przepis na chleb - 13000 przepisów (strona:538/867)

Śniadaniowe ciastka z kakao i płatkami kukurydzianymi (z serwatką w proszku) 140

pojęcia". Ale już wiem! Ciastka dzięki niej posiadają bardzo fajną "skórkę", strukturę i niepowtarzalny efekt smakowy. Podobno jej dodatek (wiążąc wodę) sprawia też brak zakalca (przetestuję) w chlebach i innych cudeńkach cukierniczych. A ogólnie zawiera dużo białka i protein, które są wskazane w żywieniu człowieka. Nie będę podawała konkretnej marki i firmy, jednak można ją nabyć w większości sklepów spożywczych

Di gotuje
Chleb pszenno-gryczany z orzechami i figami 122

Chleb wyjątkowy lekko słodki z orzechami .... u nas zjadany jeszcze gdy jest ciepły. Wspaniale komponuje się z domowym dżem, twarogiem a nawet z wędliną. Składniki: 200 g mąki pszennej chlebowej 100 g mąki gryczanej 250 g wody 150 g aktywnego zakwasu żytniego 50 g figi 50 g orzechów pekan lub włoskich 1 łyżeczka soli morskiej Dodatkowo: kilka orzechów pekan

Delicious Titbits
Wypasione kanapki 209

Jeśli myślicie, że kanapka nie może być niczym wyjątkowym, to spróbujcie TEJ kanapki, zapewniam Was – niebo w gębie Składniki: 12 kromek chleba tostowego 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 … Czytaj dalej Wypasione kanapki

czarrna od kuchni
Szybkie ciasto bez glutenu, czekoladowo-karmelowe 127

jest zdrowe i zawiera dużo naturalnych cukrów podpada pod kategorie cheat meal ( tutaj możecie poczytać czy cheat meal rujnuję twoja dietę). Składniki : (Ja przygotowywałem w formie do pieczenia chleba o wymiarach 26cm x 12cm) Spód ciasta: ½ szklanki orzechów nerkowca ⅓ szklanki mąki migdałowej 2 łyżeczki kakao 1 łyżka miodu Przygotowanie: Orzechy musimy namoczyć w wodzie przez minimum 4 godziny, albo najlepiej

PaleoLife
Majowe grillowanie. Propozycja na grilla, propozycje na majówkę. 191

beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl/ Grillowane kanapki z kiełbasą, serem i pomidorem Składniki: (dla ułatwienia na 2 kanapki) 4 kromki chleba tostowego (u mnie pszenny, ale inne rodzaje nadadzą się równie dobrze) 1 pomidor 2 plastry żółtego sera 1/2 usmażonej na grillu kiełbasy około 1 1/2 łyżeczki sosu barbecue Folwark Przygotowanie

Słodkie okruszki
Podpłomyki pszenno-żytnie na zakwasie 108

Zrobiłam moje podpłomyki do sałatki. Sam przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia". Ogólnie książkę bardzo sobie chwalę, ale znalazłam niestety błędy (dotychczas w dwóch przepisach). Właśnie w przepisie na podpłomyki wystąpił błąd z podaną ilością wody (podane zostało 10 ml). Z taką ilością pozostają nam suche mąki, które możemy co najwyżej wymieszać ze sobą. Przyszło mi więc

Passions hobbies life
Chleb na zakwasie z czarnuszką 93

już pszenny. Ale co tam, niech będą dwa. O tym jak zrobić zakwas możecie poczytać w postach na zakwas żytni i pszenny. A tymczasem zapraszam po przepis na chleb z czarnuszką. Jeżeli nie lubicie czarnuszki możecie dać sezam lub siemię lniane. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami 135

początku roku i zdaje egzamin na szóstkę z plusem ! Jako blogerka kulinarna dużo czasu spędzam w kuchni i dobry piekarnik to dla mnie podstawa. Piekłam już w nim chleby, różne rodzaje ciasta, mięsa i zapiekanki, oraz oczywiście pizzę. Piekarnik spisuje się doskonale i  z czystym sumieniem mogę go Wam polecić. Oto cechy, które go charakteryzują

Kulinarne przygody Gatity
Zupa koperkowa z zielonymi kluseczkami i pulpetami 188

comfort food w kategorii zupy jest dobry krupnik z grzybkami albo zupa jarzynowa z soczewicą, ale koperkową kocham też miłością wielką. Wiecie, że pachnący koperek wzbogaci nawet smak domowego chleba ? Spróbujcie sami! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Chlebek otrębowy ze śliwką 143

Uwielbiam granulowane otręby. Zazwyczaj jem je z jogurtem, a dziś postanowiłam wykorzystać je do upieczenia chleba. Wyszedł pyszny! Składniki: 1 szklanka otrąb owsianych granulowanych ze śliwką 2 szklanki mleka 1 szklanka mąki pszennej ¾ szklanki cukru 2 dag drożdży 3 jajka tłuszcz do formy Wykonanie: Mleko zagotować i zalać otręby, następnie po przestudzeniu zmiksować.  Dodać drożdże rozpuszczone w odrobinie ciepłej

Tradycyjna Kuchnia
Dorsz na smażonej fasoli z pomidorami 204

naszych ulubionych przepisów na dorsza. Połączenie ryby, fasoli, suszonych pomidorów, szpinaku i dojrzewającej szynki może wydawać się nieco egzotyczne, lecz całość doskonale współgra. Bez ziemniaków, bez ryżu i bez chleba ryba też może być pyszna! Najlepiej smakuje, gdy fasolka się podsmaży i ma chrupiącą skórkę – teraz użyłam zwykłej fasoli, lecz kiedyś udało mi się dostać białą, drobną fasolkę

Poezja smaku
Smalec z fasoli 121

Smalec wpisuje się nieodłącznie w „dobre praktyki” ze strony restauracji w stosunku do klienta na Podhalu. Przychodzisz na obiad z rodziną? Dostajesz na starcie na stół smalec, chleb i czasami ogórki. Taki appetizer polish style. Jest to odbierane jako miły gest ze strony restauracji lub karczmy, bo wygląda to tak, jakby chcieli nas ugościć i pokazać „czujcie

Blendman
Słonina marynowana po litewsku 234

słonina twierdził że to przegryzka iście dla panów bo to niby do kielicha. Zrobiłam i wcale nie zaprzeczam że do kielicha się nadaje natomiast ja używam jej do smarowania chleba bo jest kremowa ale także pokrojona w kostkę i podsmażona na patelni idealnie wpisuje się w ramy jajecznicy. Polecam gorąco bo taka słonina jest bardzo aromatyczna i smakowita. Słonina marynowana

Moje Małe Czarowanie
PYSZNA ZUPA-KREM Z DYNI 162

przez chwilę na małym ogniu, aż śmietana się rozpuści. Podawaj w głębokich talerzach lub miseczkach, udekoruj zupę listkami pietruszki. Możesz serwować z grzankami domowymi lub gotowymi, lub ze świeżym chlebem. *polecam śmietanę Szefa kuchni do zup i sosów marki Danone 22%, ale możesz użyć innej, według własnego upodobania **jeśli wolisz, żeby zupa miała nieco rzadszą konsystencję, możesz dodać więcej bulionu

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ZUPA Z PORA I IMBIRU 145

Składniki: • 3 pory • 4 duże ziemniaki • 1 l bulionu drobiowego z kostki (bio) • 40 g masła • Mały kawałek świeżego korzenia imbiru • ¼ czerstwej bagietki (lub kawałek innego chleba)   • ½ pęczka drobnego szczypiorku • 20 cl gęstej śmietany do zup i sosów* • Sól, pieprz   Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w drobną kostkę. Z porów usuń wierzchnie liście, umyj je i drobno posiekaj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska