Witajcie! Powidła śliwkowe to jeden z bardziej pracochłonnych przetworów, ponieważ trzeba na nie poświęcić po kilka godzin przez 3 dni. Wtedy są idealne, gęste i w
Pora coś zjeśćWitajcie! Dzisiaj obchodzimy Światowy Dzień Chleba 2013 . Nie mogło u mnie oczywiście zabraknąć bochenka, którym się mogliśmy delektować cały dzień. Ciabatta jest moim ulubionym pieczywem, znajdziecie
Pora coś zjeśćDzień dobry! Dzisiaj post specjalny, bo o specjalnej i wyjątkowej akcji będzie mowa... Znacie inicjatywę KARMIMY PSIAKI ? Jeśli jeszcze nie, to z miłą chęcią ją Wam
Pora coś zjeśćWitajcie! Cooklet w raz z blogerami przeprowadza badanie wśród internautów, dzięki któremu chcemy się dowiedzieć kim jest polski foodie . Co je? Dla kogo gotuje
Pora coś zjeśćDzień dobry! Chciałabym Wam przedstawić jesienne, aromatyczne risotto, ze sztandarowymi darami jesieni - grzybami i dynią, z dodatkiem szałwii i cynamonu. Risotto jest sycące i rewelacyjnie rozgrzewające
Pora coś zjeśćDzień dobry! Prowadzenie bloga kulinarnego uświadomiło mi wiele rzeczy. Spróbowałam mnóstwo produktów, na które wcześniej nie spoglądałam, przeglądam dokładniej etykiety przy zakupach, a także przygotowuję domowe
Pora coś zjeśćDzień dobry! Ostatnio miałam okazję spróbować kilku tart przygotowanych przez moich znajomych, na tyle mi zasmakowały, iż postanowiłam przygotować swoją wersję. Wersję na zasadzie, spójrz do
Pora coś zjeśćDzień dobry! 22.10-25.10 - wielki kulinarny maraton, w którym miałam okazję brać udział :-). Postanowiłam pokrótce streścić Wam co ciekawego działo się w Krakowie w tych dniach
Pora coś zjeśćDzień dobry! Jeżeli myślisz, że poniżej jest kolejny tekst wychwalający, bądź nie wychwalający słodziki miło się rozczarujesz. Na szczęście znajdziesz tu tylko kilka ciekawostek, które pozwolą
Pora coś zjeśćDzień dobry! Kto z Was lubi Nutellę? Sądzę, że każdy :-). A kto chciałby spróbować jej śliwkowego odpowiednika? Bardzo prosty przepis na krem śliwkowo-czekoladowy zwany czekośliwką
Pora coś zjeśćDzień dobry! Czasem brak pomysłu na obiad, prawda? Wystarczy połączyć kilka składników i upiec je w piekarniku, smaczny obiad gotowy! Dlatego też dzisiaj prezentuję prosty pomysł
Pora coś zjeśćWitajcie! Był kiedyś czas, kiedy czarne oliwki (zielone w sumie też) całkowicie mi nie smakowały. Ciężko było się do nich przekonać, aż nadszedł dzień, kiedy zwyczajnie
Pora coś zjeśćDzień dobry! Nie od dzisiaj wiadomo, że dynia dobrze smakuje z pomarańczami i korzennymi przyprawami. Zatem dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować pyszne placki ziemniaczane z dodatkiem dyni
Pora coś zjeśćDzień dobry! Nie od dzisiaj wiadomo, że wątróbka nie jest lubianym mięsem, podobnie jak inne podroby, nie jest mile widziana na stołach. Wiadomo, każdy ma swoje
Pora coś zjeśćDzień dobry! Przy okazji recenzji Hamsa hummus&happiness israeli restobar pisałam Wam o pewnym cieście nazywanym basbousa (lub basbusa czy basboosa), które jest jednym ze
Pora coś zjeść