Dzisiaj zapraszam Was na prawdziwy rarytas. Kiedy we wrześniowym „Moim Gotowaniu” zobaczyłam ten przepis, od razu wiedziałam, że muszę go wypróbować. Musiałam tylko poczekać na borowiki
W mojej kuchniZerknęłam na wyniki głosowania w konkursie na Bloga Roku. Mój blog znalazł się w drugiej dziesiątce. Całkiem niezły wynik, pomyślałam. Tym bardziej, że u mnie nie
W mojej kuchniJeśli i w Waszym ogródku pojawił się już czosnek niedźwiedzi to warto teraz czerpać z jego dobrodziejstw przygotowując domowe specjały. Proponuje bardzo proste wykorzystanie twarogu, oliwy
Apetyczna babeczkaJakaż piękna soczysta zieleń, czyli bardzo intensywne pesto o wspaniałych walorach zdrowotnych. Trudno kupić czosnek niedźwiedzi, w lesie zrywać nie wolno, więc pozostają targi lub dobrzy
Apetyczna babeczkaOmlet ten świetnie nadaje się na śniadanie, zwłaszcza gdy potrzebujemy dużo energii na czekający nas dzień. Omlet jest pyszny i w miarę szybko można go
Mama GotujeDziś polecam Wam pyszną sałatkę warzywną z dodatkiem jajka i sosu koperkowego zamiast majonezu. Nie potrzeba wiele czasu by przygotować sobie taką porcję, więc tym bardziej
Kuchnia w czekoladziehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Puree z kalafiora smakuje rewelacyjnie i może być doskonałą alternatywą dla wersji ziemniaczanej. Jest również o
Di gotujePizza to bardzo popularne danie. Dziś przygotujemy je na nico inny niż zazwyczaj sposób. Spodem do naszej pizzy będzie ciasto francuskie, dzięki czemu cała potrawa zyska
MarcinChefChrzanowe roladki to taka przystawka, która bardzo sprawdza się podczas różnych uroczystości. Moja wersja zdecydowanie jest dla miłośników wyrazistego chrzanowego smaku, lecz jeśli ktoś preferuje łagodniejszą
Taste TherapyNazwałam te śledzie spalającymi tłuszcz. Ale jak to możliwe? Wszystko dzięki pieprzowi, kurkumie, musztardzie i occie jabłkowym oraz naszym grającym pierwsze skrzypce...śledziom. O właściwościach kurkumy
CzarnawisienkaIndyjski chlebek naan to ostatnie moje odkrycie. W domu jesteśmy wszyscy nim zachwyceni. Zrobiłem go w zeszłym tygodniu po raz pierwszy i od tego czasu zajadaliśmy
PaleoLifeŚwięta, święta i po świętach. Ja dopiero teraz, zaczynam powoli dochodzić do siebie bo wielkanocnym maratonie. W tym roku było wyjątkowo pracowicie – pierwsze przepisy wielkanocne musiałam
Fill The BowlZawsze kiedy mam okazję kupić wiejski biały ser, nie mogę się doczekać kiedy zrobię z niego pyszny twarożek. Zazwyczaj jest to wersja ze szczypiorkiem albo z
Kuchnia w bieguMacie ochotę na pyszne czosnkowe bułeczki z płynącym ze środka serem? Jeśli tak to ten przepis jest dla was. Zobaczyłam te bułeczki w necie i postanowiłam
Bernika - moj kulinarny pamietnikSałatka Caprese to coraz popularniejsza przystawka na polskich stołach. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, warto więc spróbować przygotować ją w domu. Do przygotowania będziemy potrzebowali: 3
MarcinChef