proste i szybkie ciasto - 6642 przepisów (strona:187/443)

Babka majonezowa z budyniem 173

ciasta dodajemy też proszek budyniowy i stosunkowo niewiele mąki. Ciasto jest tak proste do zrobienia, że zrobi je nawet dziecko, zresztą polecam Wam bardzo rodzinne wypieki. Nie wychodzi suche i dość długo pozostaje świeże, o ile zostaje No i ciacho cieszy się zwykle dużą popularnością, więc Wasza babka szybko zniknie ze świątecznego stołu. Babkę majonezową możecie udekorować dowolnie(...)puszyst\u0105 mas\u0119.\r","Dodajemy proszek budyniowy. dalej miksujemy.\r","Dodajemy przesian\u0105 m\u0105k\u0119 wymieszan\u0105 z proszkiem do pieczenia.\r","Mieszamy.\r","Dodajemy majonez.\r","Ciasto przek\u0142adamy do nat\u0142uszczonej formy.\r","Pieczemy w 180 stopniach ok. 50 min."]} Drukuj Babka majonezowa z budyniem Składniki 6 jajek 1,5 szkl. cukru (dałam czubatą 1 szklankę

Mieszam w Garnku
Słodkie środy - Wielkanocna babka z lukrem 173

dania jak i na świąteczne wypieki. Jeśli jednak, ktoś szukałby prostego do przygotowania wypieku to polecamy Naszą wielkanocną babkę. To taki przepis na ostatni moment ;-). Niby zwykła, prosta, szybka, a ozdobiona lukrem i kolorową mieszanką wygląda dekoracyjnie na stole. Taka babka sprawdza się świetnie zarówno na świąteczne, niedzielne deserki jak i do codziennej kawki. Wielkanocna babka z lukrem SKŁADNIKI(...)ubijamy je ze szczyptą soli na pianę. Stopniowo dosypujemy cukier i dalej miksujemy. Stale miksując dodajemy po jednym żółtku.  Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do ciasta naprzemiennie z olejem. Ciasto przelewamy do foremki i pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach.  Z cukru pudru i soku z cytryny robimy lukier i polewamy nim wystudzoną babkę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Domowe żelki + film 393

Domowe żelki z soku owocowego to świetny pomysł na ulubione słodycze dla dzieci, poza wyśmienitym smakiem doskonale się prezentują, do tego są mega proste i

Smakowite Dania
Kurczak z fetą 177

Propozycja na efektowne danie obiadowe z kurczakiem w roli głównej, szybkie i proste, ale konkretne, kasza bulgur stanowi ciekawe uzupełnienie dania,  jest jedną z

kgwjanczewo
Pasta pomarańczowo - imbirowa z kurczakiem i groszkiem 153

Dzisiaj serwuję Wam przepyszny obiad :) Przepis jest autorstwa mojej cioci którą ostatnio odwiedzałam. Zrobił na mnie ogromne wrażenie i sądzę, że smakiem zadziwi na pewno nie

Niezły Młynek
Babka majonezowa 127

próbę, bo słyszałam o tej babce wiele pochlebnych opinii. Wyszła delikatna i puszysta. Dla mnie ciut za sucha, ale do kawy idealna. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i robi się ją szybko. Forma na babkę u mnie to 2,5 litra. Polecam, wypróbujcie, może Wam przypadnie do gustu i zagości na święta :-) Miłego piątku wszystkim życzę :-) Składniki: 5 jajek(...)pieczenia mieszamy, stopniowo dodajemy do masy, miksujemy na najniższych obrotach do połączenia się składników lub mieszamy drewnianą łyżką.  3. Formę na babkę smarujemy masłem, przelewamy do niej nasze ciasto i pieczemy w 180 stopniach 50 minut. 4. Babkę studzimy w formie, wystudzoną wyjmujemy i ozdabiamy polewą z białej czekolady i skórkami pomarańczy :-) Smacznego

kruche babeczki
Ciasto na maślance ze śliwkami 222

Przepis przechodził z rąk do rąk i wreszcie trafił do mnie:) A ja zamieszczam go do ogólnej wiadomości i ewentualnego wypróbowania, jest łatwy, a ciasto naprawdę

Proste Potrawy
Tort śmietankowo -kokosowy princessa 189

princessa) -dowolne ozdoby Przygotowanie tortu jest bardzo proste, szybki i przyjemne :) Najpierw robimy biszkopt. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia-boków niczym nie smarujemy. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je na pianę-dodajemy cukier, potem żółtka, potem przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i  bardzo delikatnie mieszamy. Wylewamy ciasto do tortownicy, wkładamy do nagrzanego do 170-180 stopni

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
drożdżówki ze śliwkami i kruszonką 215

Przełom lata i jesieni to najlepsza pora na wspaniałe, pełne aromatu wypieki z owocami. Dlatego dziś zapraszam na lekkie, łatwe i przyjemne w smaku drożdżówki ze

babka w formie
Mazurek Paryski Wielkanocny 190

ciasta, może być przekładane warstwą kolejnego ciasta, np. ciastem maślanym (ja taki Wam dziś zaprezentuję). Można przygotować go także z ciasta piaskowego (połączenie obu mąk: pszennej i ziemniaczanej w stosunku 1:1). Istnieją także wersje mega szybkie w przygotowaniu: przekładane wafle, najczęściej smarowane marmoladą, czekoladą, kajmakiem, nawet budyniem. Mazurek może być kwadratowy, prostokątny, okrągły, w każdej wersji prezentuje się(...)wspaniale. Ile wersji, tyle smaków, Wielkanoc jedna:) I choć Mazurek jest typowo Wielkanocnym deserem - mogłabym go przygotowywać w różnych wersjach na inne okazje, nie tylko na Wielkanoc - jest taki prosty w przygotowaniu, a prezentacja - jak tylko poniesie nas kulinarna fantazja! Składniki: na ciasto kruche: 110 g mąki pszennej + 1 łyżeczka 70 g masła 40 g cukru pudru 1 jajko łyżka

Zasmakuj Kuchni
Financier (finansjerki) pistacjowe z gruszkami 174

gotowanie masła - rozpuszczone masło w jednej chwili z żółtego zmienia się na brązowe i to właśnie jest ten moment! Financier , pomimo zastosowaniu w nim kilku sztuczek, jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a efekt jest zniewalający! To mój ulubiony po panna cotta deser prezentowany na blogu, który na pewno będę powtarzać na różne okazje. P.s.  Financier(...)możesz przygotować w tradycyjnej foremce do finansjerek, w foremkach na muffinki, lub w podłużnej prostokątnej formie i następnie pokroić je na plastry, otrzymując kształt sztabek złota. Blaszkę przed nalaniem ciasta dobrze wysmaruj masłem i wstaw do lodówki, dzięki czemu ciasteczka nie będą przywierać do formy. Możesz też wyłożyć foremki papierem do pieczenia. Właściwie powinieneś wykorzystać do ciasta niesolone pistacje. Niestety

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasto jogurtowo-śliwkowe z patelni (bez pieczenia) 102

oznaczyli - dziękuję.)  Opis ciasta znajdziecie tu ( klik ). Jednakże używając śliwek - zmieniłam minimalnie proporcje, dlatego zdecydowałam się umieścić podobny przepis. To ciacho jest również pyszne - tak samo jak poprzednie i na prośbę rodziny musiałam je robić 2 razy pod rząd. Mięciutka struktura przypomina smakowity biszkopt! Spróbujcie sami, bo jest ono niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, a ładna dekoracja(...)Jajka z cukrami zmiksować do puszystości. (Powinny być bardzo dokładnie ubite i napowietrzone.) Nadal mieszając - dodać jogurt, olej, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na końcu do ciasta delikatnie wmieszać uprzednio przygotowane śliwki. Masę przełożyć na patelnię (z nieprzywierającym dnem) uprzednio rozgrzaną i delikatnie natłuszczoną olejem. Ciasto wyrównać i szczelnie przykryć pokrywką. (Jeśli w pokrywce jest otwór

Di gotuje
Ciasteczka bezglutenowe tylko 3 składniki (paleo, bez cukru) 132

jaki macie pod ręką. Choć przyznam, że świeży z porzeczek lub z innych sezonowych owoców smakuje najlepiej. Pamiętajcie, że nadzienie jest dość ważnym składnikiem. Jeśli chcecie przepis na szybki i prosty dżem z czerwonej porzeczki to dajcie znać w komentarzach tutaj, albo na fanpagu, instagramie , mailem, albo gołębiem pocztowym… itp. No cóż, w kuchni się nie narobiłem, ale ciasteczka bezglutenowe(...)wyjęciu z lodówki formujemy ciasto w małe kulki, powinno wyjść około 8-12 ciasteczek. Kulki rozkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Delikatnie rozgniatamy i palcem robimy w środku dziurkę, w którą wrzucamy dżem. Pieczemy w 180 stopniach około 8-12 minut. W trakcie pieczenia trzeba zaglądać bo takie migdałowe ciasteczka bezglutenowe szybko i łatwo się przypalają. Ich kolor powinien

PaleoLife
Samira ma 9 lat! :) I jeszcze jeden szybki torcik... 142

kawałkiem czekoladowego szcęścia. 100 lat Samira! :) P.S. Świeczka nadjedzona z bardzo prostego powodu - trzymam kolejne w szafce i używam przy okazji urodzinowania kolejnych dzieci. Torcik: - ciasto z  TEGO  przepisu - tyle tylko, że pieczony przez 30 minut w kwadratowej foremce 20cm (jeśli wierzch zaczyna się za szybko przypiekać wystarczy przykryć ciasto kawałkiem folii aluminiowej); - do środka - 3-4 czubate

Lejdi of the house
Paszteciki z mięsem z kurczaka 180

śmietanę, proszek dopieczenia. – Zagnieść szybko ciasto i wstawić do lodówki na około godzinę. – Ciasto rozwałkować, pokroić na pasy o szerokości około 10 cm. – Na długim brzegu każdego pasa ciasta położyć wałeczek farszu i zwinąć w rulon. – Pociąć wałek na równe proste kawałki lub po skosie

To co kocham
Ryż na mleku z prażonymi jabłkami 148

Jesienna podstawa owocowej diety? To proste – jabłka! Miękkie lub twarde, soczyste, te bardziej i mniej kruche. Słodkie albo te lekko cierpkie. Idealne na przetwory, do ciasta, do pieczenia albo do chrupania. Najszybsze połączenie? Ryż na mleku i karmelizowane jabłka. Szybko, bardzo pachnąco i bardzo jesiennie. Ryż na mleku wymaga cierpliwości. Lepiej się rozkleja i robi bardziej kremowy, gdy gotujemy

Karo in the Kitchen
7 pomysłów na szybki wegański obiad cz. 2 181

różowej bułce , Burger jaglany w pomidorach FIT 6. Najprostsze wegańskie naleśniki Szybkie i proste danie można zrobić z naleśników. Przepis jest banalny. Do środka możemy wpakować nasze ulubione warzywa, sosy, tofu, kotlety sojowe, falafel itp. Do wyboru, do koloru :) Przepis: Najprostsze wegańskie naleśniki 7. Paszteciki z ciasta francuskiego Gotowe ciasto francuskie nadziewamy farszem z kaszy jaglanej (bądź innej

Bananowe Pole
Bułeczki cynamonowe 99

rozwałkowane ciasto. Cukier mieszamy z cynamonem i posypujemy ciasto. Następnie ciasto zawijamy i kroimy ostrym nożem. Odstawiamy na 10 minut do ponownego wyrośnięcia. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika  na 15/20 minut.  Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem - i to już koniec przepisu - szybki, prosty i bardzo smaczny sposób na "coś słodkiego"  Na koniec życzę Wam zdrowych

dlaSmaQ
Sernik z Konfiturą 113

truskawkowej lub każdej innej, na jaką tylko macie ochotę. Sernik jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Na klasycznym cisteczkowym spodzie, z kleksami konfitury, która nadaje całości barw, jak i przełamuje smak klasycznego sernika. Bardzo polecam. Składniki na spód: 250 g ciastek owsianych 100 g masła Ciasta kruszymy w blenderze, zostawiając gdzieniegdzie większe kawałki. Masło rozpuszczamy, wlewamy je do ciasteczek

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania