śniadania - 47413 przepisów (strona:1318/3161)

Sernik z kaszą manną i truskawkami 3023

Niezwykły sernik z kaszą manną i truskawkami . To bardzo prosty sernik pieczony bez spodu, który można jeść nawet na śniadanie. Super przepis w sezonie na truskawki. Taki sernik na pewno pokochają Twoje dzieci.  Lubię piec proste serniki bez spodu, dlatego mam na swoim blogu kulinarnym kilka przepisów na takie szybkie serniczki. Mój ulubiony to  sernik bez spodu

AniaGotuje.pl
Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami 133

piekarz, Samuel B. Thomas wyemigrował do Nowego Jorku, gdzie upiekł drożdżowe babeczki według przepisu swojej matki. Od tej pory Anglicy podają je do tradycyjnej popołudniowej herbaty, a Amerykanie na śniadanie. Muffinki, czyli bezdrożdżowe bułeczki w kształcie grzybka, pojawiły się dopiero w drugiej połowie XIX wieku, gdy przepis Thomasa zdążył zadomowić się na dwóch kontynentach. Proszek do pieczenia był nowym

mojewypiekiinietylko
Batoniki z granoli 146

pochodzące z włoskiego zdrobnienie od grano: zboże, pszenica) – mieszanina płatków zbożowych, rodzynek, orzechów, suszonych owoców i cukru (lub miodu), pieczona do chrupkości. Podawana jest z mlekiem lub jogurtem na śniadanie. Może być także wykorzystywana jako składnik ciast, deserów bądź batoników. Granola została wymyślona w Dansville w stanie Nowy Jork przez dr. Jamesa Caleba Jacksona w Jackson Sanatorium

mojewypiekiinietylko
Naleśniki na maślance z mascarpone i malinami 132

malin. Naleśniki składamy – kształt do wyboru – można zrolować, złożyć w chusteczkę, kopertę…. Podajemy przybrane owocami, miętą i oprószone cukrem pudrem. Naleśniki na maślance z mascarpone i malinami – na śniadanie, obiad, deser, czy kolację. Puszyste oraz delikatne. Z takim, czy też innym nadzieniem – królewskie danie. Gorąco polecam i życzę smacznego. Zapraszam na: Tradycyjne naleśniki z serem Naleśniki biszkoptowe

mojewypiekiinietylko
Rogale drożdżowe z mlekiem w proszku 164

drożdżowe robię sama. Może to brzmi nieskromnie, ale to akurat nie jest tylko moja opinia. Rogale drożdżowe z mlekiem w proszku są puszyste, lekkie, wilgotne, długo zachowujące świeżość. Na śniadanie z kubkiem mleka, czy kolację z gorącym kakao. Kto raz upiecze z tego przepisu będzie do niego wracał. Gorąco polecam i życzę smacznego. Przepisy na blogu na domowe pieczywo

mojewypiekiinietylko
Placki z jabłkami na kefirze z grzybka tybetańskiego 117

świata wykazują różnice w populacjach mikroflory. Skład mikroflory ziaren kefirowych jest zależny od regionu, z którego pochodzą. Placki z jabłkami na kefirze z grzybka tybetańskiego idealnie się sprawdzą na śniadanie, obiad, czy kolację. Gorąco polecam, życzę smacznego i.. na zdrowie     Polecam też inne przepisy z użyciem kefiru z grzybka tybetańskiego: Cytrynowe muffiny na kefirze z grzybka

mojewypiekiinietylko
Warstwowa sałatka bankietowa z tuńczykiem 201

towarzystwie chrupiącego brokułu i innych warzyw, jajek oraz aromatycznego sera, która w mgnieniu oka rozchodzi się na każdej imprezie i równie szybko znika z talerza w postaci drugiego śniadania. Składniki: 2 puszki po 185g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym Princes 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 brokuł 6 jajek 1 czerwona papryka 1/2 pęczku szczypiorku 140g żółtego wędzonego sera

Szalona Kuchnia Eweliny
Szparagi z prosciutto, daktylem i jajem sadzonym 132

Szparagi smakują zawsze i na każdy posiłek. Dziś przedstawiam szparagi dość szybkie w przygotowaniu i jakże pyszne. Szparagi tak podane to idealna przekąska czy śniadanie, polecam. Szparagi z prosciutto i jajem sadzonym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Koktajl truskawkowy 179

duże lepsze od hiszpańskich. Zdecydowałam się kupić polskie pomimo wyższej ceny. Zrobiłam pyszny truskawkowy koktajl na bazie kefiru, który rewelacyjnie sprawdził się w połączeniu. Koktajl truskawkowy możemy przygotować na śniadanie, podwieczorek, kolację i zabrać w formie lunchu do pracy. Idealny na lato Składniki 500g świeżych

Kulinarne pyszności Molki
Ciastka z twarogu 162

Kruche, wilgotne ciasteczka do kawy czy herbaty. Idealne też będą na śniadanie do szkoły czy pracy. Są sycące i bardzo smakowite, polecam upieczcie sobie. Ciastka z twarogu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
ENERGETYCZNE BATONIKI MUSLI 196

Moje pierwsze, domowe batoniki musli. Genialne w smaku, bo zawierają to co najbardziej nam odpowiada, czyli płatki owsiane, suszone owoce i orzechy. Batoniki energetyczne, to proste i wartościowe II śniadanie. Idealne do szkoły, pracy lub po prostu do domowej kawki... :-) Moje batoniki są bezglutenowe, bezmleczne i bez dodatku cukru. Przepis z broszurki od foremek do batoników musli, z moimi

Smaczne Zdrowe
Szybko-rosnąca drożdżówka zaparzana 330

smaczna nawet trzeciego dnia. Z przepisu otrzymamy dużą blachę ciasta – w sam raz, aby skosztowała jej cała rodzina, a na drugi dzień jeszcze zostanie sporo, by zjeść na śniadanie z masełkiem i dżemem. Szybko-rosnąca drożdżówka zaparzana: 1 kg mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 szklanka cukru 100 g świeżych drożdży (1 kostka) 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu

Poezja smaku
Grzanki z gruszką i gorgonzolą 213

grillowaną gruszką, serem gorgonzola, rukolą i prażonymi orzechami włoskimi w miodzie to cudowne połączenie, które może być efektowną przekąską. Ja przygotowuję je również, gdy mam ochotę na kolorowe śniadanie z serem gorgonzola. Składniki: kilka kromek pieczywa oliwa rukola gruszka ser gorgonzola garść orzechów włoskich 2 łyżki miodu Kromki włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na kilka minut

wyzwania kuchenne
Bułki z kruszonką 158

Bułki z kruszonką idealne na śniadanie, kolację czy dla dzieci do szkoły. Do tego polecam szklankę mleka lub kakao. Wspaniały smak, puszyste, delikatne i ten zapach pieczonego pieczywa.:) Aby jeszcze bardziej były smaczniejsze polecam domowe masło  i dżem . Na blogu w zakładce BUŁKI znajdziecie inne pomysły na bułeczki, rogale itp. Jeżeli przygotowaliście Państwo dania z moich przepisów

O kuchni z uczuciem
Kruche tartaletki z tuńczykiem i jajecznicą. 176

Dzisiaj mam dla Was nietypowe podanie jajecznicy, bo w kruchych tartaletkach. Można przygotować je na śniadanie, kolację lub przystawkę. Tak podana jajecznica smakuje na ciepło jak i na zimno. Połączenie tuńczyka z jajkami to bardzo dobry pomysł. Ja dodatkowo podałam z wiosennymi warzywami: pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką, do tego koniecznie dużo szczypiorku z własnego ogródka. Spróbujcie koniecznie. Zapraszam :) Składniki

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania