zbożowe, które otrzymałam do testowania od firmy POPCROP . Piramidki są przygotowywane tylko z naturalnych składników, nie zawierają żadnych ulepszaczy, konserwantów i aromatów. Piramidki POPCROP to jedna z najlepszych przekąsek jaką kiedykolwiek jadłam. Wielkim plusem jest to, że są bardzo zdrowe, dostarczają organizmowi wiele cennych składników. Są do tego idealnie chrupiące. Piramidki to nie tylko doskonała przekąska, mogą również stanowić
Tradycyjna kuchnia Kasipyszne batoniki energetyczne, bez glutenu, zbóż i pieczenia. Dobre, aby szybko odzyskać energię po treningu, bieganiu, na wycieczce rowerowej, albo zabrać do pracy, jako drugie śniadanie. Jestem fanem wszystkich przekąsek, które można zapakować i np. zjeść w samochodzie w tak zwanym miedzy czasie, po drodze z box’a lub z siłowni do domu. Można do nich dodać swój ulubiony składnik(...)Wszystko wrzucamy do blendera miksujemy, aż wszystkie składniki ładnie połączą się razem. Przekładamy do foremki lub formujemy w prostokąty i wkładamy na godzinę do zamrażarki. Po godzinie mamy gotową przekąskę. Wykładamy ją z formy i według uznania formujemy z nich batoniki – kroimy nożem na odpowiednie plastry. Przechowujemy w lodówce. *opcjonalnie nasiona Chia do posypania. I tyle, smacznego! Artykuł Batoniki
PaleoLifeCoś innego do pochrupania, wiadomo to nie chipsy , Jednak dzisiejszego popołudnia zostały zastąpione jako przekąska. Składniki: mąka chlebowa Młynomag 300 g drożdże świeże 15 g woda ciepła około 1 szklanka( w trakcie się okaże ile potrzeba) szczypta soli Dodatkowo: bazylia 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka zioła prowansalskie 1 łyżeczka szczypta soli oliwa(...)pieczemy 5-7 minut w 180 stopniach. Moje koła były większe więc je pokroiłam na cztery, wyszły takie małe trójkąty. Podajemy jeszcze ciepłe, takie są najsmaczniejsze. Można jeść jako przekąskę lub dodatek
Różowa kuchniaPrzygotowanie dobrej piersi z kaczki według wielu jest bardzo trudne - nic bardziej mylnego! Smażona pierś z kaczki wg. tego przepisu jest bardzo prosta w przygotowaniu wychodzi
Kuchnia ŁukaszaBardzo syte ŚNIADANIE ,które ja ledwo zjadłam.Takie FASZEROWANE pomidory możemy wykorzystać jako przystawkę na imprezach ,spotkaniach.Ostatnio sama w ten sposób przygotowuję dla moich znajomych takie dietetyczne przekąski, i wiecie co, bardzo im smakują.Już nie podaję im tuczących ciast czy ciasteczek tylko zdrowe przekąski albo kanapki.Spróbujcie i Wy to zrobić , aby zobaczyć ich miny
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSos żurawinowy według tego przepisu robię już od kilku miesięcy i robię go dosyć często. Jest bardzo smaczny, zbilansowany w smaku, w miarę kwaśny, gładki, bardzo
Kuchnia ŁukaszaBlueberry Corner by "jagodzianka" Solone śledzie z różnymi dodatkami to popularna przekąska. Są świetne na postny piątek, wigilię, imprezę karnawałową, pod wódeczkę. Przepis na … Przeczytaj cały artykuł Post Śledzie w stylu śródziemnomorskim pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerPrzekąskę tę można zaserwować w formie hamburgerów, co prezentowałam już na blogu lub w formie mini kanapek, jak poniżej. :-) Te koreczki są bardzo efektowne i zawsze pierwsze znikają z talerza. Typowa przekąska na jeden kęs, poręczna, nie trzeba używać talerzyka - czyli to, co na imprezach cieszy się największą popularnością. ;-) 2 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżeczka cukru 1 łyżeczka suszonych
Szefowa kuchniMakaronowe muszle ze szpinakiem owinięte szynką szwarcwaldzką to znakomita przystawka na domowe przyjęcia lub świetny pomysł na pyszną kolację. Podane na zimno stanowią wyjątkowo atrakcyjną dla kubków smakowych przekąskę. składniki na około 17-20 sztuk 250 g makaronu muszelki ( typu Conchiglioni ) 300 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 120 g sera camembert 200 g szynki szwarcwaldzkiej(...)długie paski o szerokości około 2 cm. Każdą makaronową muszlę nadziewamy farszem ze szpinaku i sera a następnie owijamy w plaster szynki. Tak przygotowane muszle podajemy jako zimną przekąskę
Smakowite DaniaSłonecznikowiec , to jedno z najsmaczniejszych ciast jakie kiedy jadłem! Jest po prostu przepyszne . Składa się z biszkoptu czekoladowego, przełożonego kremem na bazie śmietanki kremówki z masą
Kuchnia ŁukaszaDanie podane z poprawnie dobranym sosem smakuje o dużo lepiej. Dziś przedstawiam Wam przepis na sos pieczarkowy . Jest gęsty, kremowy, jasny i bardzo smaczny! Taki sos
Kuchnia ŁukaszaTłusty czwartek w tym roku (2016) obchodzimy 4 lutego. Czyli dziś! Tłusty czwartek, to ostatni czwartek przed Wielkim Postem, znany także jako zapusty . W ten dzień
Kuchnia ŁukaszaCHLEBKI I KRAKERSY chlebek pita warzywny bez dodatku soli * chlebek o smaku pomidorowo-selerowym * krakersy meksykańskie Chlebki jak i również krakersy to świetna propozycja na przekąskę lub substytut chleba. Można je zajadać prosto z torebki lub jako kanapkę. Są bardzo smaczne. Chrupkie i kruche. Składy są genialne! Wręcz idealne! Zerknijcie koniecznie i sami się przekonajcie. Smakują bardzo(...)smaku pikantnej figi Nie dość, że wyglądają cudownie to jeszcze są przepyszne! Słodkie i chrupiące. Podczas gryzienia wyraźnie czuć nasiona. Dobrze wyczuwalna jest także figa oraz przyprawy. Na przekąskę w sam raz :) MASŁA ORZECHOWE I CZEKOLADOWE masło czekoladowe W składzie znajdują się: migdały, czekolada, masło kakaowe, syrop z agawy, sproszkowana wanilia. Każdy składnik surowy! Na wierzchu
Zdrowie na języku :Pprzepisie na naleśniki z gorgonzolą , że dzisiaj postanowiłam jeszcze raz stworzyć pyszną kompozycję zamkniętą w słoiczku. Tak przygotowane warzywa idealne nadają się na koniec karnawału, wystarczy podać jako przekąskę, ale można i dodać do ulubionych dań na ciepło. Wczoraj też po raz pierwszy posmakowałam zielonych oliwek z pestkami na ciepło, wyborne, uwierzcie mi! Pomimo kalendarzowej zimy w Polsce, lubię(...)słoiczku umieszczamy odsączone oliwki z kawałkami suszonych pomidorów i obranymi ząbkami czosnku. Dodajemy skórkę z cytryny, pamiętajcie, tylko żółta część, biała jest gorzka i popsuje smak całości. Podajemy jako przekąskę lub dodajemy do ulubionych dań na ciepło
Moja smaczna kuchniaNa Tłusty Czwartek racuchy drożdżowe muszą być! Robione wg. tego przepisu racuchy zawsze się udają . Są bardzo puszyste , pulchne, mięciutkie, w miarę słodkie (co dla mnie
Kuchnia Łukasza