przez pewien czas swobodnie kształtować. To również danie bardzo uniwersalne, gdyż możemy podawać je zarówno na ciepło jak i na zimno. W praktyce może posłużyć zarówno za pełnowartościowy samodzielny posiłek, np. na obiad, jak i pyszną przekąskę o dowolnej porze dnia i roku. Tortilla z kurczakiem i kolorowymi warzywami 2016-01-09 20:28:04 Pyszna tortilla z kurczakiem
Kulinarna Pokusakliknij w zdjęcie by przejść do przepisu 1. WYTRAWNA TARTA Z GRUSZKĄ I CUKINIĄ. możecie ją podać na zimno lub na gorąco 2. Orzeźwiający drink z rumem! 3. Pieczony kurczak w maśle! 4. Lekka przekąska pomidory z mozzarellą i bazylią! 5. Chrupiąca sałatka z grzankami! 6. Szybka i pyszna gorąca przystawka! Jajka zapiekane w szynce parmeńskiej!. Możecie dodać
SMYKWKUCHNItrójkąty – docenią to dzieci, bo tak można go jeść bez użycia sztućców. Pyszny na ciepło, jest także smaczny na zimno , przez co można dać go dzieciom do szkoły zamiast chleba albo wziąć ze sobą jako przekąskę na rodzinną wycieczkę. W domu możesz oczywiście rozwinąć to danie i podać je np. z boczkiem i grillowanymi czy duszonymi warzywami. Szpinak jako
PaleoSMAKMałe, sympatyczne, zielone kuleczki, które można jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do obiadu, ale także jako samodzielna przekąska. Mają duży plus, są bardzo proste w przygotowaniu ;) Polecam! :) Składniki: 2 torebki ryżu opakowanie (450g) mrożonego szpinaku, rozdrobnionego 2 jajka sól, pieprz, zioła prowansalskie cebula 3 ząbki czosnku 100g żółtego sera bułka tarta
Czerwona PorzeczkaDziś nadspodziewanie smaczny pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Zapiekankę tę koniecznie należy jeś ć gorącą, najlepiej od razu po wyjęciu z piekarnika, na zimno jest niestety bez smaku. Składniki: - ok. 300 g mrożonej fasolki szparagowej - dwie kulki mozarelli - opakowanie ciasta francuskiego - szczypta cukru - sól / jarzynka, pieprz Fasolkę rozmrażamy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy odrobinę cukru i szczyptę
Kulinarne zapędy KokosaKalafior smażony w cieście - pycha ! Jeśli jeszcze nigdy takiego nie jedliście to szczerze polecam. To fajna przekąska na imprezę albo po prostu na kolację. Smakuje równie dobrze na gorąco jak i na zimno. A jeśli nie chcecie smażyć to może zapieczecie kalafiora au gratin ? Polecam także pyszne kotlety z kalafiora - idealne na bezmięsny obiad. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaSzynka w galarecie to ciekawy pomysł na zakąskę na zimno. Dzięki galaretce - mięso nie wyschnie i będzie soczyste. Składniki: kilka plasterków szynki serek chrzanowy żelatyna z przyprawami sałata do dekoracji jajko ugotowane na twardo do dekoracji Na samym początku przygotować galaretkę - tj. do 1,5 szklanki gorącej wody (bądź wywaru/rosołu) dodać 3 łyżeczki żelatyny. Wszystko ze sobą wymieszać, ewentualnie(...)posmarować serkiem chrzanowym i zawijać w ruloniki. Na tacę/półmisek wyłożyć sałatę, następnie ułożyć ruloniki z szynki (zawinięciem do dołu), udekorować plasterkami jajka i polać tężejącą galaretkę. Przygotowaną przekąską schłodzić w lodówce. Podawać dopiero wtedy, gdy galaretkę do końca się zetnie. Ruloniki bez galaretki
UgotowaćWitam serdecznie Chciałabym pokazać jak upiec świąteczną przekąskę w kształcie choinki. Przekąska jest piękna, przepyszna i na pewno każdemu będzie smakowała. Polecam wypróbować przepis, bo naprawdę warto. Do przygotowania choinki będziemy potrzebowali: krążki wykrawałam foremką o średnicy 8 centymetrów na ciasto 400 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550) 220 ml letniej wody 7 g drożdży instant (1 opakowanie(...)przez około 90 sekund – masło jest gotowe. Od razu po upieczeniu choinkę maluje roztopionym masłem. Choinkę można podawać na ciepło lub zimno. Przed podaniem choinkę możemy dodatkowo udekorować na przykład pokrojoną papryką, koperkiem lub tym tym co lubimy. Przekąska w kształcie choinki jest gotowa, można podawać. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia GotujePyszne małe kuleczki. Bardzo szybkie w przygotowaniu, świetnie smakują na zimno i ciepło podane z ketchupem lub innym sosem. Dzieci będą za nimi przepadać. Moja 3
Kulinarne życieTerrina to pochodząca z Francji, podawana na zimno, przystawka przypominająca... Artykuł TERRINA SEROWO-WARZYWNA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINErewelacja-na ciepło na obiad,i na zimno na lunch który można wziąć do pracy-pyszne również jako zakąska na imprezy-musicie spróbować koniecznie.... Składniki: 310g
Swojskie jedzonkocebuli u mnie jest w takiej wersji. Jestem zdania, że zawsze można według swojego gustu potrawę zmienić. Proponuję jeść ją jako przekąskę lub lekką kolację. Jedna tylko uwaga co do oleju - ja używam lnianego , gdyż do potraw na zimno jest najzdrowszy i zawiera najkorzystniejszą proporcję kwasów Omega -3 do Omega 6, czyli mówiąc po ludzku świetnie wpływa na naszą odporność
Kuchnia Pełna Emocjifrancuskie wypełnione karmelizowanymi jabłkami oraz budyniem. Całość posypana cukrem pudrem, którym możecie dostosować słodkość do swoich preferencji. Ciastka są idealne na przekąskę do kawy czy kubka ciepłej herbaty. Smakują wyśmienicie zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimno. Moi goście uwielbiają te słodkości! Ciastka francuskie z budyniem i jabłkami 300 g ciasta francuskiego ((1 opakowanie)) 350 ml mleka
Przepisy na widelcudzień, jak i podczas różnych uroczystości jak np. zbliżającego się Sylwestra czy minionych Świąt. Stanowi wspaniały obiad, lunch lub przekąskę. Prosta w wykonaniu a zaskakująca w smaku! Można ją podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno z sosami lub surówkami. Jednym słowem jest to danie uniwersalne. Taka pieczona rolada serowa z mięsem mielonym nie tylko znakomicie smakuje
Ola la LCHFbrokuła, groszku, marchewki oraz dyni. Dzięki warzywnemu dodatkowi, makaron świetnie smakuje, a dodatkowo pięknie prezentuje się w daniach na ciepło i zimno, jak zapiekanki czy sałatki oraz klasyczne dania makaronowe z sosem. Jeśli szukacie szybkiej, lekkiej i smacznej przekąski z warzywami i makaronem, zróbcie spring rolls . To świetny wybór na lekką kolację, a nawet obiad. Sprawdzają się także jako przekąska
kolorowotorcikowo