Przepis na dietetyczne batoniki z borówkami, kokosowymi wiórkami i bakaliami Dietetyczne batoniki stanowią doskonałą przekąskę podczas II śniadania lub podwieczorku. Polecam wszystkim, którzy uwielbiają zdrowe zamienniki słodyczy! Dietetyczne batoniki są szybkie i bardzo proste w przygotowaniu, a przede wszystkim smaczne i chrupiące! Składniki: - 5 łyżek płatków owsianych; - 5 łyżek mąki kukurydzianej; - 6 łyżek oleju kokosowego
MintTasteArbuz - właściwości odżywcze Arbuz stanowi doskonałą przekąskę na II śniadanie - dodaje energii, a przede wszystkim orzeźwia w upalne dni. Arbuz jest niskokaloryczny, gdyż plaster o gramaturze 350g zawiera ich ok. 125kcal, zatem częściej na arbuza mogą pozwalać sobie osoby będące na diecie. Jakie właściwości odżywcze ma arbuz? zawiera dużą ilość antyoksydantów w tym likopen i beta-karoten , które
MintTastePrzepis na zdrowe frytki Brak pomysłu na przekąskę dla znajomych lub zdrowy dodatek do obiadu dla dzieci i nie tylko? Przepis na zdrowe frytki nadaje się idealnie. :) Składniki (porcja dla 3 osób): - 3 duże ziemniaki - 2 duże bataty - 3 duże marchewki - 3 łyżki oliwy Przyprawy: - kurkuma - sól morska - pieprz świeżo mielony - oregano Sposób przygotowania: - warzywa obrać i pokroić
MintTastedrinka, piwo lub wino. Do napoju dostajemy małe przegryzki w cenie, które w kiepskich miejscach sprowadzają się do chipsów i orzeszków, ale w lepszych stanowią mały posiłek z oliwkami, przekąskami i glutenowymi przegryzkami. Idealna sprawa, żeby nie umrzeć z głodu zanim restauracje nie zaczną serwować kolacji i żeby spotkać się z spóźnialskimi znajomymi i przenieść się gdzieś potem na właściwy
Ugotowane pozamiataneSzybka, smaczna sałatka z kilku składników. Świetnie nadaje się na kolację, drugie śniadanie czy przekąskę w ciągu dnia, bo dzięki połączeniu warzyw i kabanosów syci, ale nie jest "ciężka" mimo dodatku majonezu. Składniki: 3-4 grubsze kabanosy o wyrazistym smaku np. paprykowym 1 duża żółta papryka 1 średni por 4-5 ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy
Simply Foodwierzchu. Piec 20 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza z termoobiegiem. Upieczone muffinki ostudzić i wyjąć z silikonowych foremek. Smakują zarówno do porannej kawki, jak i na popołudniową przekąskę z dodatkiem (sojowego) jogurtu. 1 babeczka to ok. 130 kcal , węglowodany: 15g, białko: 4g, tłuszcz: 6g Informacja dla diabetyków: w jednej babeczce znajduje się 1,5WW i 0,7WBT SMACZNEGO
DietologTakie ciasteczka znikają dosłownie w mgnieniu oka Do ciasteczek użyłam pistacji prażonych bez dodatku soli Helio . Idealny dodatek do ciastek, ciast, owsianek, placków itd. A co najważniejsze wspaniała, zdrowa przekąska którą ja i moi bliscy po prostu uwielbiamy Składniki: 125 g mąki pszennej (u mnie typ 450) 70 g cukru pudru 75 g masła lub margaryny z lodówki 3 płaskie
Słodkie okruszkiPasztet wege - warzywny z kaszą. Jako przekąska, ale i jako dodatek do dania głównego. Składniki: 2 saszetki kaszy gryczanej, 2 3/4 szklanki gotowanych pokrojonych grzybów - podgrzybki, 1/4 suchej ciecierzycy, 2 małe marchewki, mała cebula, pietruszka, łyżka posiekanego koperku, łyżka masła, jajko, 4 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku, 3/4 szklanki bulionu warzywnego Przygotowanie: Ciecierzycę moczymy (najlepiej całą
Lena GotujeParówki w cieście francuskim to bardzo szybki pomysł na drugie śniadanie, przekąskę w ciągu dnia, podwieczorek. Parówki w cieście zapieczone gorące i chrupiące. W środku oprócz gorącego mięsa czeka też niespodzianka w postaci ciągnącego się sera. Ciasto można posmarować jajkiem i posypać np. sezamem, makiem, ulubionymi ziołami lub tartym serem. Jeśli zostanie Wam ciasta przygotujcie z nich małe kąski
Zasmakuj KuchniMyślę, że każdy kucharz hobbysta lubi w kuchni przygotowywać swoje ulubione słodkości i niewielkie słodkie przekąski. Oczywiście nie jestem wyjątkiem i czasami lubię puścić wodze wyobraźni i spróbować nowych składników. W taki sposób do swojego przepisu przemyciłem płatki ryżowe, które okazały się świetnym dodatkiem do klasycznych racuszków. Pulchniutkie, mięciutkie i obłędnie smaczne. Świetne z dodatkiem owoców, swojskiej konfitury lub wiórków
Gar ZdrowiaMój wczorajszy pomysł na szybką słodką przekąskę ;) W domu jakieś słodycze były, ale ja miałam ochotę na coś wyjątkowego. Poszperałam tu i ówdzie i znalazłam napoczęte herbatniki. Wiedziałam już, że je wykorzystam, bo nie lubię jak mi się po kilka sztuk plącze po szafkach, zwłaszcza właśnie że otwarte zaraz tracą na wartości. Z patery smutnymi oczami patrzyły na mnie renety
Kuchnia w czekoladziebyłej już pracy. Razem ze słoiczkiem dostałam też przepis, więc głupio by było w końcu nie skorzystać. Przecier sam w sobie jest super, ale podany jako dip do przekąsek lub do zup- znacznie podnosi walory smakowe. Dodając mniej lub więcej papryki chili, sami dozujemy sobie ostrość. I co najważniejsze- jego przygotowanie wcale nie zajmuje tak dużo czasu, jakby się
Kuchnia w czekoladziedopełnił całość. Pachną ciepłem górskiego schroniska, kiedy wchodzi się do niego po wędrówce usianej wspaniałymi widokami :) Możecie zabrać je ze sobą na szlak, drugie śniadanie albo podać jako przekąskę. Na ciepło i na zimno są pyszne! :) Drożdżowe ślimaczki z oscypkiem, żurawiną i lubczykiem ok. 18 bułeczek Potrzebujesz: Ciasto: 450g mąki pszennej 15g świeżych drożdży /7g suchych szczypta cukru 180ml mleka
Kuchnia w Słońcu Skąpanasłodycze” bo mało jest gotowych dobrej jakości. Tym razem proponuję Wam zatem bardzo delikatne, kruche i rozpływające się w ustach ciasteczka kokosowe. Sprawdzą się jako zdrowa, słodka przekąska nie tylko dla małych, ale i tych dużych dzieci Składniki na 20 małych ciasteczek: 100 g mąki kokosowej 100 g oleju kokosowego 20 g miąższu kokosowego i 100 g wody
Ola la LCHFKuchnia ta uważana jest za tłust i ciężką. Niemcy dużą uwagę zwracają na obiad, który spożywany jest między 12-14 godziną. Kolacja jest już mniejsza, składa się z jakiś przekąsek albo kilku kanapek. Piwo pyszne piwo.. Typowy Niemiec do każdego obiadu musi mieć piwo, wtedy obiad będzie pełny. Napój powinien być odpowiednio schłodzony i gorzki. Do najpopularniejszych niemieckich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!