proste i szybkie przepisy - 4315 przepisów (strona:229/288)

Grillowany schab z pietruszką i miętą 168

schab zamarynować, a potem wrzucić na patelnię grillową lub grill elektryczny. Więcej przepisów na grillowany schab znajdziecie tutaj. Grillowany schab z pietruszką i miętą - nie ma nic smaczniejszego i prostego do przygotowania. Widok grillowany schabu powoduje, że ślinianki pracują na zwiększonych obrotach. Polecam.   The post Grillowany schab z pietruszką i miętą appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mus kawowy 6003

kawowy to deser przygotowany na bazie żółtek, bitej śmietany i serka homogenizowanego oraz dodatków takich jak kawa i kakao. Mus jest dość prosty w wykonaniu, potrzeba natomiast trochę więcej czasu na jego przygotowanie, gdyż każdą z widocznych warstw deseru należy schłodzić zanim położymy następną. Efekt końcowy jest bardzo zachęcający, warstwy odznaczają się od siebie kolorystycznie, co sprawia, że wizualnie deser

Smakołyki Bereniki
Tiramisu truskawkowe 368

Trzeba korzystać z świeżych truskawek dopóki są,sezon krótki więc u mnie truskawkowo.Dzisiaj zapraszam na pyszne tiramisu truskawkowe.Deser bardzo prosty do zrobienia a jaki smaczny,wypróbujcie. Składniki: 3 żółtka 0,5 szk cukru pudru 250 g mascarpone 1 szk kremówki 2 łyżeczki żelatyny 1/3 szk wody 3 łyżki likieru kawowego 0,5 szk espresso kakao biszkopty podłużne truskawki Przygotowanie: Zimną

Ala piecze i gotuje
Deser galaretka z truskawkami 968

Dalszy ciąg truskawkowych smakołyków.Korzystamy z tego krótkiego sezonu ile się da.Deser banalnie prosty ale za to bardzo pyszny. Składniki: 2 szt galaretka truskawkowa 400 g jogurt grecki 50 g cukier puder 200 g truskawek 2 łyżeczki żelatyny truskawki do galaretki i na dekorację Przygotowanie:   Galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody,wymieszać i rozlać do pucharków. Do letniej

Ala piecze i gotuje
Zielono mi - shot 199

razem proponuję shota w barwach zieleni. Równie prosty i szybki do zrobienia.   Składniki: frugo zielone 100 ml wódka czysta 100 ml syrop z grenadiny 15 ml kostki lodu z kawałkami cytryny Przygotowanie:   Do szejkera wlać schłodzone frugo oraz wódkę i energicznie wstrząsnąć. Rozlać do kieliszków. Wlewać łyżeczką po ściance kieliszka łyżeczką  syrop. Przed podaniem dodać

Ala piecze i gotuje
Sernik na zimno z truskawkami 352

truskawkowego nie może u nas zabraknąć sernika na zimno z dodatkiem truskawek:)) Tym razem zrobiłam najzwyklejszy sernik na zimno na biszkoptach wypełniony truskawkami. Całość pokryta musem truskawkowym. Przepis bardzo prosty a sernik naprawdę smaczny:) Doskonale orzeźwi w upalne dni!  Masa serowa: 150g biszkoptów,  700g białego sera,  125 g serka mascarpone, szklanka cukru,  150g truskawek,  laska

Z miłości do słodkości
Bekonowe roladki z kurczakiem 335

Bardzo prosty i zarazem bardzo odżywczy obiad. Trzy kolory na talerzu, trzy smaki w ustach. Składniki : ( na 3 osoby )   100 gr kaszy gryczanej (woreczek) ok. 450 gr fasolki szparagowej połówkę piersi kurczaka ok 35 dag boczku  marynata do kurczaka kostka rosołowa drobiowa     Przygotowanie : Kaszę gryczaną oraz mrożoną fasolkę szparagową gotuję zgodnie z opisem na opakowaniu

Mechanik w kuchni
Pâté z drobiowych wątróbek 184

roku po warsztatach , gdzie obrabialiśmy kurczaka na różne sposoby pokazałam Wam przepis na popularne we Francji smarowidło, przepis na szybki pasztecik drobiowy – pâté z kurzych wątróbek, przepis banalnie prosty i bardzo szybki w przygotowaniu. W 30 minut można przygotować elegancką przekąskę do wina i podać np. na Sylwestra, bardzo będzie też pasować jako przekąska na wytworną kolację dla gości

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet z drobiowych wątróbek 171

żurawiną lub suszonymi śliwkami. Wątróbki przed smażeniem warto wymoczyć przez kilka godzin w mleku, a walory smakowe tego pasztetu najlepiej wzbogaci białe wino. Przepis na ten pasztet jest banalnie prosty i bardzo szybki w przygotowaniu. Ten pasztet z drobiowych wątróbek przyrządza się go na jednej patelni z masłem, oraz brandy, alkohol nadaje głębszego posmaku tej potrawie. 250 g wątróbek drobiowych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Młode ziemniaki zapiekane z rozmarynem 179

pojawiają się młode ziemniaki to z wielkim apetytem wrzucamy je na „ruszt”. Podaję Wam świetny i prosty przepis na smaczne młode ziemniaki! Młode ziemniaki zapiekane z rozmarynem. Uwielbiam ziemniaki w takiej postaci, doskonale komponują się ze szparagami i pieczonym mięsem. składniki 1 kg młodych ziemniaków 2 łyżki oliwy sól i pieprz rozmaryn Ziemniaki podgotowujemy chwilkę w łupinkach, bez dodatku soli

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Penne z pesto z rukoli 247

pesto, posypałam resztą ziaren słonecznika i sezamu, obłożyłam pomidorkami. No i co mam powiedzieć? Jedynie to, że penne z pesto z rukoli było PYSZNE!!!!!!!! Bo pesto to bardzo prosty i bardzo smaczny sos do makaronu, jego zawartość zależy od nas. Na blogu jest juz przepis na pesto z pietruszki i rukoli- Makaron z zielonym pesto , Bakłażan grillowany z czerwonym pesto

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Miętowy sernik z czekoladą 176

Pamiętacie czekoladki  “After Eight”, te z przepysznym miętowym nadzieniem? W ł a ś nie taki smak chodzi ł za mną od dawna. Postanowi ł am więc upiec super prosty miętowy sernik z czekoladą.  Moja 100% improwizacja!! Do tego serniczka u ż y ł am serka ricotta i mascarpone, bo tylko taki mia ł am pod ręką. Wydaje

Mia Cucina Sofieta
Bavarese z brzoskwiniami 242

Dziś lekki krem bawarski, bardzo popularny zimny deser w Italii. Przepis na bavarese jest dość prosty, a efekt końcowy wprost zniewalający. W smaku bavarese przypomina lekką piankę, wprost rozpuszczającą się w ustach. Takie zimne ptasie mleczko. Podstawą bavarese jest krem angielski z jajek, cukru, wanilii i mleka, do którego dodaje się lekko ubitą śmietanę, żelatynę i przełamujący smak składnik, którym

Mia Cucina Sofieta
Risotto z kwiatami cukini 212

Dziś na kolację proponuję lekkie i bardzo smaczne risotto z kwiatami cukini.  Przepis jest bardzo prosty i zaręczam, że w 20 minut możecie wyczarować pyszne i zdrowe danie. Nie ma przecież nic lepszego jak sezonowe, świeże produkty. Cukinie najlepsze s ą    gdy na ich koncu twki jeszcze okwiat. Tylko wtedy owoc ma delikatną skórkę, więc nie trzeba

Mia Cucina Sofieta
Podwójnie pieczone ciasteczka z ricottą 217

podwieczorek z popołudniową hertatą, jako wysublimowany deser nasiąknięty słodkim  Vin Santo,  lub jako pyszny polepszacz humoru, do zażywania w ciągu dnia na życzenie! Przepis jest banalnie prosty i szybki do zrealizowania, a ciasteczka są lekkie i aromatyczne, pokryte pysznym laskowo-karmelowym krokantem. Tak jak w przypadku cantucci, przepis uwzględnia powójne pieczenie, które dodaje im chrupkosci i pozwala

Mia Cucina Sofieta

Proponowane wyszukiwania