przekąski - 41822 przepisów (strona:333/2789)

Sałatka serowa 110

Pyszna, prosta, delikatna sałatka serowa to idealna propozycja dla miłośników żółtego sera. Składniki: ser żółty w kostce puszka kukurydzy 3 ząbki czosnku puszka ananasa majonez sól

Wasze Przepisy
Makaronowa patelnia 74

Makaronowa patelnia to świetny pomysł na szybki obiad, kiedy nie masz czasu (albo ochoty) stać przy garach. Składniki oraz sposób przygotowania: Mięso mielone podsmażyć na patelni

Wasze Przepisy
Rybka po grecku 81

Ryba po grecku to jedno z tych dań, którego nie powinno zabraknąć na świątecznym stole. Składniki: 1 kg fileta z ryby (tilapia) 4 marchewki 3 średniej

Wasze Przepisy
Keks świąteczny 96

Klasyczny wypiek, którego nie może zabraknąć na żadnym świątecznym stole. Składniki: mąka pszenna – 250g cukier – 180g masło – 250g 5 jajek 1/2 łyżeczki sody

Wasze Przepisy
Maślane ciasteczka 81

Przepis kruche, chrupiące, delikatne ciasteczka maślane. Bardzo proste i szybkie do przygotowania. Składniki: 250g mąki pszennej 250g masła 250g twarogu – półtłusty Sposób przygotowania: Wszystko razem

Wasze Przepisy
Kakaowe szyszki 65

Obłędnie smaczne, kakaowe szyszki to ciekawy pomysł na deser. Idealne na świąteczny stół oraz rodzinne uroczystości. Składniki: 100g miękkiego masła 90g cukru pudru 50ml oleju 1

Wasze Przepisy
RECENZJA KSIĄŻKI FRANCUSKIEGO MISTRZA KUCHNI JOËLA ROBUCHON „TOUT ROBUCHON” 126

nazwisko, szybko zyskując światową renomę. Od 1995 roku poświęcił się głównie pracy konsultanta. W 2003 otworzył nową restaurację o nazwie „L’Atelier de Joël Robuchon”, rodzaju tapas baru, serwującego przekąski i dania w mistrzowskim wydaniu. Posiada również liczne restauracje na całym świecie, w Las Vegas, Nowym Jorku, Tokio. Joël Robuchon był prekursorem eksperymentowania w kuchni, tworzenia nowych połączeń smakowych, bazując(...)jego serwowania, sprzętu kuchennego, a także słownik terminów kulinarnych. Joël Robuchon zaprasza do stosowania prostych, odpowiednio wybranych produktów i odkrycia ich smaków w licznych przepisach na sosy i wywary, przekąski, sałatki i przystawki, zupy, kremy, rillettes i terriny, ryby i owoce morza, podroby, mięso, drób, dziczyznę. Kusząco brzmią przegrzebki z cykorią, jajka w sosie z czerwonym winem, purée z bakłażana

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka z serem pleśniowym i gruszką 88

Szybki przepis na zdrową i pyszną sałatkę z gruszką, serem pleśniowym i orzechami. Składniki: gruszka orzechy włoskie (przesmażyć na patelni) mix sałat ser pleśniowy Sos: miód

Wasze Przepisy
Kulki rafaello 74

Uwielbiacie znane czekoladki rafaello? Dzięki temu przepisowi wykonacie je samodzielnie w domu! Składniki: 200g masła 250g cukru 250g mleka w proszku 200g wiórków kokosowych 2 wafle

Wasze Przepisy
Sos tatarski 79

Sos tatarski to popularny sos przygotowywany na bazie majonezu. Idealny jako dodatek do kanapek i zimnych mięs oraz wędlin. Składniki: majonez słoik marynowanych pieczarek ogórki kiszone

Wasze Przepisy
Bułeczki śniadaniowe 83

Jak raz je upieczesz to te bułki ze sklepu już nie będą Ci tak smakować jak kiedyś. Składniki oraz sposób przygotowania: Zaczyn z drożdży pół kostki

Wasze Przepisy
Racuchy drożdżowe 78

Przepis na pyszne racuszki drożdżowe, idealne na drugie śniadanie, podwieczorek lub kolację. Składniki: 500g mąki 1 łyżka cukru 30g drożdży świeżych lub 16g drożdży instant łyżka

Wasze Przepisy
Sałatka z tuńczykiem i ryżem 87

Sałatka z tuńczykiem i ryżem to pyszna i sycąca propozycja na obiad lub kolację. Składniki: 1,5 woreczka ryżu 2 puszki tuńczyka w sosie własnym puszka

Wasze Przepisy
Karkówka pieczona w plastrach + film 99

Karkówka pieczona w plastrach to pomysłowe i smaczne danie dla całej rodziny, idealne na świąteczny obiad. Danie jest proste w przygotowaniu, do tego smaczne i bardzo

Smakowite Dania
Schab w galarecie 86

Schab w galarecie to świetny pomysł na przystawkę podczas imprezy w gronie znajomych. Składniki oraz sposób przygotowania: Dwa kilogramy schabu gotuje w wodzie z marchewką, kilkoma

Wasze Przepisy