Proste i szybkie pierniczki, nie wymagają leżakowania. Dzięki ziemniakom pierniczki, po upieczeniu, są mięciutkie i takie już pozostają. Jeśli ktoś obawia się smaku, gwarantuję, że ziemniaki są niewyczuwalne. Przepis znaleziony tutaj . Polecam! Składniki: 300 g ziemniaków ugotowanych i przeciśniętych przez praskę 250 g miodu 150 g cukru trzcinowego 125 g masła 300 g mąki białej orkiszowej(...)zmiksować. Zdjąć z ognia i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Do ostudzonej mieszanki dodać przesiane mąki, przyprawę do piernika, kakao, sodę i jajko. Wszystko dobrze wyrobić rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Gotowe ciasto cienko rozwałkować. Za pomocą foremek wykrawać pierniczki. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st.C przez około 10 minut (czas pieczenia zależy
Nastoletnie WypiekanieDzisiaj temat jest dość prosty: tortilla. Każdy wypieka sobie placki, a potem robi z nich co chce i uważa za stosowne. My zatem pomyśleliśmy o takiej przekąsce na zimno: tortille smarujemy jakimś serkiem, na wierzch kładziemy awokado, łososia, rukolę, rolujemy, kroimy na kilkucentymetrowe kawałki i gotowe. Smakuje rewelacyjnie. Podpatrzyliśmy to u Madzi koleżanki na imprezie. Szybka przekąska i doskonale się(...)zalewamy gorącą wodą (gotujemy wodę, wyłączamy, czekamy 2-3 minuty i taka właśnie temperatura będzie właściwa). Dodajemy olej i mieszamy całość drewnianą łyżką. Jak składniki się połączą to wyrabiamy ciasto rękoma około 5 minut. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy do odpoczęcia na kilkanaście minut. Następnie ciasto dzielimy na 8 równych części, z każdej z nich formujemy kulkę, rozpłaszczamy dłonią i wałkujemy
Marder&Marder ManufactureIm mniej dodatków tym bardziej kochają go moim domownicy …a ja ? ja zupełnie na odwrót ..im więcej nasion , owoców i zbóż tym lepiej ….dziś proste
Apetyczna babeczkaSzybkie, smakowite i pulchne babeczki z dodatkiem buraków czerwonych, z czekoladową polewą z wielkanocnych króliczków i jajek. Smaku buraków zupełnie nie czuć w gotowych babeczkach
Ze smakiem bez glutenupłatki owsiane bezglutenowe, ksylitol (substancja słodząca), przyprawy, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska Ponownie bardzo udany produkt. Łatwy i szybki w przygotowaniu, a efekt końcowy w pełni zadowalający. Racuchy wychodzą smaczne, mięciutkie i puszyste. W ramach urozmaicenia, d o ciasta możesz dodać pokrojone jabłka lub inne wybrane owoce. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Energia: 345 kcal Tłuszcz(...)bardzo fajny, nie tylko dlatego, że mają fantastyczny kolor, ale także za ich wytrawny smak, dzięki czemu można je dodać do posiłku na przykład obiadowego. Sposób przygotowania jest bardzo prosty, bo wystarczy dodać jajko i kefir lub wodę albo tylko wodę i przygotować je na sposób wegański. Placuszki są niezwykle delikatne, mięciutkie i puszyste. Czuć, że faktycznie są wytrawne
Zdrowie na języku :Ptarta z patelni to wyjątkowo prosty przepis na pyszne, szybkie śniadanie z sezonowymi owocami albo ładnie wyglądający deser. Zrobi go nawet początkujący kucharz. Nam bardzo smakowała z truskawkami! Czas: 35 minut (większość na pieczenie) Poziom trudności: bardzo łatwe Liczba porcji: 4 Śniadanie z sezonowymi owocami Jeśli brakuje Wam pomysłu na śniadanie, a macie pod ręką jajka, mąkę i mleko(...)wymieszaj na gładkie ciasto. Krok 2 Wysmaruj patelnię masłem. Krok 3 Umyj owoce, większe przekrój na połowy. Wylej ciasto na patelnię, wyłóż ma wierzch owoce. Krok 4 Wstaw patelnię do piekarnika. Piecz 30-35 minut w 175 stopniach. Smacznego! Spróbuj inny prosty przepis na pyszne śniadanie: Dutch baby Artykuł Śniadanie z sezonowymi owocami – super prosta tarta z patelni
Niedzielny kucharzPrzepis na łatwy sernik z blendera dla początkujących najszybszy sernik świata Sernik z blendera jest najłatwiejszym i najszybszym do przygotowania ze wszystkich znanych mi serników. Wystarczy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataamerykańskie pancakes, grube i puszyste, bez cukru, bo z dodatkiem słodkiego banana i zrobione przy użyciu mąki pełnoziarnistej. Przepis jak zwykle jest prosty, a wykonanie naleśników nie zajmuje dużo czasu. Placuszki bardzo ładnie i szybko się smażą oraz bezproblemowo dają się przewrócić ;) Takie placki są wprost idealne na weekendowe śniadanie. Składniki (8 dużych naleśników): 1 szklanka mąki pełnoziarnistej(...)Wsypać suche składniki do mokrych i wymieszać do dokładnego połączenia się składników (nie mieszać za długo). Jeśli masa jest zbyt gęsta dodać mleka. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Nakładać ciasto (najlepiej za pomocą chochli), zachowując spore odstępy pomiędzy placuszkami. Smażyć na średnim ogniu około 2 minuty, aż na powierzchni zaczną pojawiać się bąbelki. Przewrócić i smażyć przez kolejne 2 minuty
Healthy food explorerBłyskawiczna sałatka do dań z grilla to propozycja dodatku jaki możemy podać na grillu. Przygotowanie tej sałatki nie zajmuje wiele czasu, a z całą pewnością idealnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!masło, 2 żółtka, aromat pomarańczowy i na początek 1 łyżeczkę jogurtu (w razie potrzeby dodajemy dwie, ja miałam małe jajka i musiałam użyć 2 łyżeczek, aby ciasto ładnie się lepiło). Całość szybko zagniatamy do połączenia składników. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę (u mnie ciasto chłodziło się dłużej). Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (u mnie grzanie góra
Słodkie okruszkiCzasem proste dania są najlepsze. Dawno na obiad u mnie nie było klusek, więc wpadłam na pomysł by trochę zaszaleć i zrobić coś na słodko. Co prawda był to mój pierwszy raz z kluseczkami na twarogu, ale myślę że z pewnością nieraz wrócę do tego przepisu. Ciasto jest bardzo delikatne, a w smaku ... hmm każdy musi ocenić(...)wszelkimi owocami sezonowymi. U mnie podane z gęstym sosem jagodowym, i przybrane nektarynką oraz listkami melisy. W szczelinkach rozpuszczony pod wpływem ciepła ciemny cukier trzcinowy Muscovado. Pyszne i szybkie danie gotowe. Smacznego. Składniki : 2 jajka 180 g mąki pszennej 500 g twarogu zmielonego szczypta soli Ponadto: 200 g mrożonych jagód
vaniliowoczekoladowaszybko i niezwykle łatwo, a smak jest po prostu wspaniały. SKŁADNIKI: (ok. 50 sztuk) 500 g twarogu * 500 g mąki 125 g margaryny 1/2 szklanki cukru 2 jajka 3 łyżki śmietany 1 łyżka spirytusu 1 łyżka sody cukier puder - do posypania * można użyć sera sernikowego z wiaderka, jednak należy wówczas dodać nieco więcej mąki. Ciasto powinno mieć strukturę ciasta(...)ręcznie lub za pomocą miksera. Dzięki temu margaryna doskonale się rozmiesza. Powoli dosypujemy mąki i wyrabiamy ciasto. Sodę dodajemy na sam koniec. Przekładamy ciasto na stolnicę i dzielimy na mniejsze części. Formułujemy długie rulony, jak na kopytka i kroimy pod kątem prostym na zgrabne prostokąty. Można zostawić w takiej formie lub delikatnie zrolować w dłoniach. W garnku rozgrzewamy
Kuchnia od dwojgamasę wlewam do gotującego się mleka i w garnku miksuję chwilę a następnie ściągam z gazu dalej miksując aż masa stanie się gęsta (nie zostawiam na gazie ponieważ bardzo szybko masa przypala się). Gdy już zgęstnieje przykrywam dokładnie folią spożywcza tak żeby dotykała budyniu (wtedy nie powstanie kożuch) i odstawiam do wystygnięcia. Gdy budyń będzie już zimny dodaję bardzo miękkie(...)odlałam troszkę z wcześniej zrobionych galaretek) następnie wykładam jasny krem, przykrywam znowu biszkoptami również zamoczonymi w galaretce, wykładam ciemny krem. Pokrojone owoce układam na wierzchu ciasta i zalewam je tężejącą galaretką. Prawda, że proste
Kuchnia Viki