przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:316/600)

Ciasto Charlotte z malinami i ryżem 173

Jedliście kiedyś ciasto z ryżem? Moja rodzinka była bardzo zaskoczona tym nietypowym połączeniem i smakowali ciasto z małą obawą, ale okazało się, że nie było najmniejszej potrzeby:) Delikatny biszkopt z domową konfiturą, do tego mój ulubiony ryż na mleku z dodatkiem malin i śmietanki. A na wierzchu mała porcja śmietanki i truskawek... Biszkopt:4 jajka, 50g cukru,3 krople aromatu

Z miłości do słodkości
Truskawkowa magia smaku 403

Truskawki opanowały już chyba wszystkie blogi:):) a na pewno mój! Dzisiaj coś naprawdę pysznego... Tort, ale nie taki zwykły, bo na biszkopcie z białek i płatków migdałowych, niezwykle lekki i puszysty. Do tego krem, uwielbiany przez dzieci, z kaszek i sporą porcją truskawek. A na wierzchu delikatna warstwa śmietanki, chrupiących płatków migdałowych i słodkich truskawek... Może przyda się(...)zbliżający się Dzień Ojca? Przepis znalazłam tutaj. Biszkopt:5 białek, szczypta soli, 3/4 szkl. cukru, 70g płatków migdałowych, 1/2 szkl. mąki pszennej, budyń waniliowy, łyżeczka proszku do pieczenia,łyżeczka cukru waniliowego. Płatki zmiksować w blenderze. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dosypywać cukier i cukier waniliowy. Mąkę przesiać wraz z proszkiem budyniowym

Z miłości do słodkości
Tort Myszka Mickey 150

dotrzymać:) Tort jest bardzo pracochłonny, ale to sama radość móc stworzyć taką postać. Najwięcej czasu zajmuje dekorowanie, bo jest to dość żmudna praca, ale efekt końcowy wynagradza wszystko... Inspiracja Biszkopt: 7 jajek, 1 i 1/3 szklanki cukru, 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać(...)24cm oraz do dwóch małych foremek na tarteletki o śr. 10cm. Piec ok. 35-40 min w temp. 175st. Ostudzić. Wszystkie krążki ciasta przeciąć na trzy części. Małe biszkopty dodatkowo przeciąć na pół, tworząc dwa półkola. Krem: 1,5 litra mleka, 350g masła, 300g margaryny, 3 budynie waniliowe, szklanka cukru, 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej

Z miłości do słodkości
milky way, mleczna droga 192

batonika w wersji ciasta. Upieczenie ciasta nie zajęło mi zbyt dużo czasu. Efekt pracy nie był powalający. Masa bardzo smaczna przypominała rzeczywiście smak batonika jednak  w połączeniu suchym biszkoptem nie była rewelacyjna. Czegoś mi brakowała w tym cieście. Może biszkopt powinien być czekoladowy? Hmm myślę, ze to dobry pomysł. Następnym razem spróbuję poeksperymentować.  Składniki: 6 jajek szklanka cukru

ciastkarnia na kruchym spodzie
kolorowe oczy siostry anastazji 183

standardowo więc mimo  wszystko postanowiłam spróbować je wykonać.  Biszkopcik, masa jak w każdym cieście i coś nowego czyli rolada  Należy bardzo uważać, żeby biszkopt podczas  rolowania nie połamał się, polecam w tym celu lekko zwilżyć biszkopt. Ciasto bardzo mi smakowało. Jak średnio przepadam za własnymi  wypiekami tak ten uważam za wyjątkowo udany i smaczny

ciastkarnia na kruchym spodzie
czekoladowo- migdałowy but 178

zmienię profil bloga z ciastkarni to torciarnię. To już chyba z czwarty tort w tym miesiącu a mamy dopiero 9, a przede mną jeszcze na pewno jeden. Szaleństwo z biszkoptami, oczywiście wszyscy chcą czekoladowe za co dostałam ochrzan, masami i oczywiście dekoracją. Tym razem tort był w typowym babskim stylu czyli z butem:) Na moje nieszczęście kupiłam bardzo beznadziejny lukier(...)uzyskania gęstej jednolitej masy. Następnie masę studzimy i w tym samym czasie ucieramy margarynę na biały puch. Pod koniec ucierania stopniowo dodajemy ostudzoną masę i posiekane migdały. Upieczony biszkopt dzielimy na 3 krążki i smarujemy je masą. Gotowy tort dekorujemy według uznania. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto Mleczna kanapka 2335

Dzisiaj zdradzę Wam mój starty, sprawdzony przepis na pyszne ciasto szczególnie uwielbiane przez dzieci:)) Ciemny biszkopt przełożony kremem z dodatkiem mleka w proszku. Ciasto smakiem i wyglądem bardzo przypomina popularne batoniki Mleczna kanapka, stąd też jego nazwa. Ogromnym plusem jest to jak łatwo i szybko można je zrobić. A minusem, że jeszcze o wiele szybciej znika ze stołu:) Biszkopt

Z miłości do słodkości
Ciasto Usta Adama 969

polecam.   Składniki:   250 g margaryny 220 g cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek wody 6 jaj 270 g mąki pszennej 2 lyzeczki proszku do pieczenia 300 g okrągłych biszkoptów ulubiona konfitura (dżem, powidło)     Margarynę, cukier, kakao, wodę należy doprowadzić do wrzenia i mieszając od czasu do czasu gotować około 5 minut. Odstawiać do ostygnięcia. Do zimnego dodać stopniowo 5 żółtek(...)jajo. Wymieszać łyżką. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciemnej masy i delikatnie wymieszać. Biszkopty smarujemy konfiturą i sklejamy do siebie. Układamy je na formę (36 x 25 cm), wyłożoną papierem do pieczenia i zalać ciemnym ciastem. Pieczemy w nagrzanym do 170 stopniu piekarniku około 35 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto

Made By Mom And Son
SERNIK JAGODOWY NA ZIMNO Z PIANKĄ MALINOWĄ 170

Jagody, cukier zmiksować  blenderem, następnie powstałą masę jagodową połączyłam z serem, na końcu  do masy dałam rozpuszczoną żelatynę wymieszałam i tężejącą masę jagodową wylałam na biszkopt. Wstawiłam do lodówki Pianka Malinowa 5 białek 1 galaretka malinowa ( rozpuszczona w ¾ szklanki wody)Białka ubić na sztywno do tego wlać tężejącą galaretkę malinową, delikatnie połączyć i wyłożyć na masę

RAROSSA
1446. Ciasto z budyniem.. 162

się sporo przepisów do opublikowania].. 25 dkg maki 0,5 kostki margaryny 10 dkg cukru pudru 2 żółtka szczypta soli  2 łyżki rumu lub kilka kropel olejku rumowego biszkopty 1,5 opak.budyniu śmietankowego 0,5 l mleka 2 -3 łyżki cukru sok z aronii 1 szkl.soku jabłko Sadvit 2-3 łyżki żelatyny 1 jogurt naturalny cukier do smaku

Moje domowe kucharzenie
Szarlotka z okruchów 136

mnóstwo..moja szarlotka jest ciut inna ..kiedyś robiłam podobną o nazwie szarlotka sypana..sporo osób na pewno zna ten przepis..Ta szarlotka to idealne rozwiązanie dla pokruszonych ciastek, herbatników, biszkoptów, wafelków itp. 35 dkg okruchów ciast,herbatników, biszkoptów 4 łyżki cukru 8 łyżek stopionej margaryny [ około 13 dkg] 1 kg jabłek 1/2 szk.cukru 50 g rodzynków Kresto 2 łyżki posiekanych

Moje domowe kucharzenie
Sernik jabłkowy z sosem 130

pieczony w blaszce i polany innym sosem, ale to i tak bez większego znaczenia.. Składniki spodu ( na tortownicę o średnicy 29 cm): 1 szkl. herbatników 1 szk. biszkoptów  120 g masła 1 - 2 łyżki jasnego dżemu ½ łyżeczki cynamonu Składniki masy serowo - jabłkowej: 1 kg twarogu półtłustego podwójnie mielonego 150 - 200 g masła 1¼ - 1½ szkl.cukru(...)jajek 2 budynie śmietankowe lub waniliowe na ½ l mleka 2 - 3 jabłka (ok. 400g)  dodatkowo: dowolny sos Wykonanie spodu: Masło roztopić i wystudzić.Biszkopty i herbatniki pokruszyć na miazgę.Wymieszać z cynamonem, przestudzonym masłem i dżemem.Wyłożyć na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia .Wstawić do lodówki, aby spód dobrze związał się. Wykonanie masy serowo-jabłkowej: Masło

Moje domowe kucharzenie
Tort kryształki 553

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tort kryształki to ciasto na zimno wykonane z galaretek i bitej śmietany. Zrobione na cienkim biszkopcie, ale równie dobrze można go zastąpić okrągłymi biszkoptami. Bardzo smaczny deser na upalne dni. Lubiany szczególnie przez dzieci. Przepis zaczerpnęłam z książki Ewy Wachowicz. Post Tort kryształki pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje
Podwójnie waniliowe ciasto biszkoptowe 291

Biszkopt:1 jajko2 białka3 łyżki cukru4 łyżki płaskie mąki pszennejKrem budyniowy:350 ml napoju waniliowego Alpro2 łyżki cukru2 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanej220 g masła o temp. pokojowejDodatkowo:1 opakowanie krakersów solonych1/2 puszki kajmaku waniliowegowiórki kokosoweWykonanie:Przygotować ciasto biszkoptowe.3 białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtko - ubić dokładnie.Mąkę przesiać, delikatnie połączyć z masą jajeczną.Kwadratową tortownicę o bokach(...)masło muszą mięć temperaturę pokojową ! Masło utrzeć, do uzyskania jasnej puszystej masy. Zmniejszając obroty miksera dodawać po łyżce budyniu, ucierać 15-20 sekund i dodawać koleją porcję budyniu.Na biszkopt wyłożyć 2/3 waniliowego kremu budyniowego. Na kremie ułożyć krakersy. Posmarować krakersy kajmakiem waniliowym i przykryć kolejną warstwą krakersów.Na ciastka wyłożyć resztę kremu budyniowego, rozsmarować, posypać wiórkami kokosowymi.Ciasto najlepiej odstawić

kolorowotorcikowo
Ciasto W–Z 333

dziś za sprawą przepisu od Asi, udało mi sie odtworzyć ten sam smak. I poczułam się o 25 lat młodsza! To zdecydowanie najlepsza W-Z jaką zrobiłam, a biszkopt bardzo przyjemnie mnie zaskoczył, był wyjątkowo wilgotny i “mięsisty”. Na pewno zagości u mnie na stałe i wykorzystam go do innych ciast. Po originał odsyłam Was do Asi. Przepis lekko zmodyfikowałam(...)łyżki alkoholu Polewa: 1 ½ tabliczki czekolady deserowej (u mnie gorzka z 50% kakao) 5 łyżek śmietany kremówki 1 łyżeczka masła Dodatkowo: 1 słoik gładkiego dżemu( u mnie morelowy) Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i kakao przesiewamy. Białka oddzielamy od żółek. Białka ubijamy na sztywno z sola, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Do żółtek dodajemy proszek

Mia Cucina Sofieta

Proponowane wyszukiwania