przekąski na zimno - 3108 przepisów (strona:126/208)

Sylwestrowy bufet w stylu skandynawskim 181

Święta i po świętach…Jeszcze nie, bo przed nami jeszcze sylwester i Nowy Rok. W tym roku spędzamy noc sylwestrową w gronie przyjaciół. Będzie jadło

codojedzenia
bekon w czekoladzie 174

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: plasterki wędzonego bekonu, dobrej jakości czekolada deserowa pieprz cayenne wykonanie: Plasterki bekonu wysmażamy na tzw. chipsy lub pieczemy w piekarniku. Następnie przekładamy

Domowy Smak Jedzenia
Tarta z botwinką 162

Dziś na blogu kontynuuję temat młodych warzyw, wiosna to najlepszy czas, aby się rozkoszować ich smakiem. Na tapecie będzie botwinka. Młode buraczki oczywiście najlepiej smakują w

Kulinarne przygody Gatity
Karkówka pieczona 371

Składniki: 1,30 dkg karkówki lub schab, łopatka szczypta gałki muszkatołowej, kmin mielony, majeranek, tymianek, wędzona mielona papryka sól, świeżo zmielony pieprz 1 łyżka majonezu Wykonanie

kgwjanczewo
Śródziemnomorskie przysmaki i mieszana sałatka hiszpańska 252

charakterystyczny posmak, są doskonałe  zarówno na zimno, jak i na ciepło. Filet  z tuńczyka Dobrej jakości tuńczyk to podstawa smacznego dania, szczególnie gdy się go podaje na zimno, np. w sałatce. Czasami kupowanie czegoś w puszcze, to trochę jak kupowanie kota w  worku.... Przy szklanych opakowaniach firmy As do Mar nie ma tego problemu, od razu widać(...)puszki o pojemności 120 g, sardynki dodatkowo posiadają eleganckie kolorowe pudełko. Migdały prażone w łupinkach Lubię bakalie, wykorzystuję je do ciast, granoli czy deserów, ale pyszne są też jako przekąska. Zaintrygowały mnie więc prażone solone migdały w łupinkach, obawiałam się czy nie będzie ciężko je rozłupywać ? Ale okazało się, że migdały obierają  się bardzo łatwo, a dzięki temu

Kulinarne przygody Gatity
PIECZONY CZOSNEK. 220

więc ulatniają się, dzięki czemu czosnek staje się delikatniejszy i przystępniejszy do spożycia. Używam go jako dodatku do potraw, przyprawy, do przyrządzania pasty do pieczywa, albo po prostu jako przekąski. Naprawdę! I tak, jak po spożywaniu czosnku w stanie surowym, nawet w dipach czy sosach, w przypadku pieczonego z pewnością nie odstraszysz ukochanego/ukochanej. Nie ucieknie, gdy będzie miało dość(...)pół, całą główkę, nie obierają. Nacieram oleję i wstawiam do piekarnika na około 15-20 minut. Piekę w 220 stopniach, aż pięknie się zrumieni. Podaję na gorąco  lub zimno, jako dodatek do potraw lub wykorzystuję dalej w kuchni  Można urozmaicić smak, dodając zioła. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Ciasto francuskie z jabłkami 203

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto francuskie z jabłkami to szybka i bardzo łatwa przekąska, którą wykonasz w maksymalnie 15 minut! Przepis na ciasto francuskie jest bardzo pracochłonny i wymagający dużo pracy i czasu. W sklepach znajdziemy jednak gotowe ciasta francuskie w wersji mrożonej bądź świeżej z których w bardzo szybkim czasie przygotujemy szybkie i przepyszne dania. Bardzo lubię ciasto francuskie, gdyż(...)pomidorowy to będziesz mieć bazę do obiadu bądź danie na kolacje czy śniadanie. Przygotowane ciasto francuskie można spożywać na ciepło, ale również bardzo smaczne jest na zimno. Ciasto francuskie z jabłkami jest smacznym deserem na ciepło, zaraz po wyciągnięciu z piekarnika, ale również po ostygnięciu a nawet w ciągu dwóch kolejnych dni smakują wybornie. Ciasto francuskie z jabłkami to chrupiące

To Musisz Wiedzieć
Przepisy na Wielkanoc bez mleka 283

Zapomnijcie o sklepowych wędlinach z mnóstwem soli i wątpliwych dodatków! Upieczony w domu schab bije je wszystkie na głowę. Schab upieczony według tego przepisu jest idealny do jedzenia na zimno do chleba. Można go także podać na ciepło na świąteczny obiad z sosem, który powstaje w trakcie pieczenia. Wielkanocne buraczki z chrzanem Buraczki z chrzanem to doskonały dodatek na wielkanocnym(...)życia. Ogórkowy wielkanocny królik Ogórkowy wielkanocny królik to nie tylko świetna ozdoba naszego świątecznego stołu. To także świetny sposób na zachęcenie maluchów do jedzenia. Taki królik będzie doskonałą, lekką przekąską wśród wielkanocnych potraw. Gęsina z brzoskwiniami w winie Gęsina z brzoskwiniami w winie to przepyszny i zarazem banalnie prosty w przygotowaniu świąteczny obiad. Mając ugotowaną w rosole gęsinę, przyrządzenie

Dieta bez mleka
Bruschetta z pomidorami i czosnkiem 270

Bruschetta to chrupiąca i pyszna  przekąska z kuchni włoskiej. Grzanki natarte aromatycznym czosnkiem i do tego pachnące i aromatyczne pomidory. Przygotowanie trwa kilka minut a jest pyszna. Polecam na śniadanie lub kolację. Składniki: 3 plastry bułki kanapkowej 3 pomidory 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku przyprawa do pomidorów Kamis 2-3 listki bazylii Przygotowanie:  Pomidory dobrze(...)opiec na rumiano w tosterze. Jeszcze ciepłe grzanki natrzeć czosnkiem i nałożyć sporą porcję pomidorów. Posypać pokrojoną świeżą bazylią. Bruschettę  podawać bezpośrednio po przygotowaniu, jeszcze ciepłą. Chociaż na zimno też można

Ala piecze i gotuje
Śledzie w cieście piwnym 163

świeże śledzie ok 500 g 3/4 szkl piwa 1 jajko mąka sól pieprz sok z cytryny Śledzie myjemy i skrapiamy sokiem z cytryny. jajko wybijamy do

Gotowanie jest łatwe
PEYNİR DOLGULU KABAK RULO, czyli cukinia faszerowana serem 128

Ciekawy, apetyczny wygląd, łatwe do zrobienia. Ser i cukinia bardzo dobrze smakują razem. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 2 cukinie 200 g sera koziego 1

Tureckie Przepisy
Kanapeczki z łososiem i koperkiem 213

Kanapeczki z łososiem i koperkiem mogą posłużyć zarówno jako śniadanie, kolacja ale również jako szybka w przygotowaniu przekąska na spotkanie ze znajomymi. Kanapki przygotujemy w kilka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ŻURAWINOWO-PIERNIKOWY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 140

Kurczak wcale nie musi być nudny... Oto niebanalny i oryginalny przepis na kurczaka w sosie żurawinowo-piernikowym, pieczonego w cieście francuskim. Mięso jest delikatne i soczyste

Kuchnia MagdaLeny
Klops z jajkiem 173

  Klopsa z jajkiem inaczej nazywanego pieczenią rzymską zna chyba każdy. W moim rodzinnym domu robiły go zarówno mama jak i babcia i trochę zatęskniłam za

Simply Food
Gravlax z sosem pomarańczowo-musztardowym 189

Gravlax to tradycyjne danie kuchni skandynawskiej, przyrządzane z surowego łososia peklowanego w soli z dodatkiem cukru i koperku. Nazwa dania, dosłownie pogrzebany łosoś,  wywodzi się

Smakowity Blog Kulinarny
Tosty z gruszką, gorgonzolą i orzechami włoskimi 119

przygotowane tosty z gruszką, gorgonzolą i orzechami włoskimi nie tylko świetnie smakują, ale również bajecznie się prezentują. Można je podać na kolację lub jako przekąskę. Ważne jest aby pieczywo po upieczeniu było chrupkie.  SKŁADNIKI 6 tostów pełnoziarnistych 150 g sera gorgonzola 2 gruszki konferencja 6 orzechów włoskich bez łupin przyprawa Vegeta Natur z koperkiem lub 2 łyżki drobno posiekanego(...)przygotowane tosty przełożyć na blaszkę i włożyć do piekarnika. Piec 10 minut lub do momentu, aż tosty będą chrupiące, a gruszki się upieczą. Podawać na ciepło lub na zimno

Passions hobbies life
Sałatka z serem pleśniowym i winogronami 136

Lekka, smaczna sałatka z orzechową nutą. Świetnie sprawdzi się jako kolacja lub przekąska na przykład do wina. Powstała z kilku składników a ich smaki tak świetnie się uzupełniają, że do spożywczego szczęścia nic więcej nie potrzeba ;) Składniki na 1 porcję: ok. 100 g mix sałat 50 g sera pleśniowego "Blue" (można użyć też camembert) duża garść granatowych winogron mała garść(...)patelni. Posypać nimi sałatkę. Wierzch dość obficie polać olejem z pestek dyni. Podawać od razu po przygotowaniu. * Olejowe Smaki to pochodząca z Podlasia rodzinna manufaktura olei roślinnych tłoczonych na zimno oraz mąk z dokładnie wyselekcjonowanych, jednorodnych ziaren i nasion od najlepszych producentów. Ich produkty są w 100% naturalne, z pierwszego tłoczenia oraz nierafinowane. W ofercie Olejowych Smaków znajdują się m.in

Simply Food
Wytrawny sernik z boczkiem u Aleex 182

wyglądały tegoroczne dania: Odpowiadając więc na pytanie, jak kulinarnie świętuję początek roku, to niezmiennie od 9 lat szykuję menu, a następnie przygotowuję zarówno nowe, jaki i te „zawsze obecne” przekąski urodzinowe, a do tego wielki tort, który chyba jest zawsze największym wyzwaniem i na szczęście do tej pory zawsze się udawał. Dodam jeszcze, że organizacja tego przyjęcia daje mi mnóstwo(...)boczkiem, gruszką, orzechami włoskimi, serem z niebieską pleśnią i szpinakiem. To fantastyczne, niebanalne i bardzo eleganckie danie, które zaskakuje swoim fenomenalnym smakiem zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: • 150 g słonych krakersów • 40 g roztopionego masła • 300 g boczku surowego wędzonego • 1 szklanka orzechów włoskich • 2 gruszki • 150 g sera z niebieską pleśnią • 3 garści liści szpinaku

W mojej kuchni
Deser jagodowy 171

kogo: dla fanów owocowych przekąsek dla szukających orzeźwiającego letniego deseru dla miłośników borówek/jagód Składniki: galaretka o smaku jagodowym (ewentualnie o smaku owoców leśnych) jagody (ok. 125g) 300g serka homogenizowanego o smaku owoców leśnych 2 łyżeczki żelatyny bita śmietana do dekoracji Wykonanie: Przyrządzić galaretkę (wg instrukcji z opakowania) w zmniejszonej ilości wody. (Moja galaretka była na 375ml więc przygotowałam(...)serka homo. Dwie łyżeczki żelatyny rozpuścić w 3-4 łyżkach wody. Wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i poczekać, aż całkowicie ostygnie (uwaga, żeby nie zaczęła się "ścinać"). Gdy żelatyna będzie zimna dodać ją do serka homogenizowanego i zmiksować na gładką masę. Nałożyć serkową masę na galaretkę. Odłożyć do lodówki do stężenia. Deser podawać udekorowany bitą śmietaną

Mania Wypiekania