dzień urodzin mojego męża. Co roku, od 9 lat, zazwyczaj w drugi weekend stycznia, organizujemy doroczną imprezę, na którą przybywa zwykle około 30-40 osób. Jedną z atrakcji owego spotkania jest degustacja przygotowanych przeze mnie potraw, głównie są to sałatki, ale również inne przekąski typu finger-food. Załączam zdjęcie, jak wyglądały tegoroczne dania: Odpowiadając więc na pytanie, jak kulinarnie świętuję
W mojej kuchniDrożdżowa rolada z farszem pieczarkowym przygotowana na ekologicznej mące Szymanowskiej to pyszna przekąska na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Świetnie smakuje również jako dodatek do czerwonego barszczu lub zupy krem. Sprawdzi się też jako przystawka na różnego rodzaju imprezach. U mnie w domu jest uwielbiana. Składniki: Ciasto: 20 g świeżych drożdży 3 szklanki mąki Szymanowskiej ekologicznej 1 łyżeczka cukru
Kuchnia MagdaLenybyć podawana na ciepło do obiadu lub na zimno jako przekąska. Mnie osobiście bardziej smakuje na zimno z dowolnym sosem albo z żurawiną. Bardzo ładnie prezentuje się na talerzu, wyśmienicie smakuje i delikatnie pachnie czosnkiem. Polecam na imprezy, bo można przygotować tydzień wcześniej, potem zamrozić i wyjąć gotowe dzień przed
To co kochamDzisiaj polecam przepis na pyszne marynowane skrzydełka, które z powodzeniem możecie zaserwować na każdej imprezie. Mięso jest zamarynowane w słodko- kwaśniej zalewie pomidorowej. Koniecznie musicie wypróbować
Tradycyjna kuchnia KasiBardzo smaczna lekka sałatka , idealna na drugie śniadanie, kolację lub jako przekąska. Świetnie sprawdza się w pacy, nawet po niedużej ilości czujemy się długo syci i
IMPRESJA SMAKUJajka faszerowane to propozycja nie tylko na Wielkanoc, ale jest to także świetna weekendowa przekąska. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldHalloween to święto, które powoli znajduje swoich sympatyków również w Polsce. Ja go nie obchodzę, imprez tematycznych nie robię i nie uczestniczę w nich, ale z
Pasja SmakuTo ciacha na zamówienie na spotkanie z ludźmi, których niedawno poznałam. Dla mnie to była impreza na koniec urlopu, bo niestety dobiega końca i od poniedziałku
Weekendy w domu i ogrodzieJajka faszerowane to propozycja nie tylko na Wielkanoc, ale jest to także świetna weekendowa przekąska. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPyszne i chrupiące kąski z kurczaka w paprykowej panierce z chipsów to świetna propozycja na domowe imprezy, w towarzystwie ulubionego sosu lub ketchupu smakują najlepiej. Podane
Smakowite DaniaChipsy to nieodłączny element każdej imprezy młodzieżowej i nie tylko. Sięgamy też po nie na przykład w trakcie oglądania filmu czy serialu. Zazwyczaj kupujemy je w sklepie, ale okazuje się, że możemy taką przekąskę przygotować w domu. Do jej zrobienia potrzebne będą nam placki tortilli, które możemy kupić w sklepie (wtedy przygotowanie takich chipsów będzie ekspresowe) lub zrobić je samodzielnie
Danka PichciByło to moje i męża leniwe sobotnie śniadanie, ale danie to idealnie się sprawdzi jako przekąska dla gości, przystawka na kilkudaniowym posiłku w uroczystym gronie. W wersji bezmięsnej z pomidorkami koktajlowymi, małymi kuleczkami mozarelli będzie przegryzką dla dzieci między posiłkami, albo daniem na imprezie dziecięcej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bruschetta z szynką parmeńską i parmezanem – Składniki Z podanych składników sporządzimy
To Musisz Wiedziećfaszerowane ryżem z warzywami i zapiekane pod warstwą ciągnącego sera mozzarella. To łatwa do przygotowania przekąska, która sprawdzi się jako dodatek do mięs i ryb lub jako samodzielne danie. Całość jest banalnie prosta do przygotowania, świetna na eleganckie przyjęcia rodzinne i mniej oficjalne imprezy w gronie znajomych. Farsz do pieczarek można przygotować wcześniej, nawet
cool and mintyPyszna przekąska,bardzo lekka i świeża -idealna ,żeby poczuć już wiosnę.Bardzo prosta do zrobienia i szybka,na jeden kęs,do tego efektownie wygląda-polecam na każda okazję,imprezę czy święta ,Wielkanoc Składniki: 2 podłużne ogórki opakowanie paluszków surimi 2 łyżki majonezu 0,5 łyżeczki wasabi lub chrzanu 0,5 pęczka natki pietruszki szczypta soli do smaku
Swojskie jedzonko