Witajcie! Jesień już do nas zagląda, a jeśli jesień, to rozgrzewające, jednogarnkowe dania, którymi się dobrze najemy i będzie nam od nich cieplutko :-). Każdy ma swoją
Pora coś zjeśćDzień dobry! Dzisiaj mam dla Was relację z konferencji, w której mieliśmy okazję wziąć udział. Spotkanie odbyło się 30 sierpnia w Krakowie, w Hotelu Sheraton. Pewnie
Pora coś zjeśćDzień dobry! Dzisiaj mam dla Was przepis na sernik z japońską herbatą matcha, którzy przygotowałam z okazji roku blogowania (13.09), w końcu była to dla mnie
Pora coś zjeśćDzień dobry! Jesień coraz bardziej daje się we znaki, garderoba letnia idzie głęboko do szafy, a na jej miejsce wskakują ciepłe swetry. Jesień i zima to
Pora coś zjeśćDzień dobry! Wkrótce na blogu pojawią się przepisy z użyciem sezonowej, jesiennej dyni! A jak dynia, to musi być do niej przyprawa, która podkreśli jej smak
Pora coś zjeśćDzień dobry! Sezon na porzeczki już się dawno skończył, ale są inne małe owoce, które można wykorzystać chociażby maliny i żurawina. Przepis jest na tyle fajny
Pora coś zjeśćDzień dobry! Jakie ciasto kojarzy się Wam z jesienią? Oczywiście oprócz ciast ze śliwkami i dynią :-). Bez wątpienia jest to szarlotka! A co jeśli zimą najdzie
Pora coś zjeśćWitajcie! Już jakiś czas temu, bo aż 25.08 miałam okazję brać udział w konkursie "Gotuj i bloguj po małopolsku" w ramach Finału Festiwalu Smaku
Pora coś zjeśćWitajcie! Chciałabym Was serdecznie zaprosić na kulinarną imprezę jutro, w sobotę w Krakowie na Placu Nowym. Będziemy tam my i kilku innych blogerów kulinarnych i uwaga
Pora coś zjeśćDzień dobry! Wypiek na weekend? Zdecydowanie musi to być coś smacznego i wyjątkowego! Z pewnością takim deserem jest sernik dyniowy z nutą korzennych przypraw, który zaskoczy
Pora coś zjeśćDzień dobry! Zupy coraz częściej goszczą na naszym stole. Szczerze mówiąc w końcu doszłam do wniosku, że to właśnie zupa jest tym najprostszym daniem, które można
Pora coś zjeśćWitajcie! Powidła śliwkowe to jeden z bardziej pracochłonnych przetworów, ponieważ trzeba na nie poświęcić po kilka godzin przez 3 dni. Wtedy są idealne, gęste i w
Pora coś zjeśćWitajcie! Dzisiaj obchodzimy Światowy Dzień Chleba 2013 . Nie mogło u mnie oczywiście zabraknąć bochenka, którym się mogliśmy delektować cały dzień. Ciabatta jest moim ulubionym pieczywem, znajdziecie
Pora coś zjeśćDzień dobry! Dzisiaj post specjalny, bo o specjalnej i wyjątkowej akcji będzie mowa... Znacie inicjatywę KARMIMY PSIAKI ? Jeśli jeszcze nie, to z miłą chęcią ją Wam
Pora coś zjeśćWitajcie! Cooklet w raz z blogerami przeprowadza badanie wśród internautów, dzięki któremu chcemy się dowiedzieć kim jest polski foodie . Co je? Dla kogo gotuje
Pora coś zjeść