przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:34/600)

Ciasto kajmakowe 540

Bardzo pyszne, słodkie ciasto kajmakowe. Puszysty biszkopt i herbatniki przełożone masą na bazie budyniu i masy kajmakowej, całość posypana startą czekoladą. Pyszności. Idealne ciasto na Święta, przyjęcia lub niedzielny deser do kawy. Czas wykonania: 2 h 30 min (w tym 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 25 kawałków (forma(...)Składniki: Biszkopt: 4 jajka ½ szklanki cukru ¼ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń: 3 szklanki mleka (750 ml) ¾ szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 ½ kostki masło (150 g) 1 puszka masy kajmakowej 100 sztuk herbatników (450 ­- 500 g) 1 kieliszek spirytusu / wódki

KuchniaWeDwoje.pl
Tiramisu z Truskawkami – Deser Truskawkowy 284

Chciałabym się podzielić przepisem na pyszne tiramisu z truskawkami, tiramisu jest proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania tiramisu z truskawkami będziemy potrzebować: 1 opakowanie biszkoptów (200 g) około 350 g truskawek 1 opakowanie serka mascarpone (około 250 g) 2 jajka 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru kryształu (do truskawek(...)sekundy. Po około 2 godzinach : Truskawki wyjmuję z miski na talerz, odsączając je z soku. Do soku w misce dodaję mleko i mieszam, w tak przygotowanym mleku będę moczyła biszkopty. Teraz przygotuję krem: Jajka wybijam, rozdzielając żółtka od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do żółtek dodaję cukier puder, cukier waniliowy i miksuję, tak aby żółtka zbielały

Uwaga Babcia Gotuje
Tort urodzinowy 254

tort... nawet nie wiem jakbym go zaplanowała i tak finał będzie zupełnie inny od wyobrażenia . Stres jest tym wielki, im bliższa osoba dla której tort jest dedykowany  Białe biszkopty.  Krem waniliowy, frużelina wiśniowa i dużo owoców  Biszkopt (Przepis na jeden... do tego tortu upiekłam takie dwa) Biszkopt  5 jajek  (osobno żółtka i białka) 3/4 szklanki(...)przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łyżką, tak aby białka nie opadły.  Przełożyć do tortownicy. Tortownice wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia ( samo dno) boków nie smarujcie niczym, później jak biszkopt zostanie upieczony i wystygnie delikatnie oddzielić nożykiem. Piec w temperaturze 160 -170 stopni - około 45 minut (w zależności od piekarnika) do suchego patyczka (jak nakłujemy patyczkiem ciasto i po wyjęciu

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort gruszkowo kajmakowy 169

puszkę gruszek w syropie, lub kompot gruszkowy.  3 świeże gruszki do zrobienia chipsów. cukier Gruszki odsączyć dokładnie z syropu (będziecie potrzebować około 2 szklanek posiekanych w kostkę gruszek). Biszkopt  5 jajek  (osobno żółtka i białka) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Mąki wymieszać i przesiać.  Białka ubić(...)przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łyżką, tak aby białka nie opadły.  Przełożyć do tortownicy. Tortownice wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia ( samo dno) boków nie smarujcie niczym, później jak biszkopt zostanie upieczony i wystygnie delikatnie oddzielić nożykiem. Piec w temperaturze 160 -170 stopni - około 45 minut (w zależności od piekarnika) do suchego patyczka (jak nakłujemy patyczkiem ciasto i po wyjęciu

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort tiramisu 278

kawowych smaków, a mianowicie tort TIRAMISU. Rewelacyjne połączenie kawy i ciasta w jednym. Zasmakuje dla nie jedno wybredne podniebienie, bo jest po prostu przepyszny !  A więc zaczynamy... :) Składniki: Biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 750 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki (36%) 100 g cukru pudru Nasączenie biszkoptu(...)likieru amaretto filiżanka mocnej kawy Dodatkowo: 100 g gorzkiej czekolady - startej na tarce o drobnych oczkach Wykonanie: Najlepiej dzień wcześniej przygotowujemy biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Pod koniec ubijania stopniowo wsypujemy cukier i nadal ubijamy, na gładką, lśniącą pianę. Następnie dodajemy po jednym żółtku nadal miksując. Na koniec do piany dodajemy delikatnie

Gotuj z Mąką
Biszkopty z czekoladą 130

Biszkopty z czekoladą. Trwają zimowe ferie. Dla jednych to czas wyjazdów, dla innych czas błogiego lenistwa, dla jeszcze innych czas chorowania. Nas dotyczy trzeci przypadek. Wszyscy, jak jeden mąż, po kolei przechodzimy grypę. Trzeba więc podsunąć coś, co będzie chciało się zjeść. A, że lubimy słodycze, więc upiekłam biszkopty z czekoladą , które zawsze wychodzą 🙂 Składniki(...)czekolady wrzucamy do blendera, albo ścieramy na tarce. Rozkruszoną czekoladę dodajemy do masy i mieszamy łyżką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nakładamy porcję biszkoptów. Pamiętajmy, by zachować odstępy. Biszkopty pieczemy 12-15 minut (góra, dół) w 180 C. Gotowe są wtedy, gdy są rumiane. Ot i cała filozofia. Chwilka pracy a przepyszne biszkopty poprawiają

Niunioki
Tort z musem z białej czekolady i truskawkami 175

białej czekolady oraz truskawki to dobre połączenie by stworzyć przepyszny tort. Całość ozdobiona fragmentami rozpuszczonej białej czekolady oraz truskawkami. Składniki na biszkopt: 180g masła 180g cukru 3 jajka 200g mąki łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na mus: 150g białej czekolady jajko 4 łyżki cukru łyżka oleju 150ml śmietany kremówki Dodatkowo: 300g białej czekolady 100g truskawek(...)łyżki dżemu truskawkowego 200ml śmietany kremówki łyżka cukru Sposób przygotowania: Aby przygotować biszkopt miksujemy masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku naraz cały czas miksując. Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Przekładamy do foremki wysmarowanej masłem, wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 40 minut

wysmienity
Tort czekoladowo malinowy 167

Przepyszny i szybki tort, który skradnie serca każdemu. Czekoladowy krem idealnie komponuję się z malinami oraz delikatnym biszkoptem. Jest to tort, który znika zawsze w 2 dni, a każdy kto go spróbuje prosi o dokładkę. Przepis jest prosty i na prawdę nie wymaga jakichkolwiek umiejętności. Pamiętajcie tylko, że biszkopt najlepiej jest wykonać dzień wcześniej. Ten tort został udekorowany wyłącznie przez(...)moich pomocników, 8 latkę oraz 4 latka :) Wypróbujcie! Przepis na biszkopt znajdziecie tutaj:  Biszkopt na tort Składniki: * 2 tabliczki mlecznej czekolady * 800ml śmietany kremówki * 5 łyżek cukru pudru * opakowanie (150g) malin * słoik dżemu malinowego Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i chłodzimy przez 10 minut. Ubitą śmietanę dzielimy na dwie porcje (1/4 śmietany oraz 3/4). Czekoladę rozpuszczamy i studzimy

Klasyka Gotowania
Ciasto Toffi 765

Przepis na to pyszne ciacho mam od mamy. Piekła je już kilka razy a nam tak smakuje, że ja również upiekłam je do niedzielnej kawy. Połączenie puszystego biszkoptu, delikatnej masy i słodkiego kajmaku tworzą idealną całość. Ciasto i doskonale nadaje się na większe uroczystości. Polecam :) Biszkopt jasny: 4 jajka 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej(...)łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Biszkopt kakaowy: 4 jajka 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: 3/4 l mleka 2 budynie śmietankowe 1,5 kostki masła łyżka kakao cukier puder do smaku Ponadto: puszka masy krówkowej 2 mleczne czekolady 2 łyżki oleju

Smakołyki Asi
Tort gruszkowy z kremem waniliowym 266

smaku lekki, pyszny, waniliowy, wspaniały. Bardzo mi smakował, polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort gruszkowy z kremem waniliowym Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 100g cukru 120g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Owoce: 1kg gruszek (użyłam małych gruszek) 2 łyżki cukru laska cynamonu(...)cukru 8 żółtek 8 łyżeczek żelatyny (około 17g) 500ml śmietanki kremówki 36% Dodatkowo: 100g białej czekolady 40g oleju kokosowego cukier puder do posypania około 50g marcepanu + zielony barwnik spożywczy Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Piekarnik nastawić na 160C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180C). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, stopniowo dodawać

Mała Cukierenka
Sernik kajmakowy na cieście orzechowym 438

przedstawiam wam przepis uniwersalny, to znaczy pasujący do każdej okazji, a przynajmniej mi się tak wydaje, że pasowałby zarówno na święta jak i na urodziny. W jego skład wchodzi biszkopt orzechowy nasączony kawą i przełożony kajmakowym sernikiem gotowanym. Ciasto wyszło bardzo smaczne i bardzo interesujące smakowo i naprawdę je polecam. Ja z mojej strony mogę jedynie powiedzieć, że jestem zwolennikiem(...)mnie przemawia Ciacho można jeszcze udekorować, ale uznałam, że smaki są na tyle wyraziste, że nic nie jest mu już potrzebne. Składniki na blaszkę 20×20 cm: Biszkopt orzechowy: – 4 jajka – 160 g mielonych orzechów włoskich (najlepiej zmielonych na mączkę, ale mogą pozostać również odrobinę większe kawałki). Orzechy możecie zmielić sami w malakserze lub termomixie. Ja kupiłam

Relaxtime
BISZKOPT Z MADARYNKAMI W MASIE ŚMIETANKOWEJ 191

Składniki na biszkopt jasny: 8 jaj 1 i 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 p łaskie łyżki t łuszczu (mas ło lub margaryna)   Składniki masy śmietankowej: 500 ml śmietany kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny  1/4 szklanki gorącej wody Składniki na poncz: 1 szklanka zimnej(...)przegotowanej wody sok z 2 cytryn 4 łyżeczki cukru Dodatki: 6 mandarynek  cukier puder dżem Sposób przygotowania biszkoptu: Białka wybić do wyższej misy. Żółtka włożyć do miseczki, rozmącić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Tłuszcz rozpuścić na bardzo małym ogniu. Do białek dodać 1 łyżeczkę zmrożonej wody, ubijać na sztywną masę dodając stopniowo cukier. Do ubijania białek użyłam blendera

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Makowiec na biszkopcie 529

Makowiec na biszkopcie to klasyka z mojego dzieciństwa. Obecny nie tylko na Święta, ale i na wszelkich imieninach oraz rodzinnych imprezach. Różnił się liczbą wartsw biszkoptu i polewami. Ten makowiec jest w wersji odwracanej – masę makową najpierw zapiekamy, następnie wlewamy na nią biszkopt i pieczemy już razem. Potem ciasto wystarczy odwrócić. Ciasto można po prostu posypać cukrem pudrem(...)pył herbatników 1 szklanka drobno posiekanych orzechów i migdałów 1-2 łyżki cukru z wanilią 2 jabłka stare na tarce jarzynowej 3 łyżki amaretto lub kilka kropel aromatu migdałowego Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Mleko zagotowujemy razem z amaretto

Poezja smaku
Biszkopt śmietanowo-truskawkowy 137

Dzień Dziecka delektowaliśmy się takim oto biszkoptem z masą śmietanowo-galaretkową i dużą ilością truskawek. Ciasto najbardziej smakowało 5-letniemu Szymonowi, najmłodszemu uczestnikowi wczorajszej grillowej imprezy. Aż miło było patrzeć, jak pałaszował kolejne porcje, a to chyba najlepsza rekomendacja. Składniki: Biszkopt • 6 jajek • 1 szklanka mąki pszennej • 1 szklanka cukru • 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)cytryny / 0,5 szklanki wody do nasączenia biszkoptu Krem truskawkowy • 1 galaretka truskawkowa / 250 ml wody • 250 ml śmietany 18% Krem cytrynowy • 2 galaretki cytrynowe / 500 ml wody • 450 ml śmietany 18% • ok. 1 kg truskawek pokrojonych Wierzch biszkoptu – 1 galaretka cytrynowa / 250 ml Wykonanie: • Ubić białka na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Dodawać

To co kocham
Rewelacyjne Ciasto "Pijak" 1132

Rewelacyjne ciasto o niechlubnej nazwie "Pijak" na puszystym biszkopcie z aksamitną masą budyniową, genialną warstwą kokosowo makową, orzeźwiającą, przełamującą słodkość konfiturą porzeczkową i okrągłymi biszkopcikami polanymi czekoladą to wyjątkowy wypiek łączący wiele smaków które jako całość tworzą niezwykle smakowite ciasto. Polecam. Ciasto "Pijak" - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru(...)mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 250 g masła cukier waniliowy Polewa: 100 g gorzkiej czekolady (lub 50 g mlecznej i 50 g gorzkiej) 50 g masła ponadto: okrągłe biszkopty  dżem z czarnej porzeczki (ok. 400 ml) 50 ml wódki + 50 ml mleka wiórki kokosowe do oprószenia wierzchu ciasta Ciasto "Pijak" - Sposób przygotowania: Biszkopt: Formę wykładamy pergaminem

Słodka Strona

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję