Pyszne i zdrowe ciasteczka bez dodatku mąki, cukru, jajek i tłuszczu. Jest to sycąca i energetyczna przekąska, którą możemy wykonać sami w domu. W dodatku ciasteczka
Blog z ApetytemDzisja przepis na kolejną tartę 🙂 Tym razem tarta ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami. Robi się ją szybko i równie szybko znika ze stołu 🙂 Smakuje pysznie
greengoodiesBułeczki pszenne faszerowane szynką i serem " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Oczywiście najlepiej smakują od razu po upieczeniu –
KuchniaWeDwoje.plPogoda iście letnia, słoneczko pięknie grzeje, wiaterek czasem delikatnie chłodzi...Tylko zimny napój i hamak pod gruszą...I właśnie tak zamierzam spędzić ten weekend, a Wam
Z Majeczką w kuchniW tym serniku zakochają się nie tylko miłośnicy cytrynowego szaleństwa:) Sernik jest cudownie delikatny i aksamitny, rozpływa się wprost w ustach, a dodatek wyrazistego lemon curd
Słodko-Słony Świat IlonyDo przygotowania tych przetworów użyłam Żelfix-uSkładniki : 1 kg brzoskwiń 1 torebka żelfixu 2:1 0,5 kg cukru Przygotowanie: Owoce umyć i sparzyć, obrać ze
Proste PotrawyWarto upiec nie tylko na święta Bożego Narodzenia :)Robi się szybko, a są naprawdę smaczne.Składniki : 1/2 kg mąki 25 dag cukru 25 dag masła
Proste Potrawymojego domowego „dostawcy” aby przedstawić listę zakupów. Tym razem się jednak nie zawiodłam i może dzięki temu coś jeszcze kiedyś z tej gazetki ugotuję. Przepis jest bardzo prosty i trudny do popsucia jeśli ma się dobre produkty. Najwięcej czasu i cierpliwości wymaga obranie tego kilograma krewetek. SKŁADNIKI (porcja na 4 osoby) 1 kg surowych krewetek 3/4 szklanki mąki(...)obtoczenia krewetek 3/4 szklanki schłodzonego jasnego piwa 4 białka jajek 1 i 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu olej do głębokiego smażenia np. rzepakowy cytryna do podania WYKONANIE Ciasto: mieszamy mąkę z piwem, 2 białkami, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę. Ciasto zwiększy objętość. Krewetki myjemy i obieramy z pancerzyków zostawiając ogony
OstryKęsDynia jak wiadomo ma nieskończenie wiele zastosowań. Może być składnikiem ciast, deserów, przetworów, zup, czy dań głównych. Często jednak przepisy „wymagają” od nas użycia już gotowego puree z dyni (co nie oszukujmy się: bardzo przyspiesza proces pieczenia, czy gotowania). Dlatego też chciałam zachęcić Was do zrobienia takiego domowego puree, które odpowiednio zapasteryzowane może stać w piwnicy (lub spiżarni) przez wiele(...)miesięcy. Można je także mrozić. Jak sami się przekonacie przecier z dyni jest prosty do zrobienia i całkowicie naturalny, nie zawiera bowiem żadnych dodatków w postaci soli, czy cukru ani innych przypraw (ma więc zastosowanie uniwersalne). Nadaje się też doskonale jako danie dla niemowląt :) Składniki: dynia (w dowolnej ilości) Wykonanie: Dynię myjemy, kroimy na pół. Oczyszczamy ją z pestek
MyCookBook.plkuchni bez wagi sobie nie wyobrażam. Może to jakaś ułomność, a może za krótkie stania przy garnkach i piekarniku doświadczenie. Mam nadzieję, że to drugie. Waga pomaga mi piec ciasta, chleby, pizzę, odmierzam z jej pomocą porcje mięsa lub owoce do zamrożenia. Dzięki niej wiem ile ryżu i makaronu ugotować, by nie było go ani za mało, ani za dużo(...)bezpośrednio do różnych naczyń, a po dodaniu kolejnych składników można wyzerować ciężar już położonych produktów. Polecam. 2. Silikonowe szczypce Mała rzecz, a cieszy. Zamiast brudzić kolejne widelce i łopatki, proste szczypce chwycą kawałek mięsa lub ryby i przewrócą je na drugą stronę w mgnieniu oka. Są też niezastąpione do nakładania spaghetti lub innych makaronów w kształcie nitek. Spokojnie można
W kuchni wieczoremkartoflana, potrawa śląska, prosta, smaczna, mogąca posłużyć za pełne danie, jak i mogąca być smacznym ciepłym deserem. 600- 700 g ugotowanych ziemniaków łyżka cukru waniliowego 2 łyżki mąki jajko szczypta soli kilka śliwek Oraz: cukier puder łyżeczka masła mąka do wysypania naczynia naczynie do zapiekania Ziemniaki najlepiej jak są z poprzedniego dnia, wtedy ciasto nie potrzebuje tyle mąki
Dieta moja pasjagrzybowym. Pierogi to prosta potrawa, ale wiadomo, że nie da się jej zrobić w 15 minut. Aby zaoszczędzić trochę czasu, sos możemy przyrządzić na bazie fajnego produktu, który znalazłam – Koncentratu Grzybowej od Krakusa. Miło mnie zaskoczył swoim intensywnym smakiem i super gęstą konsystencją. Pierogi idealnie skomponowały się z tym pachnącym świętami, wyrazistym sosem. Ciasto: 350 g mąki pszennej
Mienta blogpołączenie kilku prostych składników, które tworzą idealną harmonię na talerzu, istną ucztę kulinarną, mianowicie groszek, kolendra, mięta, odrobina czosnku i czegoś pikantnego. A jeśli to wszystko połączysz z nutą masła i świeżością cytryny, znajdziesz się w niebie, oj tak moja droga w kulinarnym niebie! To chodź i skosztuj! PRZEPIS NA NAJLEPSZE RAVIOLI: CIASTO - 5 żółtek
SMYKWKUCHNIBardzo prosty i pyszny pomysł na naleśniki. Moja Córeczka zajada je z apetytem. Smaku nadają zmiksowane owoce bez dodatku cukru. Już same w sobie maja dużo słodyczy. 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 jajko 2 łyżki cukru 1 banan 1 jabłko 1 gruszka 3 łyżki jogurtu naturalnego Składniki na ciasto - przesiana mąkę, mleko, jajko i cukier miksujemy
VioletoweKucharzenie