Śledzie po szlachecku 155Śledzie po szlachecku to pyszna propozycja na filety śledziowe, które sprawdzą się na każdą okazję. Są super przekąską zarówno na Święta Bożego Narodzenia, jak i na Sylwestra, czy też innego rodzaju imprezy domowe. Śledzie po szlac The post Śledzie po szlachecku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Paszteciki z ciasta francuskiego 153przekąskę robię wtedy paszteciki - wykonuje się je dość szybko - zwłaszcza jak się ma nadmiar farszu. Tym razem zrobiłam farsz specjalnie do tej potrawy z uwagi na fakt, że moja rodzina bardzo ją lubi. Ten rodzaj pasztecików idealnie nadaje się do czerwonego barszczu, jako przekąska do napoi, które zwyczajowo pija się wieczorami , lub przynajmniej po 17.00;). Hit wszystkich imprez
Kuchnia Pełna Emocji
Pasta jajeczna z łososiem i serkiem śmietankowym 156Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Już za chwilę będziemy przygotowywać dania z jajami w roli głównej. Dzisiaj proponuję pyszną pastę jajeczno-łososiową do kanapek . Składniki: 100
Moja Delicja
Tarta z cukinią – chrupiąca tarta na kruchym spodzie 142Tarta z cukinią , szczypiorkiem i cebulką dymką na pysznym, kruchym i chrupiącym spodzie. Idealna w sezonie na cukinię , który już się zaczął. Póki cukinia jest młoda
Moja Delicja
Quiche Lorraine, Tarta lotaryńska – quiche z porem, serem Gruyère i chrupiącymi skwarkami z boczku 138Quiche Lorraine – czyli Placek lotaryński lub Tarta Lotaryńska to wytrawny placek ze słonego ciasta kruchego z farszem z duszonych porów, cebuli, chudego boczku, przyprawiony odrobiną sera
Moja Delicja
Mięso mielone w rożkach 3860Mięso mielone w waflowych rożkach to inna wersja krokietów. Świetne, gdy mamy ochotę na krokiety z barszczykiem, ale nie mamy czasu lub po prostu nie chce
Smaki Na Talerzu
Tabbouleh z koperkiem, komosą ryżową i ogórkiem 238Moja wariacja na temat sałatki Tabbouleh. W oryginale z kaszą bulgur i pietruszką, zaś u mnie tym razem z komosą ryżową oraz koperkiem. Składniki na 2
Czarnawisienka
DOMOWE ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI I MASCARPONE 261WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: 2 długie bagietki, masło do
JejKuchnia
Mini fit serniczki na kakaowym spodzie z kruszonką 248trzeba rozwałkowywać ciasta, piecze się je też szybciej, a do tego można je szybko zapakować do pudełeczka i zabrać ze sobą na przekąskę. Takie mini serniczki sprawdzą się też idealnie na słodki deser czy na różne imprezy. Przepis nie jest trudy, ani nie wymaga dużej ilości składników. Moja wersja jest też oczywiście lekko uzdrowiona - użyłam mąki orkiszowej pełnoziarnistej, którą ostatnio
Healthy food explorer
Kurczak po chińsku 813Kawałki kurczaka marynowane w sojowym sosie z dużą ilością czosnku, olejem sezamowym oraz octem ryżowym obsmażamy, następnie otaczamy pikantnym ciastem i ponownie krótko smażymy. Mięso wychodzi
Smaki Na Talerzu
Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami 212Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami to szybka i pyszna przekąska, która może posłużyć jako śniadanie, obiad, czy kolacja. Idealnie sprawdzą się na każdej imprezie, pikniku, na uczelni lub w pracy. Zapewniam, że zawsze i wszędzie będą doskonale smakowały! Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. Niżej dodatkowo podałam Wam linki do domowych tortilli (*) oraz pasty z ciecierzycy (**). Polecam. 1 placek
Di gotuje
NADZIEWANE KULKI Z TUŃCZYKIEM 156Idealna przekąska na spotkanie ze znajomymi – można ją przygotować wcześniej i tylko usmażyć w dniu imprezy 🙂 To, co mi się w niej najbardziej podoba, oczywiście oprócz smaku, jest fakt, że jest to „all in one” – mamy chrupiącą skorupkę, mięciutkie, wilgotne wnętrze z ziemniaków i tuńczyka i nadzienie, które zazwyczaj podane by było [...] Artykuł NADZIEWANE KULKI
SandraFrej.com
„Bałkańska ” sałatka śledziowa 179” Bałkańska ” sałatka śledziowa Każda sałatka jest pyszna , takie jest moje krótkie zdanie Oczywiście jedne są mniej, inne bardziej smaczne , u nas zawsze największe wzięcie
Ogrodnik w podróży
Camembert w cieście francuskim 320Taki serek po raz pierwszy jadłam jakieś 10 lat temu. Było to podczas kursu gotowania, na który namówiła mnie kuzynka. Bardzo miło wspominam ten czas. Wiele
Smaki Na Talerzu