25 lat jest już z nami Bonduelle, na pewno znacie, pełne mrożonych pysznych warzyw kolorowych puszek, i dań w słoikach na ciepło
Wanilia i KardamonGotowanie na parze jest najzdrowszą metodą przygotowywania posiłków, pozwalającą na zachowanie ogromnego bogactwa witamin i minerałów, które ulegają zniszczeniu podczas innych sposobów obróbki termicznej. Parowniki są
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Od wczoraj mamy astronomiczne lato :) Mnie kojarzy się ono zawsze z wypadami do lasu najpierw na jagody, potem na borówki, a w tzw. międzyczasie (nie cierpię
Weekendy w domu i ogrodzienarożnej kamienicy przy bardzo ruchliwej ulicy. Nie ma to jednak wpływu na komfort wewnątrz, jest cicho i przytulnie. Na dole spora sala z ogromnym lustrem na ścianie – świetny pomysł doskonale powiększający przestrzeń. Całość utrzymana w jasnej – białej tonacji. Na górze zdecydowanie przytulniej- między innymi pufy, na których można „ zalec” i sączyć kawę lub drinki. Na ścianach wiszą obrazy Andrzeja(...)aromat…. Wyszliśmy najedzeni ale bez uczucia ciężkości. Dania nie należą do najtańszych ale zdecydowanie warte swojej ceny. Restauracja dobra na lunch jak również na niedzielny rodzinny obiad. W weekendy podawane są dania z kuchni polskiej: gołąbki, schabowe, placki ziemniaczane, flaczki…. Gotował dla nas Szef Krzysztof Kowalski. 20 letnie doświadczenie oraz gotowanie dla Pary Prezydenckiej są doskonałą rekomendacją
królestwo garówGazpacho – hiszpański chłodnik Świetna zupa w okresie wiosenno-letnim, gdy mamy do czynienia z upałami i brakiem apetytu, ponieważ ta zupa smakuje najlepiej mocno schłodzona
BlendmanRozpoczął nam się zatem karnawał, tańce, hulanki, swawola. Jest to idealny czas na to, co chciałam Wam pokazać już od jakiegoś czasu, obok przepisu na idealny
Przepysznik - BLW i nie tylkoBurger ul. Akademicka 4 Lublin[LOKAL ZAMKNIĘTY] Lub Burger był pierwszym miejscem w Lublinie, które zaczęło serwować modne od jakiegoś czasu burgery. Pomysł całkiem niezły, bo w większości miast takie lokale cieszą się naprawdę dużą popularnością. Miejsce też dobrze wybrane, bo chociaż nie jest to Krakowskie Przedmieście, to ul. Akademicka włącza się w studenckie centrum Lublina i na brak(...)choć niekoniecznie trafiającym na dobry grunt. Podejrzewam, że większość klientów przyjdzie raz czy dwa, a studenci będą raczej wybierać miejsca gdzie za cenę burgera można zjeść prawie dwa domowe obiady. Mam nadzieję, ze znajdą swoich stałych klientów w Lublinie. No i wielkie brawa za logo - jest świetne
Pasja Smakutworzą niesamowicie aromatyczny farsz. Powiemy tylko tyle, że ostatnio podaliśmy won tony naszej przyjaciółce, która nie znosi owoców morza, nie mówiąc jej co jest w nadzieniu. Nie był to obiad proszony, po prostu podawaliśmy do stołu to co było w lodówce. Zanim dowiedziała się, że właśnie zjadła krewetki, nie mogła nachwalić się jak dobre są nasze won tony (Dominika pozdrawiamy(...)gorącego bulionu dodaj olej sezamowy, łyżkę sosu sojowego, łyżkę sosu rybnego, ocet i posiekaną papryczkę chili. Zalej gotowane pierożki gorącym bulionem. Posyp kolendrą lub pietruszką i szczypiorkiem. Smacznego! Artykuł Pomysł na resztki kurczaka: zupa won ton pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzDziś przepisy bardziej dla dorosłych bo na sałatki na wynos, które można zapakować do słoika i zjeść np. na lunch w pracy. Wiem, że teraz zima
Cooking for EmilyDziś zapraszam Was na pyszną propozycję obiadową. Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku w ziołowo-cytrynowej marynacie podana z szybką surówką i łagodnym sosem kebab-gyros
Słodkie okruszkiDopiero w połowie października znalazłam czas, aby wybrać się na grzyby. A tak to lubiłam. Nie zrywam się o piątej rano, bo w zasadzie nigdy nie
Poezja smakuPizza specyficzna bo spód zrobiony jest zgodnie z dietą dukana, jeśli chodzi o dodatki to już od was zależy ja dałam kukurydzę, która na tej diecie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćW moim menu zdecydowanie dominują dania, których resztki mogę zabrać do pracy i odgrzać w mikrofali na lunch. Takie są klopsiki w sosie curry – można
Poezja smakunadal się nie nudzić. Bo czy może być coś lepszego dla przyszłego cukiernika niż odwiedziny w najlepszej hurtowni, jedzenie najpyszniejszych słodkości i podziwianie wystaw najznamienitszych cukierni...? Jeśli macie pomysły, ręka w górę. Mi nic do głowy nie przychodzi. Zaraz po śniadaniu zapakowaliśmy się w busika i ruszyliśmy na przedmieścia Kopenhagi. Mieści się tam Condi - najlepsza hurtownia, nie tylko dla cukierników(...)kolejnych klientów do środka. Czy warto? Być może sprawdzę następnym razem. Jedno jest pewne - torty robią tam niesamowite. Następnie udaliśmy się do Tivoli, gdzie wspólnie z pozostałymi grupami zjedliśmy obiad, żeby później oddać się swawoli. Jak już pisałam - tego typu miejsca wyzwalają we mnie wewnętrzne dziecko, i nie inaczej było tym razem. Z koleżankami biegałyśmy od jednej kolejki do drugiej
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCzy są tutaj wielbiciele gołąbków? 😀 Jakiś czas temu pokazałam Wam przepis na oszukane gołąbki bez zawijania (przepis TUTAJ ), czyli smażone klopsy nafaszerowane mięsem mielonym, ryżem, cebulką
Ugotować