wszystko. Nasze placuszki bananowe są już gotowe. Takie placuszki idealnie sprawdzą się na pierwsze lub drugie śniadanie, na deser lub po prostu jako przekąska. Podobnie jak racuchy jabłkowe, są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je więc śmiało zabrać ze sobą do pracy lub na wyjazd. Myślę, że ten przepis docenią również osoby, które są na diecie
Okiem Blondynki by McBlondiMięsne kulki, czyli idealna przekąska na każdą imprezę. Świetnie sprawdzają się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Koniecznie podajcie je z dipem np. czosnkowym lub z ketchupem. Mięsne kulki Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowina) 4 łyżki pestek słonecznika 4 łyżki orzeszków ziemnych 3 łyżki sezamu czarnego (lub białego) 1 jajko pieprz sól Dodatkowo: tłuszcz do smażenia
PatiGotujeCałość jest aromatyczna dzięki sporej ilości świeżych ziół. Frittata jest lekka, ale pożywna więc spokojnie posłuży jako danie obiadowe. Doskonale smakuje także na zimno, a wiec z powodzeniem można zapakować ją do pudełka na lunch lub przekąskę. FRITTATA Z CUKINII, MARCHEWKI I SUSZONYCH POMIDORÓW Czas przygotowania 15 minut + 30 minut pieczenia Składniki podane na przygotowanie 3 małych
HealthyCreationsimprezowy. Można powiedzieć, że to moje danie popisowe.🙊 Przygotowuję je bardzo często na domówki i zawsze robią furorę. Są nie tylko idealną przekąską, ale też świetnie nadają się na obiad. Pyszne zarówno na ciepło i zimno, więc można je z powodzeniem zapakować w pojemniczek i zjeść w pracy lub podróży. Co prawda ich przygotowanie jest nieco czasochłonne, ale uwierzcie
Zgrabne GotowanieTradycyjny farsz do pierogów zapieczony na kruchym cieście w formie mini tart. Te szybkie i chrupiące przekąski doskonale smakują zarówno na ciepło podane z barszczem czerwonym, jak i na zimno jako przystawki. Sprawdzą się idealnie jako jedna w dwunastu potraw na wigilijnym stole 😉 Składniki na ciasto (6 mini tart): 100 g mąki kokosowej 30 g łupin babki jajowatej
Ola la LCHFwyrazisty w smaku. Myślę, że właśnie do zagryzania takiego barszczu sprawdzą się świetnie te uszate bułeczki pełne pyszności! :) Będą świetne także jako sycąca przekąska, drugie śniadanie do pracy, czy szkoły. Tak na gorąco, jak i na zimno smakują naprawdę wybornie! A kicając po wielkanocnym stole, z pewnością zauroczą każdego gościa :) Te zajęcze bułeczki są naprawdę proste w wykonaniu- farsz jest
Kuchnia w Słońcu SkąpanaDziś ekspresowa propozycja na karnawałową ale nie tylko przekąskę. Ślimaczki z ciasta francuskiego na ciepło ale można je też zjeść na zimno. Idealne na każdą imprezę typu domówka. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnizagościła na stałe w mojej kuchni. Dzisiaj chce Wam pokazać przepis na przygotowanie smażonej brukselki wraz z dodatkiem suszonej żurawiny oraz płatków migdałowych. Przekąska na słono, która idealnie smakuje podana prosto z patelni jak i na zimno. Ponadto pamiętajcie o tym, że brukselka to warzywo o niskiej wartości energetycznej, a także zawierające bardzo dużą ilość błonnika, więc jeżeli się
UgotowaćSzybka przekąska,idealnie sprawdzi się na imprezy rodzinne lub Wigilię,na ciepło i na zimno,idealne do barszczyku-po prostu pyszne..... Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 500g kiszonej kapusty duża cebula kostka rosołowa, kminek,majeranek,sól pieprz, czarnuszka do posypania wierzchu olej do smażenia Przygotowanie: Kapustę odcisnąć, obgotować w wodzie z kostką rosołową(lub bulionie),lę Cebulę pokroić w kostkę
Swojskie jedzonkoSmak pizzy w kształcie pieroga. Dobre jako przekąska. Najlepsze są tuż po wyjęciu z piekarnika, ale smakują mi również na zimno. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 5 dag drożdży 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano pół łyżeczki cukru Farsz: ok. 10 średniej wielkości pieczarek mała cebula pół czerwonej papryki 1 pomidor
Bulliokształcie prostokąta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Po wyjęciu studzimy i dopiero jak masa owsiana będzie zimna, kroimy na porcje. Ciastka ze śliwkami i nerkowcami to smaczna i zdrowa przekąska między posiłkami lub dodatek do kawy. Śliwki to bogate w składniki odżywcze owoce. Zwierają witaminy z grupy B, A, E i C oraz
My Chcemy JeśćCzekoladowy pudding jaglany z dodatkiem orzechów, miodu i aromatycznych przypraw to pyszna i zdrowa przekąska. To smaczny podwieczorek lub słodkie śniadanie. Możemy go zjadać na ciepło i zimno , ciesząc się smakiem i nie przejmując pustymi kaloriami. POTRZEBUJEMY: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 szklanki mleka (sojowe lub zwykłe) do ugotowania kaszy 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady kilka orzechów włoskich rozdrobnionych
WYSPA SZCZĘSLIWAKlasyczne połaczenie składników na pyszną pizzę tym razem w połaczeniu z ciastem fracuskim zamiast tradycyjnego ciasta na pizze. Dzięki temu to doskonała przekąska, którą można zrobić błyskawicznie. Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno
Milion SmakówŚwięta już lada chwila pora poza Wigilią pomyśleć o całej reszcie!Postanowiłam zrobić pyszny aromatyczny schab - super przekąska i bardzo dobry dodatek do kanapek!Pamiętacie mam nadzieję mój schab na zimno, trochę go zmodyfikowałam, bardziej zapachniał ziołami i smak zadziwia! Nadszedł świąteczny czas... SKŁADNIKI: 1kg. schabu 1/4 szkl. soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka majeranku roztartego
Kuchnia BeatyBardzo prosta przekąska na imprezę. Takie papryczki możecie użyć jako przystawki na ciepło, jednak na zimno świetnie dają sobie radę i zdecydowanie przyciągają uwagę gości. Przygotowałam takie papryczki na urodziny mojego młodszego brata, dzieciaki były zachwycone, a papryczki wygrały z frytkami. Wielki sukces :) Składniki: 4 długie papryczki Toro 250 g serka Gretikos sałatkowego 100 g kabanosa chilli 1 cebula
Niezły MłynekRolady mięsne to moja miłość. Względy smakowe są oczywiste, jednak szczególnie darzę sympatią fakt, że na zimno idealnie pasują do kanapek. Nie są suche, również idealnie sprawdzają się, jako przekąski w ciągu dnia. Zapraszam do wypróbowania kolejnego wymysłu mojego autorstwa. :) 1 średni filet z piersi indyczej (zwykle około 1kg) 1 czerwona papryka kilka sztuk pieczarek 4 duże plastry żółtego sera
Kuchenna KontrrewolucyaSmak pizzy w kształcie pieroga. Dobre jako przekąska. Najlepsze są tuż po wyjęciu z piekarnika, ale smakują mi również na zimno. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 5 dag drożdży 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano pół łyżeczki cukru Farsz: ok. 10 średniej wielkości pieczarek mała cebula pół czerwonej papryki 1 pomidor
Bullioinnej wersji, takiej hmmm "nowoczesnej" ? W każdym bądź razie coś innego ale nie mniej smacznego;) Przepyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealne na śniadanie jak i na kolację, znakomicie sprawdzają się również jako przekąska. Polecam bardzo;) Składniki: 8 kromek chleba tostowego 8 plasterków salami 2 opakowania mozzarelli pomidor 1,5 szklanki mleka 2 jajka bułka tarta masło
Krakowskie smaki Anijednym tańcem a drugim. Mogą być na ciepło, ale raczej w większości sprawdzają się na zimno. Liczy się nie to, co podamy - kawior czy zwykłe paluszki, ale to, w jak sposób. Co jakiś czas w postach pojawią się propozycje takich łatwych przekąsek, które można zrobić nawet wtedy, kiedy jesteśmy zabiegani. Zajmują chwilkę. Dziś, na początek, proponuję Wam malutkie kanapeczki
W kuchni Karmel-itkibogate właściwości rośliny, z której został wytłoczony. Olej ten zainspirował mnie do kulinarnego szaleństwa i powstała karnawałowa przekąska w wersji wspierającej wątrobę. Kto powiedział, że humus można robić tylko z oliwą? Równie dobrze sprawdzi się dobrej jakości olej tłoczony na zimno. Wypróbowaliśmy olej ostropestowy – jest świetny, a w dodatku ostropest plamisty to roślina znana z wielu prozdrowotnych właściwości, między(...)kcal , węglowodany: 16g, białko: 4g; tłuszcz: 20g Informacja dla diabetyków: w porcji znajduje się 1,4WW i 2WBT SMACZNEGO! Artykuł Warzywny jeż z hummusem – karnawałowa przekąska pochodzi z serwisu Dietolog
DietologPrzekąski z mięsa są niezwykle popularną grupą wszelkiego rodzaju wyrobów garmażeryjnych. Zazwyczaj serwowane są one na zimno w rożnych postaciach. Usługi cateringowe- rozwiązanie dla zabieganych Jeżeli korzystamy z obsługi przyjęcia przez zewnętrzne firmy, powinniśmy zwrócić szczególna uwagę na to jakiego rodzaju menu nam proponują. Wszelkiego rodzaju usługi cateringowe i obsługa gastronomiczna przyjęć okolicznościowych to bardzo wygodne rozwiązanie, dzięki któremu gospodarze(...)gości, suto zastawione stoły są wyznacznikiem udanego przyjęcia. I choć nie każdy jest fanem sałatek, to dania z mięsem w różnej postaci, zazwyczaj najszybciej znikają ze stołów. Najczęściej serwowane przekąski mięsne to wędliny, salcesony czy boczek. Na stołach pojawiają się też kabanosy czy gotowana szynka. Przystrojone warzywnymi elementami nie tylko pięknie wyglądają, ale są też smaczne. Jak urozmaicić standardowe menu
Słodkie okruszki