momentu zagotowania wody . Woda podczas pasteryzacji nie ma bulgotać i gotować się, ale lekko pyrkać między słoikami, które nie mogą się wzajemnie dotykać. Smacznego! Sałatka taka jest genialna nawet bez pasteryzowania, czyli jedzona od razu, gdyż cukinia i inne składniki mają dość czasu ,aby się przegryzć. Na krakersach smakuje obłędnie, w bułkach smakuje rewelacyjnie ,a do grilowanego mięsa lub tłustych
Z Kuchni Do Kuchnikarmiących piersią. LOYD proponuje wersję w saszetkach. Piekne opakowanie i syngolarnie zapakowana każda torebka, zachęcają do … relaksu...odpoczynku...zdrowia! Po wypiciu dwóch filiżanek Rooibos Sense miód i wanilia, bez obaw sięgnęłam po Rooibos naturalną. Lekko bursztynowy, czerwonawy napar o mocnym charakterystycznym akcencie, tym razem pozbawiony wanilii i miodu...zaprosił do zadumy, uspokoił i pomógł mi zasnąć. Co ciekawe torebkę można
Z Kuchni Do Kuchniwpieknych filiżankach czy dzbanuszkach do parzenia herbatek. Liczne przeprowadzone na pokrzywie badania potwierdzają jej lecznicze właściwości. Herbatke z pokrzywy stosowano już w starożytnej Grecji i w Rzymie. Nie bez powodu. Uważana za naturalny antybiotyk, ta parząca roślina, przynosiła również ukojenie przy świądzie, różnego rodzaju zapaleniach, oczyszczała z toksyn. Pokrzywa jest bogatym źródłem witamin i mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania
Z Kuchni Do Kuchniskomplikowanych funkcji, jest prosty w obsłudze i przede wszystkim...robi dobrą kawę- a o to nam właśnie chodzi. Kto lubi kawę dużą z mlekiem będzie nim zachwycony, mała czarna bez mleka? Nie ma problemu- Botti ma moc! Ekspres jest śmiesznie prosty w obsłudze i równie nieskomplikowanie się go rozbiera do mycia. Ale zaparzmy sobie kawy! Do specjalnego pojemnika, sitka wsypujemy
Z Kuchni Do Kuchnichrupiącą skórkę wzbogaconą dodatkowo ziarenkami. Moje dziecko nie lubi chrupiącej skórki, to kopytka musiałam odgrzać w zupełnie inny sposób..w kokilkach Tupperware! Postępowanie jest takie samo jak przy naczyniu bez pokrywki... Kokilki Tupperware posiadają indywidualną pokrywkę, więc skórka się nie wytworzy, a serek ładnie rozpuści i dziecko dostanie swoją indywidualną kokilkę i będzie mega zadowolone...bo kopytka się fajnie będą
Z Kuchni Do Kuchniszpinakiem... Można spotkać słodkie wersje. Najpierw przygotowujemy ragu- czyli sos mięsny. Składniki- podam tyle, ile ja użyłam w moim przepisie mięso mielone wieprzowo wołowe .Jeśli wieprzowe to z szynki bez kości. U mnie 1300 g. Sos pomidorowy 1 litr puszka pomidorów w zalewie 400 g cebula- 3 szt. średnie marchewka- 4 sztuki duże malutka główka czosnku przypawy od Skworcu zamiast
Z Kuchni Do Kuchnijasny puch, po czym dodajemy miękkie masło i dalej miksujemy. Na samym końcu dodajemy płatki i zmielone migdały. Autorka pisze, że ten krem podobno jest tak samo dobry bez zapiekania....hmmm. Sami oceńcie ;) Ja pozostałam przy wersji zapiekanej :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujesposób wystudziłam. Zimny szynkowar z mięsem (nadal zamknięty) włożyłam na noc do lodówki. Dopiero rano wyciągnęłam mięso, usunęłam worek i efekt możecie zobaczyć na zdjęciach. Mięsko super, wokół galaretka (bez potrzeby użycia żelatyny). Mój sposób podania: Dla mnie połączeniem idealnym dla tego schaby jest chrzan z żurawiną Eterno. Dla mnie to była fantastyczna niespodzianka smakowa. Warto spróbować takiego połączenia. SMACZNEGO
Blondynka Gotujekuchni, niż widok znikających w całości dań i radość najbliższych :) Pudding tak naprawdę możecie przygotować z inną galaretką i owocami, możecie również polać go gotowym sosem lub podać bez dodatków - sam w sobie smakuje wyśmienicie. No to zaczynamy! :) Składniki (teoretycznie na 2 porcje:)): 2 łyżki drobnej tapioki 250 ml mleka kokosowego (mała puszka) 1 łyżka ksylitolu lub cukru trzcinowego kilka
My Culinary Artrazem jabłecznik z kokosowym ryżem basmati, prażonymi jabłkami z żurawiną, i musem bananowym! Pyszne, lekkie i niesamowicie delikatne ciasto! Polecam! SKŁADNIKI: - 2 szklanki ryżu basmati - puszka mleczka kokosowego (bez śmietanki) - 4 słodziki - 4 jabłka - 3 łyżki suszonej żurawiny - 2 banany - 2 białka - 1 żółtko - 70 ml jogurtu greckiego 1. Ryż ugotuj na mleczku kokosowym z dodatkiem wody, dodaj
SMYKWKUCHNIkostkę. Przygotowujemy duży garnek i dużą patelnię. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy cukinię. Gdy zacznie się lekko rumienić delikatnie przesypujemy ją do garnka (bez oleju). Na patelni podsmażamy pieczarki – po podsmażeniu także dodajemy do garnka. Dolewamy olej na patelnię i podsmażamy cebule. Lekko je solimy. Gdy będą szkliste posypujemy po wierzchu ostrą papryką i tymiankiem. Mieszamy
Poezja smakusushi, które smakowało perfekcyjnie. Uwielbiam sushi.Do tego całego sushi, jak dla mnie, potrzebna jest odpowiednia oprawa. Nie wspominając o podstawach jakimi są pałeczki czy odpowiednie naczynia po zielonej herbacie, bez której te małe, pyszne maki nie smakowały by tak samo... Oprócz oprawy wizualnej, jak i praktycznej należy się uzbroić w 3 podstawowe "przyprawy", dzięki którym każdy dopasuje sobie smak sushi
Mango PapajaLubimy je zarówno na słono, jak i na słodko. Dziś ciasto na babeczki połączyłyśmy ze szpinakiem, czosnkiem, pomidorkami koktajlowymi oraz wędzonym, solankowym białym serem. Nasze muffinki nie powstałyby oczywiście bez orzeszków ziemnych niesolonych firmy Felix oraz ziaren słonecznika.. Nasza interpretacja, czyli popołudnie z Felixem według symfonii smaków, zapraszamy: Składniki: (ok.10muffinek) na spód: 60g orzeszków ziemnych, niesolonych Felix
Symfonia SmakówKawa. Jedyna rzecz, bez której nie wyobrażam sobie totalnie dnia. Potem druga. Nieraz trzecia. Czwarta. W pół do piątej. Bywała. Przed tym, zanim różową krechą odcięłam się od źródełka. Było ciężko. I nadal jest. Ale nie przez detoks. Tylko gadanie. Nie pij kawy! Jesteś w ciąży! Pijesz kawę? Przecież karmisz! No i...??? Na swoje
bastalenapudełka z jedzeniem na podniszczonych półkach w postapokaliptycznych domostwach – mianowicie jest to BLAMCO MAC & CHEESE! Ze względu na ograniczony ekwipunek bohatera przemierzającego pustkowia, zrobiliśmy je w wersji jednogarnkowej bez pieczenia. Bo „wojna nigdy się nie zmienia” ;) DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE PO PIERWSZE! Zakradnijcie się do czyjegoś domku na bezdrożach, podwędźcie im garnek
Nerds Kitchen