiem łososiowym i szpinakiem (fit) 193

Instagramie, wie że od pewnego czasu staramy się jeść bardziej zdrowo. Zwiększyłyśmy ilość warzyw i kasz w naszej diecie, zdecydowanie wyeliminowałyśmy cukry. Przeszłyśmy na „brązowe” wersje żywności, czyli ciemny chleb, pełnoziarnisty makaron i ryż. Mimo, że wiele zdrowszych odpowiedników jest już bez problemu dostępna w większości sklepów to nadal mamy problemy by dostać wszystko to co chcemy.  Pełnoziarnisty makaron

Kolizje Smaków
Baranina w stylu blisko- wschodnim 158

mnie trwało to ok 2 godzin, ale warto zacząć sprawdzać po godzinie. Upieczone, wyjęte z piekarnika mięso, odstawić na ok 10 minut, Posypać pietruszką. Podawać z dowolnym ulubionym płaskim chlebem lub kaszą np bulgurem, zieloną sałatą i jogurtem greckim doprawionym czosnkiem i oliwą. Smacznego

Stare Gary
Hummus 133

następnie oliwę cały czas miksując przez kolejne 2-3 minuty aż całość zmieni się w jasny, gładki krem. Posypujemy ulubionymi dodatkami i polewamy oliwą. Najlepiej smakuje z podpieczonym chlebem wyjadany prosto ze słoika

Pyry na Gaz
Zupa szpinakowo-jogurtowa - labaneya. 154

deltę Nilu? Może pod piramidy? Wyobraźnia działa cuda! Labaneya to zdecydowanie numer jeden moich zup z tego tygodnia. A z propozycji Marzeny? Bardzo chciałbym spróbować cebulowej  w chlebie ! I sam nie wiem, czy bardziej jestem ciekawy zupy, czy naczynia ;) Składniki: ćwiartka kurczaka (lub 3 udka) 1 i 1/2 litra wody 250 g świeżego szpinaku 1 mała cebula 2 ząbki

zadanie-gotowanie
Pizza z rukolą i pomidorkami – pieczona na kamienu do pizzy 237

jakości pizzy. Przede wszystkim pizza piecze się znacznie szybciej i w smaku – według mnie- jest lepsza. Na takim kamieniu można piec nie tylko pizzę, ale też bułki, czy chleb. Nie mam dużego doświadczenia w pieczeniu pizzy na kamieniu, trochę poczytałam, trochę pokombinowałam i jest. Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej typ 650 180 – 190 ml ciepłej wody

Niebieski kubek z kawa
Dwa noże od Fiskars - typ azjatycki oraz do szynki/łososia 140

dłoni oraz jest antypoślizgowa. Ostrze jest lekko zaokrąglone, grubsze i bardzo ostre. Nóż stał się jednym z moich ulubionych, takim do codziennego użytku. Poradził sobie nawet z krojeniem chleba! Cena noża w internecie to ok. 80-90zł za wersję Functional Form+, wersja podstawowa Functional Form to wydatek ok. 50zł.    Nóż do szynki/łososia Na taki nóż czekałam

Gotowanie i blogowanie
W krainie zdrowej słodyczy. Współpraca z Raw and Happy. 207

żurawiną. Wolne od glutenu, soi, jaj i mleka. 100% BIO. „Żurawina na czarnym lądzie” zaskoczy smakiem nie jednego. Krakersy Happy classic BIO – wartościowa alternatywa dla chleba. Wytrawne krakersy – kiełkowane aktywne ziarna, nienasycone kwasy tłuszczowe Omega, źródło naturalnych lignanów, wysoka zawartość białka, niski indeks glikemiczny, wolne od soi, mleka, jaj, glutenu, konserwantów i spulchniaczy – jednym słowem

Słodkie okruszki
Niedźwiedzie pesto 147

chyba prościej napisać do czego się nie nadaje, ale ja używam – do makaronów, mięs, ryb, serów, wędlin, jajek, kasz, ryżu… i nie tylko. Wybornie smakuje nawet z pajdą chleba. Ponieważ właśnie teraz jest najlesza pora zbioru czosnku niedźwiedziego warto ten okres wykorzystać. Czosnek niedźwiedzi można również suszyć,, mrozić i kisić. Na zimę będzie jak znalazł. Gorąco polecam

mojewypiekiinietylko
Pełnoziarnista Margheritta, czyli jak uszczęśliwić wegańskiego dzieciaka w deszczowy dzień 195

przygotowany sos trzymać kilka dni w lodówce. Przygotowanie pizzy: W międzyczasie piekłam jeszcze 2 inne ciasta (ciężki weekend, musiałam odreagować), więc wyjątkowo wyrobiłam ciasto w maszynie do pieczenia chleba. Jeżeli takiej nie posiadasz do w podanych składników zagnieć ciasto, i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, musi podwoić swoją objętość (około 1,5 godziny). Gdy ciasto wyrośnie, przełóż na stolnicę

greenscarf
Leczo z pieczarkami, kiełbasą i paprykowym miksem 150

wyłączeniu palnika zostawiamy leczo pod przykryciem jeszcze z 5-10 minut, aby smaki "dobrze przeszły". Następnie próbujemy całość potrawy, opcjonalnie można ją jeszcze doprawić. Leczo podajemy same, z kromką chleba lub z innymi ulubionymi zestawieniami. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Zdrowa zapiekana owsianka bananowo karobowa 192

higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 1 średni banan 7 łyżek płatków owsianych błyskawicznych 1 łyżka (płaska) karobu proszku z Chleba Świętojańskiego od firmy Bakra 1/2 szklanki mleka opcjonalnie 1/2 banana do podania Przygotowanie Do misy blendera wkładamy obranego banana, dodajemy 1 łyżkę karobu oraz 1/2 szklanki mleka, miksujemy.Następnie dodajemy płatki owsiane

Słodkie okruszki
Wiosna idzie, nie ma całowania! 134

prostu pytamy retorycznie "A czego można się było spodziewać?" i dalej apatycznie jeździmy walcem. I nawet buziaków na pocieszenie nie ma- nie po takich kanapkach. Na dobrym, podpieczonym chlebie lub bułce ulubiony twarożek śmietankowy, a na nim drobno pokrojone listki czosnku niedźwiedziego. Bajka! Ale nie taka, w której książę na koniec całuje księżniczkę. Raczej ją nokautuje czosnkowym oddechem

les mirabelles
Fasola z papryką 125

dodać paprykę i przyprawy i smażyć przez ok. 10 minut. Warzywa przełożyć do fasoli, dodać pomidory a następnie gotować do momentu aż papryka będzie miękka. Fasolę można podawać z chlebem, ryżem lub samą

Mama Gotuje
Domowy paprykarz szczeciński 97

rybą, czyli paprykarz szczeciński. Dla mnie pierwsze skojarzenie jakie z nim mam to brzydka (wręcz paskudna) puszka, z której po otworzeniu wyłaniała się ryżowo-rybna pasta do smarowania na chlebie. Nie powiem, żeby mi to nie smakowało. Dawniej co jakiś czas po tego typu hiciory sięgałem nie ze względu na cenę, a na smak. Moim zdaniem połączenie smaków w paprykarzu

Blendman