Uszka z grzybami, to jedna z najbardziej znanych potraw na wigilijnym stole. Ale czy można je podawać wyłącznie w święta? Zdecydowanie nie. Takie uszka skąpane w czerwonym barszczu śmiało można podać również na obiad lub na rodzinnych przyjęciach. Z pewnością każdy sięgnie po nie sięgnie. W końcu czy można się im oprzeć? Tradycyjne farsz do uszek przygotowywany jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Na wigilijnym stole w większości polskich domów pojawia się barszcz czerwony lub zupa grzybowa z dodatkiem uszek z grzybami . Bez tych malutkich, trójkątnych saszetek wypełnionych nadzieniem
niecodziennikparyMakówki z najprostszej wersji, ale tylko ta kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem. Od zawsze są u nas w domu na święta, dawniej odgrywały na wigilijnym
niecodziennikparyBez tego słodkiego deseru, jakim jest kutia nie wyobrażam sobie wigilijnego stołu. W moim domu to danie nie gościło do czasu mojej nauki w liceum, kiedy
niecodziennikparyKolejny przepis na śledzie, które z powodzeniem można postawić na wigilijnym stole lub przygotować na świąteczne spotkanie. Tym razem proponujemy Wam śledzie po sułtańsku , czyli śledzie
niecodziennikparyodkrywanie nowych smaków. Placki wyszły tak pyszne, że następnym razem podwoję składniki. Nawet przeszło mi przez myśl, że te placki mogą z powodzeniem być jedną z dwunastu potraw na wigilijnym stole, bo smakiem przypominają mi trochę pierogi z kapustą i grzybami mojej mamy. Na pewno jednak zagoszczą w moim menu na stałe. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250g
Waniliowe ImprowizacjeŚledzie w towarzystwie duszonych warzyw - marchewki, pietruszki, selera, pora oraz cebuli, w sosie pomidorowym. Wyrazisty smak śledzia świetnie komponuje się z delikatnymi warzywami w słodko-kwaśnym
Kuchnia MagdaLenyŚledzie w towarzystwie duszonych warzyw - marchewki, pietruszki, selera, pora oraz cebuli, w sosie pomidorowym. Wyrazisty smak śledzia świetnie komponuje się z delikatnymi warzywami w słodko-kwaśnym
Kuchnia MagdaLenyaromatów i różnych smaków, która powstaje w dosłownie pięć minut! Wystarczy pokroić śledzia i pomidory, pokruszyć fetę a potem podać z pozostałymi składnikami! Efekt? Nie napracujesz się, przygotowując potrawę na wigilijny stół, każdy skusi się na tę kolorową sałatkę i jeszcze poprosi Cię o przepis! W tej sałatce każdy produkt jest głównym bohaterem, a razem tworzą niezłą opowieść – słony
Eat me! Fit me!Pyszny śledzik w towarzystwie warzyw - cebuli, świeżej papryki oraz ogórków konserwowych, w słodko-ostrym sosie pomidorowym na bazie ketchupu oraz oleju z dodatkiem musztardy sarepskiej. Składniki
Kuchnia MagdaLenyPyszny śledzik w towarzystwie warzyw - cebuli, świeżej papryki oraz ogórków konserwowych, w słodko-ostrym sosie pomidorowym na bazie ketchupu oraz oleju z dodatkiem musztardy sarepskiej. Składniki
Kuchnia MagdaLenyBigos wigilijny to postna kapusta z suszonymi grzybami, którą zazwyczaj podaje się raz do roku, właśnie na stół wigilijny. Przepisów na wigilijną kapustę jest mnóstwo, co
Kuchnia MagdaLenyBigos wigilijny to postna kapusta z suszonymi grzybami, którą zazwyczaj podaje się raz do roku, właśnie na stół wigilijny. Przepisów na wigilijną kapustę jest mnóstwo, co
Kuchnia MagdaLenyRosyjska sałatka warstwowa ze śledziami znana jest też pod nazwą "Szuba" lub po prostu "Śledzie pod pierzynką z buraczkami". Jest kilka wersji tej sałatki, a jej
Kuchnia MagdaLenyGołąbki z kaszą gryczaną i ziemniakami to danie kuchni kresowej, które należy do tradycyjnych dań wigilijnych na Ukrainie. Gołąbki te są także popularne u nas na
Kuchnia MagdaLeny