Duszona cebula przypomina mi dzieciństwo – co jakiś czas pojawiała się u mnie w domu i wręcz ją pokochałam. To danie warto zrobić, kiedy w lodówce
Kuchnia BazyliiNie spodziewałam się ,że ta przystawka będzie aż taka dobra-moim gości om również ogromnie posmakowała i zniknęła błyskawicznie-to proste i niedrogie danie idealnie sprawdzi
Swojskie jedzonkoNie wiem jak wy,ale ja uwielbiam zapach i smak pieczonego boczku.Stwierdziłam,że czas wypróbować połączenie z serem pleśniowym i wyszło pysznie.W tym roku na
Wielki apetytPrzepis na te śledziki dostałam od mojej mamy, a Ona od swojej serdeczniej przyjaciółki Kasi :) Było to już jakiś czas temu, a śledziki nadal królują u
Kuchnia z widokiem na ogródSMÖRGÅSTÅRTA - SZWEDZKI TORT KANAPKOWYRok 2014 dobiega końca, dlatego nie mogło zabraknąć na blogu przepisu na coś wyjątkowego, czym będziecie mogli uczcić nadchodzący Nowy Rok:) Dziś
Słodko-Słony Świat IlonyDzisiaj na obiad szynka z gruszkami. Szynka jest soczysta w srodku, z lekko chrupiącą skórką o smaku miodowo - musztardowym :) Pycha, palce lizać. Szynka rewelacyjnie
Smaki Edytykieliszka dorzucany był notatnik degustacyjny, pisadło oraz malutka torebka na szyję, do której można było odłożyć kieliszek - bardzo praktyczna rzecz. We wspomnianym notatniku mieliśmy listę wszystkich win dostępnych podczas imprezy - dokonując stosownych notatek mogliśmy ostatecznie wybrać i nawet kupić po promocyjnej cenie wino, które najbardziej przypadło nam tego dnia do gustu. Degustacja wina Uzbrojeni w niezbędne akcesoria można było sięgnąć(...)cenowy był rozsądnie ustalony: do 29 zł, 30 - 49 zł, 50 - 69 zł, 70 - 99 zł oraz powyżej 100 zł. Przechodząc między stolikami nietrudno było natrafić na miejsca z przekąskami. Do wyczerpania zapasów można było przegryzać kromki bagietki, sery pleśniowe, oliwki i marynowany czosnek . Ten ostatni okazał się dla mnie ogromnym zaskoczeniem - nie pomyślałem wcześniej, że takie coś będzie pasować
Right Behind The KitchenOd tygodnia staramy się z R przestrzegać zasad zdrowego żywienia. Nawet nie tyle staramy się, co zasadniczo nam się udaje. Jednym z głównych założeń jest jedzenie
Gotowanie z pasjąTo już druga porcja w tym roku. Pierwsza tak szybko zniknęła, że nie zdążyłam nawet zrobić zdjęć. Nie ma się co dziwić, były
Rozpustne gotowanieUwielbiam te roladki. Robię je bardzo często i zawsze znikają ze stołu w zawrotnym tempie. Takie roladki z cukinii są idealne na wszelkiego rodzaju imprezy, mogą
Smaki ArmineSkrzydełka pieczone, które praktycznie robią się same. Wrzucamy je do aromatycznej marynaty, zostawiamy na noc w lodówce a potem przepakowujmy do żaroodpornego naczynia i do piekarnika
Dorota SmakujePieczarki można dodawać praktycznie do każdej potrawy czy to pizzy, czy sosu a nawet zupy. To bardzo wdzięczny produkt i szybki w obróbce. Zaproponuję go w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wiosną tego roku w telewizji, radiu i na ulicy słychać było piosenkę „Mięsny jeż, mięsny jeż, ty go zjesz, ty go zjesz”
To co kochamMalutkie, podłużne krokiety z ziemniaczanego purée. Chrupiące na zewnątrz, miękkie i aksamitne w środku. Łatwe i tanie w przygotowaniu. Z minimalnej ilości składników . Sprawdzą sie
cool and mintyJeszcze takiego przepisu u nas nie było. Dzisiaj
Pan i Pani Smith w kuchni