sałatka - 51095 przepisów (strona:2303/3407)

Pieczarki w śmietanie 198

Zawsze ciemne, szare i nie fotogeniczne. Dodatkowo często wyglądają nie apetycznie i są jedynie dodatkiem do posiłku obok sałatki.      Wystarczy mały trik i danie wygląda inaczej, prezentuje się lepiej i wygląda apetycznie.      Kto potrafi dokonywać takich cudów? Wiadomo! Agnieszka! Specjalistka, EKSPERT od zdrowego odżywiania... a dokładniej od ZDROWEGO PRZYGOTOWANIA jedzenia.      Internet

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Dynia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej 190

zalewie słodko-kwaśnej to pyszny pomysł na wykorzystanie dużej ilości jesiennych zbiorów. Tak przygotowaną dynię można używać jako dodatek do mięs i sałatek, a w smaku przypomina nieco ananasa lub brzoskwinię z puszki. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 4 słoiki po 600 ml Składniki: 2,5 kg dyni 250 ml octu

KuchniaWeDwoje.pl
Śledzie po kaszubsku 🐟🐟 646

kaszubsku bazują właśnie na zasolonej rybie – śledziu. Mam nadzieję, że nie możecie się doczekać ich smaku Polecam wam też moje inne przepisy z rybami w roli głównej, czyli sałatkę z tuńczykiem i fasolą . Możecie także wypróbować tapas z anchois. Zobacz mój film z przygotowania śledzi Składniki – Śledzie po kaszubsku 10 śledziowych matiasów 2 duże cebule 200 ml oleju

Kuchennyviral.pl
Rzodkiewki kiszone 165

pomaga zachować w nich to co najwartościowsze, nadając jednocześnie nowych walorów zdrowotnych. Rzodkiewki zakisiłam latem, kiedy były najlepsze. Teraz jesienią i zimą mogę się delektować ich smakiem. Idealne do sałatek, na kanapki… i nie tylko. Zalewa z kiszonych rzodkiewek również nadaje się do spożycia (czyt. wypicia). Gorąco polecam, życzę smacznego i na zdrowie. Na blogu znajdują się również inne ciekawe

mojewypiekiinietylko
Podudzia z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z goździkami i kminkiem 171

soczyste w środku. Piekłam je pod przykryciem, polewając od czasu do czasu powstającym coraz bardziej aromatycznym sosem. Idealne na obiad, do ziemniaków, ryżu, kasz. Nawet nie potrzeba żadnej surówki / sałatki. Ale ja zawsze jakieś warzywo dodaję. Polecam mizerię, buraczki, colesław. Ale wierzę, że sprytnie i smacznie dobierzecie sobie do nich ulubione dodatki;D Składniki: 6 podudzi z kurczaka 6 łyżek

Zasmakuj Kuchni
Tatar z wędzonego łososia 290

Super szybki i prosty przepis na "tatar" z łososia wędzonego w plastrach z ogórkiem i koperkiem. Taka sałatka/pasta to idealna przystawka imprezowa. Tatar idealnie smakuje na kanapce. W szczególności polecam podać tatar z łososia z ciemnym pieczywem pełnoziarnistym lub z pumperniklem

AniaGotuje.pl
Pasta słonecznikowa z chrzanem 135

bogactwo fitosteroli wspomagających walkę z wysokim cholesterolem, cukrzycą, nawet nowotworami. Najwięcej jednak wartości odżywczych zachowują ziarenka jedzone na surowo, bez podoprażania. Świetne jako dodatek owsianek, musli, dressingów, jogurtów, czy sałatek. Po namoczeniu i zmiksowaniu tworzą bardzo smaczną pastę kanapkową. Do pasty możesz dodać wszystko co lubisz, by wzbogacić jej smak. Przepis na pastę np. z suszonymi pomidorami znajdziesz  tutaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Stripsy z kurczaka w sezamie (pieczone) 244

Zapraszam na pyszne filety z kurczakiem w sezamowo-serowej panierce:). Upiekłam je w piekarniku i podałam z sałatką. Świetnie zastąpią również smażonego kotleta w obiedzie.  2 filety z kurczaka 50g sezamu 100g sera cheddar 150g jogurtu  1 jajko 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki czosnku sól, pieprz  1. Filetu kroimy na nieduże kawałki. Mieszamy z jogurtem, jajkiem

Szefowa kuchni
Naleśniki z kurczakiem i marchewką, zapiekane z sosem pomidorowym i żółtym serem 224

żadnych noży w zmywarce, gdyż to bardzo je tępi. Co można przygotować z produktów pociętych przez spiralizer? warzywne makarony spiralne cieniutkie frytki, nie tylko z ziemniaków placki warzywne  sałatki surówki Cechy maszynki: Zasilanie: 80 W, 220-240 V~, 50/60 Hz waga: ok 1.5 kg długość przewodu: ok 90 cm spiralna tarka do tworzenia kolorowych, warzywno-owocowych „makaronów” kompaktowa konstrukcja

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bananowe placuszki z syropem trzcinowym 157

małych niejadków jakie pewnie macie w domu. Tak, tak jak też mam od jakiegoś czasu. Mój niejadek jadłby aby naleśniki, na śniadanie, obiad i kolację. A miedzy nalesnikami sałatkę owocową;) Składniki na 12 sztuk: 1 banan 2 jajka 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki mleka  4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki syropu trzcinowego 1/4 łyżeczki proszeku do pieczenia szczypta

Życie zaczyna się w kuchni
Łosoś marynowany w soli po kaszubsku. 174

przykryć i wstawić do lodówki na 2 doby. Rybę opłukać porządnie pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Kroić na bardzo cienkie plasterki, jak na carpaccio. Używać do sałatek, pieczywa lub makaronu

zadanie-gotowanie
Paszteciki francuskie z mięsem. Przepis na niemarnowanie jedzenia. 186

się, posegreguj) w swoje codzienne życie, wszystko po to, aby ograniczyć marnostrastwo jedzenia. W duchu tej filozofii staram się przetwarzać żywność, która nie została zjedzona np. z makaronu przygotowuję sałatkę lub zapiekankę, chleb mielę na bułkę tartą itp. Z wczorajszego obiadu pozostało mi mięso – stało się ono pretekstem do przygotowania pasztecików Paszteciki francuskie z mięsem przepis

365 dni dookoła kuchni
MOTTO BISTRO CAFE czyli relaks od zgiełku w centrum miasta 169

ozdabiającymi ściany afirmacjami wyjątkowo się identyfikuję :) Czekoladę robi się z kakao , które pochodzi z drzewa kakaowca.. . Drzewo jest rośliną.. . A więc czekoladę spokojnie możemy uznać za sałatkę ! :D Obsługa już od drzwi przywitała mnie z uśmiechem na ustach , chętnie udzielała wszelkich informacji i była niezwykle przyjazna i sympatyczna . Pozdrawiam serdecznie! :) Informacje o Festiwalu Kawy były przystępnie dostępne

Grunt to przepis!
Śledzie Dziadka Mariana 186

Powoli zaczynami myśleć o Bożym Narodzeniu. W każdym domu są potrawy bez których nie wyobrażamy sobie świątecznego stołu. Tym razem chcieliśmy podzielić się z Wami przepisem na super smaczną sałatkę śledziową. Autorem receptury jest nasz kochany Dziadek, który jednocześnie pozostaje niedoścignionym mistrzem w robieniu śledzi. :) SKŁADNIKI: 1 kg matiasów (filety śledziowe w solance) 1 duże słodkie jabłko 4 ogórki

Kuchnia od dwojga