Dzisiaj chciałam Was zaprezentować sposób na fasolkę szparagową. Prawie wszyscy lubimy ją w towarzystwie masełka z bułką tartą, jednak w moim domu rodzinnym przygotowywało się ją
My simple kitchenMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Właśnie zaczął się sezon na kwiaty cukinii, które niestety wciąż są mało popularnym warzywem na naszych stołach. Można je jedynie …
My Blueberry CornerDomowa wersja hot-dogów. Smakują zarówno na ciepło, jak i zimno. Można podać z ketchupem, sosem czosnkowym czy innym ulubionym. Składniki: 200 ml wody 25 g
e-PrzepisyKulinarneWy czytacie ten post a ja już jestem w pociągu o Gdyni. Jadę co prawa tylko na tydzień, ale wykorzystam ten czas na maksa. Czy zdałam
Magiczne Życie MartyCiecierzyca to roślina strączkowa zwana inaczej cieciorką lub grochem włoskim, która w krajach bliskiego wschodu traktowana jest jak afrodyzjak. Jej właściwości pobudzające oraz duża
Pora na pora i pomidoraI po raz kolejny domowa wędlina, jakiej nie znajdziemy w sklepie. Bo kupując mielonkę kupujemy mięso oddzielone mechanicznie, przynajmniej ja czytając przypadkowe etykiety nie spotkałam się
Szefowa kuchniBatoniki są proste, szybciuteńkie i bardzo sycące :) Ale niestety.. na jednym nie przestaniesz... :) Składniki na 9 batoników: 100g płatków owsianych (mogą być bezglutenowe) 45 g
CzarnawisienkaTruskawki z czekoladą i miętą to idealne połączenie. Każdy ze składników tego trio pasuje do innego. Aby danie było bardziej pożywne, proponuję połączyć je z kaszą
Weekendy w domu i ogrodzieDziś na blogu kontynuuję temat młodych warzyw, wiosna to najlepszy czas, aby się rozkoszować ich smakiem. Na tapecie będzie botwinka. Młode buraczki oczywiście najlepiej smakują w
Kulinarne przygody GatityTa sałatka, bez względu na okazję, zawsze robi wrażenie - najpierw wzrokowe, a potem smakowe. Niestety, nie jestem autorem tego przepisu. Lata temu wymyśliła ją Zosia, ale
My Chcemy JeśćBardzo lubię jeść jogurty, ale również warto urozmaicić swoje w menu. Ostatnio upiekłam jogurt z truskawkami i mega smaczną kruszonką! Naprawdę warto spróbować. :) Składniki: Ciasto: 200g
Truskawkowa FiestaPrzepis na pyszne domowe drożdżówki z sezonowymi owocami i kruszonką. Składniki (na 6 dużych drożdżówek): Ciasto: 380 g mąki pszennej 70 g masła 25 g świeżych
e-PrzepisyKulinarneMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Teraz, kiedy jest sezon na kalafiora, można poeksperymentować. Usmażyłam kalafiora w cieście, a do niego przygotowałam dip jogurtowy z czosnkiem. …
My Blueberry CornerPierwszy raz jadłam boczniaki lata temu. Były wielkie, w panierce i ociekały tłuszczem, ale były pyszne! Przypomniałam sobie o tych grzybach jakiś czas temu. Zupełnie nie
My Chcemy Jeść