pięknie się komponuje z pomarańczowymi nagietkami i c ukrem pudrem różanym . Dziś proponuję przygotować ją z prostym kremem budyniowym na mleku z nerkowców i podać z sosem owocowym np. z wiśniowym cassisem. Porcje: forma 23 cm Czas przygotowania: 100 minut Składniki: Ciasto kruche: 250 g mąki pszennej, 120 g zimnego masła, 4 łyżki cukru pudru, 1 jajko
SzczyptaSmaQbabeczki mocno natłuszczamy. Ciasto trzeba cienko rozwałkować i wykleić nim foremki. Do każdej foremki z ciastem nakładamy cienką warstwę pianki. Pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach około 20 minut. Po ostudzeniu wyjąć babeczki z foremek i napełnić karmelizowanymi orzechami;) Proste, szybkie i efektowne babeczki gotowe ! Pianka : Białka wrzucamy do misy, dodajemy szczyptę soli i ubijamy sztywną pianę
Lawendowe Niebopowoli dodajecie do reszty, cały czas mieszając. Okrągłą foremkę wykładacie papierem do pieczenia, wylewanie na nią ciasto, wciskacie maliny i wkładacie do nagrzanego piekarnika. Pieczecie w 180 stopniach przez około godzinę. Po wyjęciu studzicie, wyjmujecie z formy i posypujecie cukrem pudrem. Proste i pyszne, proszę bardzo, każdy może
GRUBY WAŁEKprzekąska jak również danie główne to prosta i szybka w przygotowaniu tarta z kurkami. Polana sosem jajeczno- serowym tworzy pyszną kompozycję smakową. Polecam wypróbowanie przepisu. składniki na formę do tarty kruche ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej
Smakowite Daniawypieki, którym nie sposób się oprzeć. Wielbiciele białej czekolady z pewnością pokochają ten krem, który jest prosty w przygotowaniu, a mimo to bardzo smaczny. Masę warto zacząć przygotowywać dzień wcześniej. Babeczki z Kremem z Białej Czekolady - S kładniki (ok. 12 babeczek): Ciasto: 3 jajka 150 g mąki 150 g masła w temperaturze pokojowej 150 g cukru łyżeczka proszku
Słodka StronaMoże pełnia sezonu ziemniakowego już za nami, ale na szczęście są one dostępne cały rok:) Dzisiaj chciałam Wam zaproponować ziemniaki faszerowane na dwa sposoby;) Mam nadzieję
Kuchnia Pełna PasjiJeżeli nie masz czasu na pieczenie ciasta albo nie lubisz spędzać zbyt dużo czasu w kuchni to jest to ciasto idealne dla Ciebie. Szybkie w przygotowaniu
ciastkarnia na kruchym spodzieformy, a więc przy stygnięciu ciasto nie popęka. W dodatku opadnie równo i nie będzie dołka. Przetestowałam - i wiecie co? To naprawdę działa! Brzegów niemal nie musiałam odkrawać, sernik jest prosty jak stół i wygląda zdecydowanie lepiej, niż moje serniki dotychczas. Większość z Was pewnie zna ten patent, a jeśli nie - polecam. Takie proste, a jakie skuteczne!A teraz
Pożeraczka, czyli raz adobrzeczasami dzieciństwa, beztroską, latem, słodkością. To dobre wspomnienia, dlatego chcę Wam przedstawić moje pomysły na to proste i często niedoceniane danie, danie które zawsze smakuje, niezależnie od pory dnia i sposobu jego przyrządzenia, bo ten ogranicza jedynie nasza wyobraźnia. Składniki na ciasto: 1 litr mleka 2 jajka olej, ok 3 - 5 łyżek stołowych mąka łyżeczka soli ew. jako zdrowy
Taste Of My DayDomowe pieczywo wymaga mnóstwa czasu i cierpliwości? Nie jest to regułą! My preferujemy szybkie przepisy, jak ten na drożdżowe domowe bułki do hamburgerów. Są duże, ciężkie
Nerds KitchenJuż niedługo pożegnamy 2017 rok i powitamy nowy 2018. Z tej okazji przygotowałam dla Was zestawienie 15 pysznych i naprawdę prostych w przygotowaniu przepisów sylwestrowych. Oczywiście na blogu znajdziecie o wiele więcej inspiracji (zachęcam do przeglądania przepisów ). Korzystając z okazji życzę Wam, aby ten nadchodzący Nowy 2018 Rok przyniósł Wam same dobre dni pełne zdrowia, szczęścia i wszelkiej pomyślności(...)znajdziecie tutaj (klik) Imprezowe parówki w chrupiącym cieście Chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej Chrupiące pieczarki w panierce Imprezowa sałatka makaronowa z serem i mieszanką meksykańską Imprezowa sałatka śledziowa Kolorowa sałatka z kabanosem Cebulowe przekąski imprezowe Francuskie poduszeczki nadziane pieczarkami Paprykowe chipsy z tortilli Domowy sos czosnkowy Prosta pizza sylwestrowa i szybki sos chrzanowy Pomidorki
Słodkie okruszkiłyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka miękkiego masła Wszystkie składniki wrzucamy razem do miski i wyrabiamy ciasto przez 15 minut. Będzie trochę klejące. Przykrywamy szmatką i zostawiamy w ciepłym miejscy na godzinę. Niech wyrasta. Po tym czasie wyrabiamy ciasto przez kilka sekund (żeby je odgazować) i dzielimy na 8 części. Formujemy kulki i pozostawiamy pod przykryciem na 15 minut(...)papierem do pieczenia i spłaszczamy lekko dłonią. Zostawiamy pod przykryciem na godzinę do wyrośnięcia. Pieczemy przez 20-25 minut (do zrumienienia) w piekarniku nagrzanym do 230 stopni. Prawda, że proste? :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufactureteż, które przepisy zainteresowały Was najbardziej. Prym wiodły: Leśny Mech (7 zgłoszeń), Hummus zarówno klasyczny jak i z jabłkiem (5 zgłoszeń), Pudding z nasion chia (4 zgłoszenia) i Ciasto marchewkowe (również 4 zgłoszenia). Niestety nie obyło się bez drobnych oszust i kilku nagięć regulaminu, ale o niemiłych rzeczach nie będziemy mówić. Mam nadzieję, że wszyscy z Was dostali moją(...)publikację w najlepszych magazynach kulinarnych. Minimalizm i dynamika, którą uchwycił Michał, prezentując, to proste danie jest według mnie niesamowita. Fruwające nitki cukinii i kawałki orzechów są czymś, co powaliło mnie na kolana. Ogromy szacunek! NAJLEPSZA INTERPRETACJA Kolejną laureatką jest Agata Moryson ze swoim Ciastem marchewkowym . Jak sama mówi, to jest jeden z najczęściej powtarzanych przez nią przepisów. Agata oszołomiła
Food SquareMiałam zamrożone białka po wypiekach z tłustego czwartku więc upiekłam babkę. Babeczka w dwóch kolorach, kakaowo-waniliowa. Prosta, smaczna, idealna do herbatki. składniki: 1 szklanka białek szczypta soli 1 szklanka cukru 100 g masła 1,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao aromat/esencja waniliowa Składniki przygotować wcześniej aby były(...)dodać kakao a do drugiej odrobinę aromatu waniliowego. Foremkę na babkę ( u mnie o średnicy 20 cm z kominkiem) natłuścić masłem i posypać tartą bułką. Do przygotowanej foremki przełożyć ciasto, ja nakładałam na przemian jasna-ciemna-jasna-ciemna. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec do suchego patyczka, ok 35-40 minut, funkcja góra-dół. Przed podaniem
Monia miesza i gotujeCiasto na naleśniki:1 jajko1/2 szklanki jogurtu naturalnego1 szklanka mąki pszennej1/2 szklanki otrąb pszennych Kupiec1,5 szklanki mleka2 łyżki olejuszczypta soliFarsz:główka sałaty rzymskiejpuszka kukurydzy2 mango, obrane i pokrojone w paski400 g piersi z kurczaka3 łyżki oliwy z oliwek1/2 łyżeczki ostrej papryki1 łyżeczka słodkiej papryki1 łyżeczka mieszanych suszonych ziół1 łyżeczka(...)currysól i pieprzDzisiaj coś w stylu zdrowe, nie musi być nudne. Proste do wykonania naleśniki z mąki razowej, są doskonałą alternatywą dla wrapów, które nie zawsze mamy pod ręką. Oczywiście jeżeli lubimy tego typu dania z sosami, można śmiało je dodać. Polecam szczególnie czosnkowy lub gyros.Najpierw przygotować ciasto na naleśliniki. Do miski wbić jajko roztrzepać, wlać jogurt, olej
Świat Domowej Kuchni