najważniejsze, zdrowy pomysł na śniadanie (na około tydzień dla 2 osób). Efekt smakowy o niebo lepszy niż sklepowe muesli (te pyszne chrupiące kawałki też tutaj są). Idealne również jako przekąska. No i przede wszystkim, wiesz, co jesz! Składniki: 3 łyżki syropu z buraków cukrowych/agawy/innego środka słodzącego 2 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki migdałów lub innych orzechów
Qlinarnie i Qlinarniepagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Niezwykle soczysty i ekspresowy dodatek do głównego dania lub samodzielna przekąska. Polecam! Składniki: dowolna ilość pieczarek sól, pieprz olej/oliwa ulubione zioła Rozgrzej piekarnik do 200°C. Na blaszce do pieczenia połóż folię aluminiową, posmaruj ją olejem. Ułóż pieczarki na folii, posmaruj oliwą
Qlinarnie i Qlinarniemożliwość zjedzenia w ogródku. Byliśmy w niedzielę i nie było problemów z zaparkowaniem bardzo blisko restauracji. Trattoria ul. Kasztelańska 1 Jarosław Przystawki: Camembert w chrupiącej panierce z żurawiną Szpinakowa przekąska Włoskie grzanki z serem pleśniowym i suszonym pomidorem Dania główne: Gnocchii ze szpinakiem Pappardelle z sosem borowikowym I bardzo smaczny napój aloesowy: A tutaj wnętrze restauracji: Przemyśl: Odnowiony dworzec
Qlinarnie i Qlinarniepara-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Ciekawa i szybka przekąska lub dodatek do głównego dania. Przepis pochodzi z książki Kuchnia włoska . Składniki: 4 pomidory 2 kulki mozzarelli kilka czarnych oliwek sól, pieprz 1 łyżka octu winnego 1 łyżka oliwy kilka listków
Qlinarnie i QlinarnieBardzo szybki pomysł na przekąskę lub część obiadu. Na zdjęciu w towarzystwie pieczonych ziemniaków, konfitury żurawinowej i białej surówki (biała kapusta, cebula, jabłko i seler + jogurt + przyprawy). Składniki: 2 camemberty 2 jajka 1 szklanka płatków kukurydzianych sól, pieprz olej do smażenia W jednej misce rozbełtaj widelcem jajka, dopraw solą i pieprzem. Do drugiej wsyp pokruszone płatki. Dobrze rozgrzej olej. Namocz
Qlinarnie i Qlinarniecholesterolu, jest naturalnym probiotykiem i dobrym białkowym składnikiem diety odchudzającej). Co warto jeszcze dodać? Jest bezglutenowy, całkowicie roślinny, pełnowartościowy i nieprzetworzony. Można z niego przyrządzić wiele dań (np. kotlety, przekąski, kanapki i sałatki). Można go grillować, smażyć, dusić i zamrażać. Łatwo komponuje się z wieloma przyprawami i marynatami. Przykładowe przepisy dostępne tutaj. Informacje pochodzą ze strony http://tempehservice.com/. Smażony
Qlinarnie i Qlinarnietego wyjdzie, bo wyszło coś naprawdę pysznego! W smaku dominuje cynamon i cukier, reszta przypraw dodaje lekkie ostrości. Pikantne palmiery z chęcią będą zajadały także dzieci! To rewelacyjna szybka przekąska do kawy, tym bardziej, kiedy spodziewamy się gości, a nie mamy czasu na pieczenia ciasta. Wersję oryginalną nieznacznie zmodyfikowałam - zamiast białego cukru użyłam brązowego, użyłam też odrobinę mniej masła. Zobacz
Moje QulinariaMufinki, powszechnie wszystkim znane kojarzą się na słodkością, deserami, ... ale można zrobić z nich smaczną i prostą przekąskę w dodatku z aromatycznym tuńczykiem w środku. Składniki : 150 gr mąki pół puszki tuńczyka w sosie własnym 4 jajka 200 gr cukinii pozbawionej miąższu pestkowego 1 mała cebulka po około 1 łyżce siekanego koperku i szczypiorku 1 płaska łyżeczka proszku
Mechanik w kuchniDziś królem obiadu zostaje ananas. Najczęściej wykorzystywany do deserów oraz słodkich przekąsek. Ananas ma mnóstwo cennych dla zdrowia składników, najzdrowszy jest oczywiście świeży, ponieważ zawiera cenny enzym bromelinę, która znakomicie wspomaga trawienie. Ponadto dostarcza m.in. sporo witaminy C, poza tym witamin z grupy B, wit. PP,wapnia i żelaza. Dziś pomysł na wspaniałego kurczaka z curry
Zdrowo kolorowo lifestylowoDziś szybka i prosta przekąska na słodko. Od przyszłego tygodnia postaram się w piątki publikować przepisy na ciasta, które można postawić na wielkanocnym stole. Święta bowiem już za miesiąc :) Z niecierpliwością czekam na wiosnę, słoneczną pogodę, spacery i rowerowe wycieczki. Tymczasem przygotowuję dla Was niespodziankę na 3 rocznicę mojego bloga. Dość duży projekt, który mam nadzieję przypadnie do gustu blogerom
W kuchni wieczorempieczenia wysmarować masłem i ułożyć w niej muszelki cebulowe. Posypać bułką tartą. Na koniec dodać kilka płatków masła. Zapiekać ok. 20 min w 170 stopniach. Podawać ciepłe jako przekąskę z grillowanym bakłażanem
Jadło i czytadłoDeser - przekąska z arbuza? Bez pestek? Z nowym wzbogaconym smakiem? TAK ! Popatrzcie jakie to proste. 2 szklanki zmiksowanego na papkę arbuza bez pestek 1 galaretka Pink Margarita 3 łyżeczki żelatyny cukier opcjonalnie kilkanaście kulek małej żurawiny Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody, wystudzić. Żelatynę w 1/4 szklanki wrzątku. Wszystko wlać do arbuza i jeżeli arbuz nie był
Jadło i czytadłoZamiast aptecznych suplementów diety, proponuję poniższą porcję witaminki. Niech o wartości odżywczej tej przekąski zaświadczą poniższe składniki. Na jedną porcję: 3/4 szklanki gęstego jogurtu 3 łyżki koncentratu pomidorowego ok. 70 g białego sera 4 łyżki oleju rydzowego tłoczonego na zimno natka pietruszki, koperku, szczypiorku 1 mały świeży ogórek zielony 2 szalotki 1 łyżka nasion słonecznika 1 łyżka nasion
Jadło i czytadłolubię sos musztardowo - miodowo postanowiła dokonać kulinarnego eksperymentu i połączyć zmodyfikowany przepis na ciasteczka marokańskie z tymże sosem. Efektem są oryginalne ciasteczka, w sam raz jako przekąska do piwa i nie tylko Smakowita Pajda zaskoczyła mnie tym, że nadaje ciastu kruchości i delikatnego ziołowego smaku. Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda
Jadło i czytadłospód pod pizze, bułki, paszteciki i chlebek pszenny. Jeżeli drożdże są świeże, to nie ma mocnych aby wypiek się nie udał. Domowa, świeża i ciepła focaccia to doskonała przekąska i materiał na wszelkiego rodzaju kanapki. Proporcje na bardzo dużą blachę (może być nawet ta duża z wyposażenia piekarnika) 400 g mąki pszennej 1/3 kostki drożdży 1 jajko
Jadło i czytadło