Sezon na szparagi rozpoczęłam w iście królewskim stylu, ha! ;) Dziś mam dla Was przepis na swoje ulubione białe szparagi w chrupiącym cieście z dodatkiem słodko-ostrego
Ostra na SłodkoPrzepis na sałatę z wątróbką już kiedyś tutaj zapisywałam. Dziś z pomidorkami koktajlowymi i mixem tegorocznych sałat prosto z mojego ogródka :) Podobną sałatką kiedyś wyzbyłam się
Weekendy w domu i ogrodzieChłodnik zachwycający kolorem, smakiem i orzeźwieniem. Idealny na takie piękne majowe dni. Nic tylko jechać po świeża botwinkę.
Pora na pora i pomidoraNie wierzyłam że to może być dobry pomysł połączenie takich smaków, ale wpisy na innych blogach zachęciły mnie do wypróbowania go. I powiem wam że ta
Bernika - moj kulinarny pamietnikPublikowałam już przepis na tortillę w wersji domowej. Postanowiłam trochę zmodyfikować przepis i zrobić ją w ostrzejszej wersji. Tortilla w wersji hot Składniki: 2
paapilotkaaSzukasz ciekawego pomysłu na obiad? Masz małego niejadka w domu? Polecam to danie - jest ono syte i pożywne a jednocześnie dzięki ciekawej formie podania może zachęcić
Świat SmakuMamy kalendarzową wiosnę, a mnie dzisiejsza pogoda jakoś jesiennie nastraja. Niebo zachmurzone, wieje silny wiatr, pada. I naszła mnie ochota na pieczone warzywa, choć wczoraj miałam
Weekendy w domu i ogrodzieCiasto Tres Leches to stosunkowo proste w wykonaniu, klasyczne, domowe ciasto. W szczególności popularne w Ameryce południowej i środkowej. „Tres Leches” w wolnym tłumaczeniu
Jem więc JestemSkładniki 12 szt: 4 średnie marchewki (2 szklanki startej na średnich oczkach) 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody
Pause Gotowanie!W niedzielne przedpołudnie zapraszam na pyszną sałatkę. Jest lekka, dietetyczna i bardzo smaczna. Doskonałe połączenie smaków, które sprawdzi się na każdej imprezie. SKŁADNIKI: 6 liści
Tradycyjna kuchnia KasiPaździernik - miesiąc powrotów studentów na uczelnie, powrotów do nauki, ale i przyjemnego życia studenckiego... powrotów do natłoku zadań i braku czasu. Właśnie z uwagi na studentów
Kuchenne aromatyMój klasyk sylwestrowy- ryba w pomidorach...zajadam się jej pozostałościami po sylwestrowymi, przy kieliszku wina i książce. 0,5 kg filetów z miruny (bądź innej
Kuchenne aromatyMięso mielone najlepiej na doczekaniu zmielić w rzeźnika i samemu doprawić w domu, robiłam je kiedyś z gotowego mięsa klopsikowego, przyprawionego, kupionego na tacce i powiem
Kuchenne aromatyWitajcie wybaczcie te długie przerwy, niestety z przykrością stwierdzam, że nie mam ostatnio głowy do pisania i to dosłownie. Od tygodnia głowa mi pęka, chodzę do
Kuchenne aromatySmaczne, szybkie i niedrogie - świetna propozycja na zakąskę w czasie majówki, można je podawać na wiele sposobów, jako potrawę samodzielną, bądź też zapieczone z serem. Ja
Kuchenne aromaty