Prosty i szybki sposób na przygotowanie pysznego kalafiora. Spokojnie można wykorzystać kalafiora, którego gotujemy na zupę kalafiorową, tylko trzba pilnować żeby się za bardzo nie rozgotował
kuchnia doskiIdealne rozpoczęcie dnia to dobre śniadanie. Dzisiaj przygotowałam Wam świetną pastę z tuńczyka i twarożku. Przepis jest naprawdę prosty, i szybki w wykonaniu, a to dodatkowy
Niezły MłynekDziś bardzo prosty pomysł na przekąskę z ciasta francuskiego, która ostatnimi czasy stała się hitem u mnie w domu. Takie poduszeczki stanowią świetną przekąskę do piwa
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipamiętam takiego ciasta lub tortu żeby tak szybko zniknął z patery. Mimo, że nie był jakiś szczególnie wyszukany. Ot taki zwykły biszkopt i masa na bazie mojego ulubionego jogurtu greckiego. Polecam jest prosty w przygotowaniu i bardzo lekki. Z pewnością dopomnicie się o dokładkę :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 18 CM: BISZKOPT: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki(...)WYKONANIE: BISZKOPT: Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy partiami cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem. Wlewamy do białek ciągle miksujemy. Mąkę przesiewamy i dodajemy powoli do ciasta i za pomocą łyżki delikatnie mieszamy. Wlewamy na tortownicę (spód wykładamy papierem do pieczenia) i pieczemy ok. 25-30 minut do suchego patyczka. Gdy biszkopt wystygnie przecinamy na 3 części. MASA
Pani na deserpracy nie robimy quiche na cieście kruchym, ale na gotowym cieście francuskim. Na dno kładzie się gotowane w mundurkach ziemniaki w cienkich plastrach, na to cebulę, ser, następnie szpinak i brokuły, ponownie ser i nieco świeżych pomidorów na wierzch. Zalewa się masą jajeczno-śmietanową i piecze. Proste, szybkie i w ciągu godziny sprzedane co do kawałeczka! Klienci po prostu(...)tarty i pizzy, można dodać właściwie wszystko, co nam zbywa w lodówce, jednak nie dosłownie - kompozycja składników może bardzo niekorzystnie wpłynąć na smak. I pamiętajmy, że nadzienie ciasta zalane będzie delikatnym, dość neutralnym w smaku sosem, dobrze jest więc dodać jakiś pikantny element do środka. Moje wczorajsze quiche smakowało naprawdę fantastycznie i chociaż już po małym kawałku człowiek czuł się
Kuchnia Prezydentowejodżywcze dodała jajka (białko) i olej kokosowy (zdrowy tłuszcz), a ponieważ powstałe ciasto było dość płynne, to użyła jeszcze mąki ziemniaczanej i kokosowej (ta ostatnio bardzo dobrze pochłania wilgoć). Rezultat: sukces! Syn je brokuły w postaci ciasteczek ! Ciasteczka brokułowe są naprawdę proste i można je szybko przyrządzić. Przepis na zdrowe ciasteczka z brokuła : brokuł – średni (około(...)wody – postaraj się uzyskać konsystencję gęstego jogurtu. Nastaw piec na 180° i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Najlepiej wychodzą niewielkie ciasteczka – każde z jednej łyżki ciasta. Nam z podanych powyżej ilości wychodzi 30-35 ciastek. Piecz około 20 minut i gotowe! Ciasteczka brokułowe smakują nam wszystkim . Dla mnie łączą one goryczkę brokuła z wyraźnie słodkim smakiem – choć
PaleoSMAKJest przepyszny, a zrobiłam go na bazie ciasta na comber kakaowy <--Klik. Torcik jest wilgotny, łatwy, szybki w przygotowaniu (nie licząc pieczenia) i bardzo
Gotowanie...to proste !Dla wszystkich wielbicieli batonika bounty, kokosanek oraz kokosu to ciasto na pewno wam posmakuje. W dodatku robi się je bardzo szybko i bardzo szybko też znika
Gotowanie...to proste !proste ciasta z owocami. Masło z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę, co jakiś czas dodać po jajku i jedno żółtko. Dokładnie wymieszać. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, wlać mleko i olej. Wymieszać na gładką masę. Formę o wymiarach 20×25 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać ciasto(...)Każdą truskawkę od strony szypułki zamoczyć w mące i tą stroną od mąki włożyć do ciasta. Kruszonka – masło, mąka, cukier, szybko zagnieść rękoma formując kruszonkę. Na koniec dodać płatki migdałowe i lekko ugnieść. Nie muszą się całkowicie połączyć z kruszonką. Obsypać kruszonką górę ciasta. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 40 – 45 minut. Obsypać ciasto cukrem pudrem
Kuchnia Pokoleńsklepowej półki, że nie mogłam się oprzeć, aby go natychmiast nie wykorzystać w cieście :) Wypiek ten jest wyjątkowo prosty w wykonaniu, a do tego niebywale smaczny. Pulchne i miękkie ciasto, nadziane kwaskowatym rabarbarem, zakopanym pod chrupiącą kruszonką. Niebo w gębie! Nie wymaga dużo wysiłku, szybko się piecze, a gotowy efekt błyskawicznie znika z blaszki - takie dobre! Polecam :) Razem z innymi(...)zamrażalnika - wyjmować dopiero przed samym posypywaniem ciasta, w ten sposób zmrożona kruszonka nie będzie się roztapiać na cieście, tylko pozostanie w formie grudek . Następnie obrobić rabarbar. Łodygi rabarbaru umyć, obedrzeć ze skórki i pokroić w kawałki - mniej więcej o grubości 1 cm . Teraz można zabrać się za ciasto właściwe. W dużej misce utrzeć mikserem miękką margarynę z cukrem
Grunt to przepis!Proste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przepis na prosty chlebek, od którego nie będziecie mogli się oderwać lub będziecie wyrywać go sobie z rąk ;) Szybki i nieskomplikowany, otwarty na dodatki z orzechów, kawałków czekolady lub innych owoców. Pomysł ja wniosłam do kuchni, wykonanie tego chlebka, należało do siostry. To co, może na niedzielę zapraszam do Nas na słodkie śniadanie? ;) Składniki 3 dojrzałe, rozgniecione banany 2 szklanki(...)roztopione masło z cukrem. Następnie dodać roztrzepane jajka, rozgniecione banany i wymieszać. Przelać masę do miski z mąką, wymieszać. Keksówkę wysmarować masłem, posypać bułką tartą i przelać do niej ciasto. Nagrzać piekarnik do 170 stopni i piec przez ok. 1 godzinę. Smacznego
pink envelopepowinny ładnie zmięknąć i podczas jedzenia rozpływać się w ustach. Przepis na ciasto naleśnikowe, którym chciałabym się podzielić z wami jest bardzo proste do wykonania, robi się je szybciutko i przy smażeniu nie ma (a przynajmniej nie powinno być) żadnych problemów. Po zdjęciu z patelni szybko robią się mięciutkie i idealne do jedzenia. Nie ma tu dodatku cukru dlatego(...)pierwsze jest to niezdrowe dla organizmu, a po drugie po co? Podając naleśniki na słodko, właśnie tym słodkim nadzieniem gwarantujemy słodki smak, a podając na wytrawnie nie potrzebujemy słodkiego ciasta naleśnikowego. Ten przepis jest dodatkowo wspaniały, ponieważ dodajemy tu trochę wody gazowanej co powoduje, że naleśniki są jeszcze bardziej puszyste i mniej zbite. Po prostu rozpływają się w ustach :) Składniki
Jedzeniomaniaczego jest mi potrzebne. Mam jednak ciasto - bazę, które prawie zawsze jest zrobione na zapas i czeka w lodówce lub zamrażarce. Można go użyć do tarty, do prostego placka lub jako kruszonkę. A że w jego składzie jest tylko mąka, odrobina soli i masło (lub margaryna ewentualnie), to nie grozi mu, że się szybko zepsuje. Na 1 kostkę masła biorę
Codzienna kuchnia niecodziennaNiyrołz1 chce nōm2 sie czego słodkego, ale sie czowiek myśli: dlo jednego abo dwōch sie niy opłaci piyc, za kans3 tego bydzie, sie zmarnuje i [...] Artykuł
Chop w kuchni