przekąski - 40822 przepisów (strona:1327/2722)

Liebster Blog Award 138

Olej kokosowy i mleko kokosowe. 5. Jaki jest Twój smak dzieciństwa (danie, deser). - Racuszki. 6. Jaki jest Twój ulubiony fast food? - Hamburger… domowy. 7. Jaka jest Twoja ulubiona przekąska? - Nie mam ulubionej. 8. Jakie danie mączne jest Twoim ulubionym? - Pierogi z jagodami. 9. Jakie jest Twoje ulubione danie Wielkanocne? - Jasne, że barszcz biały z jajkiem i chrzanem. 10 Jakie

mojewypiekiinietylko
Smoothie „Mango buszu” – Kwietniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 118

baaaaardzo orzeźwiający. Słodkie i soczyste mango sprawiło mi ogromną niespodziankę, dojrzało w sam raz i na czas. Smoothie przygotowane w domu jest gwarancją świeżości, smaku… i nie tylko. Wspaniała „przekąska” i rozkosz dla podniebienia. Ponadto zdrowie i witaminy zamknięte w słoiczku. Smacznego. Poniżej uczestniczki i uczestnicy Kwietniowego Wyzwania Blogerek i Blogerów: ORGANIZATORKI: PAULINA http://www.mojapasjasmaku.blogspot.com/ MARTA http://www.magicznezyciemarty.pl/ ZAPROSZONE BLOGERKI

mojewypiekiinietylko
Mini pizze z pieczarkami brunatnymi i mozarellą 184

Pizza duża, czy też mała do zjedzenia doskonała. Na spotkanie towarzyskie, piknik, kolację, czy po prostu dla dzieci… i nie tylko. Mini pizze z pieczarkami brunatnymi

mojewypiekiinietylko
Tahini 137

cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę kuminu. Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy. Sos tahini, chlebek pita i falafel , to idealna kompozycja. Można go też podać do ryb, mięsa, przekąsek, marynat… i nie tylko. Warto wspomnieć o samych ziarnach sezamu. „Zaklęcie „Sezamie, otwórz się” otwiera w arabskiej baśni ukryte wejście do niezmierzonego bogactwa – złota i klejnotów. Prawdziwe ziarno sezamu

mojewypiekiinietylko
Menu sylwestrowe - pomysły 201

Robicie domówkę? A może tylko kilka przekąsek, bo wieczór spędzacie przy dobrym filmie na domowej kanapie? Ten wpis jest właśnie dla Was! Kilka propozycji na sylwestrowe menu. Potrawy są łatwe w przygotowaniu, więc to kolejny plus - nie spędzicie w kuchni zbyt wiele czasu. TUTAJ znajdziecie link do menu sylwestrowego z poprzedniego roku.  Galaretki drobiowe Tartaletki ze szparagami i kabanosami

Pasja Smaku
ZDROWY BATONIK ŚWIĄTECZNY - (Bakaliowiec, keks, blok bakaliowy bez mąki, mleka, masła) 181

cenione za swoje właściwości prozdrowotne w kulturach południowoamerykańskich od tysięcy lat. Dzięki swojemu unikalnemu słodko-cierpkiemu smakowi jako naturalna wersja cytrynowej landrynki, jagoda inkaska jest pyszną i odżywczą przekąską pełną bioflawonoidów o działaniu przeciwzapalnym, witaminy A i C oraz białek." (Opis: klik .) Nas smak urzekł totalnie. Trudno jest przyrównać go do czegoś w 100% bo wyczuć w nim można

Wypisz Wymaluj
Piernikowe gryczano-owsiane biscotti z melasą p. Angeliki oraz Moniki – danie konkursowe 141

Misiek stawia dziś przekąski, częstujcie się Ciasteczka typowe do kawy. Możecie zanieść do pracy i umilić sobie i kolegom dzień Piernikowe gryczano – owsiane biscotti z melasą Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki 1,5 łyżki mielonego lnu 7-8 łyżek ciepłej wody 0,5 szkl mąki gryczanej 0,5 szkl mąki owsianej bezglutenowej 2 łyżki

CoolinarniePL
Imprezowe przepisy 1098

okazji zbliżającego się Sylwestra i Karnawału na blogu pojawiła się nowa kategoria z imprezowym menu - przekąski, sałatki  i szybkie słodkości w jednym miejscu:) http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/p/sylwester-i-karnawa.html

Moje Kuchenne Rewelacje
Tarta francuska z łososiem i pomidorami 242

już ich serdecznie dosyć. A poza tym za pasem Sylwester... Dlatego dzisiaj propozycja czegoś zupełnie innego, co świetnie sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe każdego dnia, jak i przekąska na imprezę sylwestrową. :) Składniki (na 6 porcji): 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g łososia wędzonego 1 kulka mozzarelli 3 pomidory 200 ml śmietany 30% 4 jajka kilkanaście listków bazylii sól pieprz

Zakręcony Widelec
Imprezowa przekąska-pomidory z mozzarellą 153

pozostanie w domach, by w dobrym towarzystwie powitać Nowy 2015 Rok. Tradycja mówi ,że witamy na bogato, a więc na stole nie powinno zabraknąć różnorodnych przystawek i przekąsek. Te wychodzą nam najlepiej i nie wymagają szczególnego zaangażowania. Polecam jedną z wielu. SKŁADNIKI 2 lub 3 pomidory 1 opakowanie sera mozzarella 1 łyżka dobrej oliwy  1 łyżeczka octu winnego

W kuchennym oknie Ewy
Pomysły na Sylwestrowe Przekąski! 126

Witam Was!  Za kilka dni już Sylwester, przywitamy rok 2015... Niektórzy z nas wybierają się do znajomych, do innych właśnie znajomi przychodzą, więc jakie przekąski można by przygotować? Oto kilka pomysłów: Faszerowane Papryki 1. Papryczki faszerowane mięsem Papryki czekają na upieczenie!  Składniki: 500g mielonego mięsa, 1 szkl. ryżu, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 250g mozzarelli, Ketchup

Chocolate Stop Tempting
Zrazy z marynowanej w winie wołowiny z boczkiem i śliwkami 225

półplasterki cebulę. Udusić w piekarniku przykrywając częściowo naczynie przykrywką lub kawałkiem folii aluminiowej. Podawać z ulubionymi dodatkami jako danie obiadowe lub na zimno, pokrojone w plastry, jako przekąskę. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Przystawka z łososia 171

Łosoś wędzony na zimno doskonale nadaje się do wielu szybkich przekąsek. Dzisiaj proponuję łososia z serem almette i musztardą. SKŁADNIKI ok 20 dag plastrów z łososia norweskiego 1 opakowanie serka almette 1 łyżeczka musztardy francuskiej kilka oliwek i pomidory koktajlowe do dekoracji WYKONANIE Serek wykładamy do miseczki łączymy z musztardą mieszamy. Plastry łososia składamy w większy płat, Na plastrach rozmasowujemy

W kuchennym oknie Ewy
Chrupiące ciasteczka imbirowe 215

Dzisiaj zapraszam na chrupiące ciasteczka imbirowe. Szybkie, łatwe i pyszne. Będą idealne jako słodka przekąska w czasie sylwestrowej zabawy lub dodatek do noworocznej kawy. Ten przepis to też dobra okazja, żeby zachęcić nasze dzieci do pomocy w kuchni. Nie mogą się nie udać :-).  Ciasteczka można upiec wcześniej i, żeby były chrupiące, przechowywać je w szklanym słoju lub blaszanej

Kulinarne przygody Gatity
Śledzie z rodzynkami 149

Takie śledzie moja mama zawsze przygotowywała na Święta. Tym razem postanowiłam przygotować je sama. Wyszły pachnące i słodkie, takie jak lubię. Są idealną przekąską nie tylko na Święta, ale także na Sylwestra. Przygotowanie zajmuje zaledwie kilka chwil, a gotowe śledzie znikają błyskawicznie. Potrzebne nam: - 20 dag śledzi z oleju - mała garść rodzynek - średnia cebula - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - łyżka miodu

W poszukiwaniu inspiracji