PEYNİR DOLGULU KABAK RULO, czyli cukinia faszerowana serem

PEYNİR DOLGULU KABAK RULO, czyli cukinia faszerowana serem

PEYNİR DOLGULU KABAK RULO, czyli cukinia faszerowana serem

Ciekawy, apetyczny wygląd, łatwe do zrobienia. Ser i cukinia bardzo dobrze smakują razem. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 2 cukinie 200 g sera koziego 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka kaparów 2 łyżki oliwy Przygotowanie Pokroić cukinie w długie plasterki i posmarować oliwą. Upiec w piekarniku do miękkości w temperaturze 180 °C. Zmieszać resztę składników w misce. Rozsmarować farsz na każdym plasterku cukinii i uformować rulon. Podawać na zimno. Artykuł PEYNİR DOLGULU KABAK... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tureckie Przepisy

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Autor

DuyguDuygu

Nazywam się Duygu Bolikowski, jestem architektem i menedżerem projektów, pochodzę z Turcji, a od kilkunastu lat mieszkam i pracuję w Polsce. Lubię przedstawiać Polakom swój rodzinny kraj, w tym także jego kuchnię. Od 2012 roku prowadzę blog kulinarny TureckiePrzepisy.pl, gdzie przedstawiam najróżniejsze potrawy kuchni tureckiej. Mój synek Leon jest moim pomocnikiem w kuchni, a mój mąż Łukasz jest najważniejszym konsumentem.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, kuskus, ser, cukinia faszerowana, ciekawe przepisy, przekąski

Inne przepisy z Tureckie Przepisy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.