burleski, pokazy tańca Rock&Roll z elementami akrobatycznymi oraz casyno i bowling. Dopełnieniem imprezy będzie występ zespołu The Chance , koncert DizzyBoyzBrass Band oraz znakomite amerykańskie przekąski. Imprezę poprowadzi znany i lubiany prezenter TVN Turbo- Irek Bielenik. Arco to nie tylko miejsce, gdzie można pograć w kręgle. To również centrum eventowo-konferencyjne dla ludzi
Kuchnia PROzdrowotnaczterech dodruków. Ja mam trzecie, poprawione i rozszerzone wydanie z 2011. Książkę podzielono na jedenaście rozdziałów oznaczonych kolorami. I tak znajdziemy tu sosy, marynaty i smakowe masła, przystawki, przekąski i pizze, główne dania, potrawy z jaj, potrawy z warzyw, dania z ryb i skorupiaków, dania mięsne, przepisy na drób, dziczyznę, sery i desery. Nowe wydanie dodatkowo przed każdym rozdziałem
Karo in the Kitchendługo pieczone. Zostają miękkie, przypieka się tylko ich wierzch. Zjedzcie je szybko. Z tej porcji wyjdzie 10 średnich albo 15 małych ciasteczek. Super ciastka dla dzieci. Zdrowa, słodka przekąska dla dorosłych. Dzięki bogactwu witamin i minerałów mogą spokojnie zastąpić poranną owsiankę czy lunch w pracy. Idealny power snack do zabrania na siłownię albo na rowerową wycieczkę. SKŁADNIKI 2 średnie
Karo in the Kitchenjakieś 4 dni. Zalanie oliwą zablokuje dopływ powietrza do sera i nie będzie on już bardziej dojrzewał. Za to przejdzie bogatym aromatem przypraw i ziół. Będzie idealną przekąską na imprezę lub dodatkiem na kanapki. I kto by pomyślał, prawda? Jeden duży kubek jogurtu i tyle możliwości! Wybierzcie to, co najbardziej lubicie i pamiętajcie, że możliwości jego podania nikt
Karo in the Kitchenczterech dodruków. Ja mam trzecie, poprawione i rozszerzone wydanie z 2011. Książkę podzielono na jedenaście rozdziałów oznaczonych kolorami. I tak znajdziemy tu sosy, marynaty i smakowe masła, przystawki, przekąski i pizze, główne dania, potrawy z jaj, potrawy z warzyw, dania z ryb i skorupiaków, dania mięsne, przepisy na drób, dziczyznę, sery i desery. Nowe wydanie dodatkowo przed każdym rozdziałem
Karo in the Kitchenspodzie zrobią się znowu smakowicie chrupiące. Na wierzchu rozkładamy małe kawałki sera, szybko się rozpuszczą. Smaczna jest i na ciepło, i na zimno. W Hiszpanii zimną podaje się jako przekąskę (tapas). Oryginalny przepis to same jajka i ziemniaki, a masa jajeczna jest jednolita i wymieszana dokładnie z usmażonymi wcześniej ziemniakami. A ja lubię właśnie tak zrobioną – z mocno chrupiącymi ziemniakami
Karo in the Kitchenkotlety mielone" w kształcie cylindrów o długości około 5 centymetrów, które swój charakterystyczny smak zawdzięczają mięsu baraniemu i odpowiednim przyprawom. Można je jeść bez dodatków jako ciepłą przekąskę, można dodać do nich pieczone ziemniaki i surówkę i jeść jako pełnowartościowy obiad. W każdym wydaniu smakują po prostu pysznie
Milion SmakówWywodząca się z Włoch focaccia, to nic innego jak rodzaj drożdżowego chlebka z różnymi dodatkami, który głównie podawany jest jako przystawka lub przekąska (na imprezę idealna:)). Miękkie i puszyste ciasto, którego podstawą są 4 główne składniki (nie licząc soli i cukru): mąką, drożdże, woda oraz oliwa plus (nie)ograniczona ilość dodatków-czasami jest to sama oliwa, a w tym przypadku
Kraina Miodem Płynącaprzepisu z bloga creme de la crumb . Ciastkach nietypowych- miękkich i wilgotnych, z niezwykle dekadenckim lukrem. Polane nim świetnie pasują do gorzkiej kawy, a same idealnie pasują na śniadaniową przekąskę. Najlepsze tuż po upieczeniu, ale drugiego dnia też zachwycą miękkością. Ktoś coś? CUKINIOWE CIASTKA Z KREMOWĄ POLEWĄ 200g tartej cukinii (najlepiej utrzeć ją jakieś 15 min wcześniej, odstawić a następnie
les mirabelleschlebek bananowy , piekę takie babeczki by podać jako przekąskę dla dziecka. Bez cukru, proste, szybkie i bardzo smaczne. Z tej porcji wychodzi mi 6 małych bułeczek, które pakuje na spacer z synkiem. Gdy podwoimy składniki możemy uformować większe, przekroić i posmarować masełkiem na śniadanie. Bardzo popularne tutaj w UK, dlatego nazwę podaję angielską:) Polecam! Składniki: 100 g mąki
NA MOIM TALERZUPrimavika . moje kubki smakowe były w siódmym niebie, ale o tym zaraz :) Masło z nerkowców "Delikatne masło z nerkowców o kremowej konsystencji i aromatycznym zapachu, to z pewnością przekąska dla smakoszy wybornych specjałów. Słodycz orzechów z delikatną nutą słoności nadaje masłu wyjątkowości. Bogate w cenny kwas oleinowy, energię , tłuszcz i białko, oraz niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu składniki mineralne, takie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmetabolizmu, lód powoduje, że organizm spala więcej kalorii, gdyż musi "podgrzać" napój :) Najlepiej przeprowadzić 2-3 tygodniową kurację i pić napój rano lub w ciągu dnia zastępując nim jedną przekąskę :) Wypróbowane - działa :) Smacznego! Super koktajl odchudzający :) Źródło inspiracji
Moje Kuchenne RewelacjeDziś przedstawiam przepis na pyszną i wcale nie taką trudną w przygotowaniu przekąskę: mini pizzerinki z mozzarellą i salami (zamiast tego możecie je przygotować np z plastrami cukinii i suszonymi pomidorkami). Smakuje super zarówno na ciepło jak i na zimno - osobiście wolę. Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto: 20 g świeżych drożdży 1/2 szkl. ciepłego (NIE gorącego!) mleka 1 czubata
My Culinary Artżałuję, bo są boskie. Do moich pomidorów postanowiłam dodać świeże zioła rozmaryn i tymianek oraz czosnek. Nie wytrzymałam i musiałam na drugi dzień je posmakować :-). Smakują wybornie. Są wyśmienitą przekąską i pysznym dodatkiem do mięs oraz sałatek. Świetnie smakują położone na świeżym domowym pieczywie posmarowanym masłem. Przeważnie suszy się je w pełnym słońcu, ale w naszym klimacie ciężko liczyć
Zakątek rozkoszy kulinarnychrozgrzanym do 230 C, studzimy na kratce kuchennej, wierzch można posypać cukrem pudrem. Jeśli do ciasta nie dodamy cukru, a powidła zastąpimy serem żółtym lub pleśniowym wyjdą smaczne przekąski idealne do sałatek. Zainspirowana ,, Kuchnią z zielonego Wzgórza
Apetyczna babeczka