Jestem przekonany, że wiele osób, gdy przeczyta co dziś przygotowuję, od razu pomyśli – ohyda. Nic bardziej mylnego! Surówka z cebuli jest doskonałym dodatkiem do wędliny, pieczonego
MarcinChefSałatka z szynką i marynowanymi śliwkami to sałatka, która łączy w sobie kilka smaków. Słony smak miesza się w niej ze słodkim miodem i kwaśną marynowaną
Przepisy Kulinarne(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 4 jajka 4 plasterki szynki 1 pieczarka oliwa z oliwek czosnek zioła prowansalskie sól, pieprz szczypiorek, narka pietruszki wykonanie: Pieczarkę drobno kroimy
Domowy Smak JedzeniaRating: Od dłuższego czasu chciałam przygotować własnoręcznie chleb, lecz próby przygotowania zakwasu za każdym razem kończyły się fiaskiem. Przeglądałam portale internetowe i różne blogi by znaleść
Magiczny GarnekJaja te widziałam na innych blogach. Postanowiłam je zrobić. Ładnie dekorują stół swoim kolorem przyciągają wzrok. Do zalewy: 2 buraki średniej wielkości cebula litr zimnej wody
AZgotuj!Składniki: CIASTO SZPINAKOWE 225 g mrożonego szpinaku 4 jajka 1 łyżka oleju 1 łyżka z czubem mąki pszennej sól i pieprz do smaku MASA JAJECZNA 6
Moje-pitraszenieRating: Jajka faszerowane pieczarkami to mój własny wymysł – zapewne ktoś też wymyślił taki farsz przede mną, ale w przypadku tego przepisu stworzyłam go kilkanaście lat
Magiczny GarnekWyrazista a zarazem delikatna pasta doskonale pasuje do Chrupkiego Kukurydziano-Gryczanego Pieczywa firmy Tovago. Kawior z bakłażana idealnie skomponował się z indykiem i przyprawami. Składniki ugotowane
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyDziś zaprezentuje Wam przepis mojej Siostry Pauli na wspaniałe Muffiny Jajeczne. Nie dość,że są smaczne to i bardzo szybkie w wykonaniu. Najlepiej smakują od razu
Gotowanie PatkiWitam Was serdecznie w piękną świąteczną niedzielę i zapraszam na pyszną sałatkę. Warto ją przygotować, ponieważ jest przepyszna. SKŁADNIKI: 1 filet z piersi kurczaka, 1/2
Tradycyjna kuchnia Kasisery podpuszczkowe z ziołami oliwa chili w płatkach czosnek kilka ziaren pieprzu Sery pokroić w kostkę, dodać przyprawy , zalać oliwą, odstawić na ok tydzień .
Gotowanie jest łatweJajka na tydzień należy zamarynować w zakwasie do barszczu czerwonego. Takim jak robimy na wigilię. Sery wędzone sałata, pomidorki koktajlowe roszponka szczypiorek Jajka przekroić ułożyć z
Gotowanie jest łatweDomowa biała kiełbasa Biała kiełbasa większości z nas kojarzy się głównie z Wielkanocą i słusznie, ale przecież nie jemy jej tylko raz w roku. W okresie
NiePieprz.plDzisiaj postnie, tradycyjnie, po polsku. Śledzik. Z cebulą. Ale żeby nie było – w końcu to blog ze sznytem azjatyckim – oprócz cebuli będzie też kolendra
slodkokwasnaplPasztetami zajadali się już starożytni Rzymianie, ale to Francuzi sprawili, że stały się prawdziwymi przysmakami. Pierwsze przepisy trafiły do Polski już w XVI wieku. Oto prosty
My Chcemy Jeść