Takie małe co nieco, a smakuje wybornie. Idealne jako przekąska, ale równie dobrze spisze się jako śniadanie. Wymaga trochę pracy, ale efekt jest tego wart, no bo w końcu człowiek najpierw je oczami. Mój mąż się śmieje, że więcej czasu zajęło mi przygotowanie tego dania, niż jego konsumpcja. Co z tego - odpowiadam - ja tak lubię. Najpierw się napatrzę, a później
Kuchnia w opałachKarnawał rządzi się swoimi prawami :) Również jeśli chodzi o kulinaria. Królują wtedy na stołach różnego rodzaju przekąski i sałatki. U mnie dzisiaj francuskie ślimaczki, które cieszą i oko i podniebienie. Polecam na karnawałowe bale i domowe przyjęcia. SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 1 młoda cukinia 10 suszonych pomidorów (pokrojonych w paski) 100 g serka koziego (do smarowania) zioła prowansalskie
Kuchnia w opałachKarnawał ma się ku końcowi, więc warto się jeszcze trochę pobawić. Proponuję także przy tym dobrze zjeść. Przekąski z ciasta filo, nadają się do tego idealnie. A jeśli ktoś zapyta czy ten papier się je, odpowiadajcie ze śmiechem, że tak :) SKŁADNIKI: 3 płaty ciasta filo 2 łyżki roztopionego masła 100 g wędzonego łososia 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżeczka
Kuchnia w opałachszybka i smaczna przekąska. Możesz ja zrobić z dowolnym farszem, wszystko zależy od tego co lubisz :) Moje dzisiejsze paszteciki, zabieram ze sobą do pracy. Będą stanowiły dodatek do sałatki. Mniam kolacja zapowiada się smakowicie. SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 10 pieczarek 1 czerwona papryka kilka plasterków salami 1 cebula sól pieprz sos sojowy 1 żółtko olej do smażenia
Kuchnia w opałachKolejna trufelkowa odsłona :) To taka słodka przekąska, którą gdyby nie czas poświęcony na chłodzenie masy, mogli byśmy zrobić w kilka chwil. Polecam wykonanie tych słodkości, dla własnej przyjemności, lub w celu obdarowania nimi kogoś, kogo lubimy :) Idealnie sprawdzą się jako słodki prezent. Moja córka stwierdziła, że to chyba najlepsze trufle jakie zrobiłam. SKŁADNIKI: na około 20 sztuk 1 dojrzały banan
Kuchnia w opałachuważam za rozpoczęty :) Takie skarby zagościły ostatnio w mojej kuchni Obecnie przygotowuję przepisy na dania z grzybami do najnowszego numeru Coolmaga , będzie smacznie i jesiennie. Ta przekąska w magazynie się nie znajdzie, ale uznałam, że podzielić się tym przepisem z Wami muszę, bo warto. SKŁADNIKI: 4 duże świeże rydze 1 łyżka masła 1 ząbek
Kuchnia w opałachwymieszać, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Smażyć na delikatnie naoliwionej patelni, z dwóch stron na złoty kolor. Placuszki równie dobrze smakują na ciepło, jak i w formie zimnej przekąski
Kuchnia w opałachSmaki ciekawie się ze sobą łączą a dodatek dressingu miodowo-musztardowego sprawia, że sałatka jest bardziej ciekawa w smaku. Naprawdę warto się skusić, doskonale nadaje się zarówno jako tradycyjna przekąska, jak i np. na lunch. Zapraszam na sałatkę ziemniaczaną z makrelą wędzoną. Sałatka ziemniaczana z makrelą wędzoną Składniki: 500g ugotowanych ziemniaków 200g wędzonej makreli 1 kwaśne jabłko 4 ogórki korniszony
UgotujmyTo.plNIEZIEMSKIE, puszyste, mięciutkie, z delikatnym posmakiem banana. Kiedy trafiałam na orzeszek, cieszyłam się jak dziecko z rozgryzania go. To było jak idealne dopełnienie, pyszna niespodzianka w wypełnionej dobrocią przekąsce. Nareszcie mam coś, co bez wyrzutów sumienia mogę jeść zarówno przed jak i po treningu. Co da mi siłę do ćwiczeń i będzie nagrodą po ciężkiej pracy. TAK! W czasie moich
Gotowanie to kochanieCiastka to fajna alternatywa zarówno na deser, jak i na przekąskę czy dodatek do drugiego śniadania. A takie z dodatkiem pestek są szczególnie cenne;) Ich przygotowanie to naprawdę nic trudnego, zaś ich pałaszowanie to już czysta przyjemność... Składniki: 250g margaryny, 3 szklanki mąki pszennej, szklanka cukru, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia
Z miłości do słodkościsosu bolognese.Bajeczne smakują jedzone prosto z piekarnika,na zimno równie rewelacyjne.Nie wiem tylko,czy warto robić je z jednej porcji,bo znikają w tempie błyskawicznym.Polecam przepis,na karnawałową przekąskę sprawdzą się idealnie. Składniki na 16 sztuk: 250 g mieszanego mięsa mielonego 2 łyżki oleju 200 g przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól,pieprz,cukier 1 łyżeczka suszonego oregano
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Przedstawiam propozycję na szybką przekąskę lub lekki obiad. Zwykle przygotowuję szpinak jako dodatek do dań np. ryby lub makaronu. Duszę go wówczas z dużą ilością czosnku i śmietaną. Tym razem chciałam by było lżej i przygotowałam szpinak właściwie saute bo jedynie z dodatkiem parmezanu i odrobiny soli. SKŁADNIKI (na 2 porcje) 2 duże garście liści szpinaku 2 wiejskie jajka
OstryKęsPrzepyszne, owsiane, kruche ciasteczka z kawałkami czekolady mlecznej i gorzkiej oraz suszoną żurawiną to doskonała, bardzo sycąca przekąska w ciągu dnia, szczególnie wtedy gdy czujemy spadek energii i chętnie byśmy coś zjedli... Zamiast sięgać po niezbyt zdrowego batonika czy też wafelka, sięgnijcie po owsiane ciasteczko. Ciasteczka są dość spore, zawierają mało cukru i dużo zdrowego błonnika. Kwaskowa żurawina cudownie łączy
maniapieczeniaznowu kanapka. Czasem taka kanapka potrafi na długo załatac dziurę w brzuchu, szczególnie jeśli się jest w biegu! Ja od rana w biegu! Zamiast niezdrowych snacków i przekąsek badziewiem nadzianych- oto kanpka! Składniki -kroma chleba razowego,piekłam sama -roszponka -ser topiony z grzybami LACTIMA -cebulki marynowane u mnie Ole! -jakaś wędzona rybka -Słoneczne Pola od Ziarenkowo Posmaruj kromę
Z Kuchni Do KuchniPlacki z cebulą, jogurtem i koperkiem. Na wierzchu wędzony łosoś i serek. Świetna przekąska na przyjęcia. 2 szklanki mąki pszennej 370 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1/3 szklanki wody pół łyżeczki soli pół cebuli koperek 1 łyżka musztardy 150 g wędzonego łososia około 300 g serka śmietankowego (np. Almette, Philadelphia) oliwa do smażenia Mąkę, proszek
Bullio