Gotowanie na parze – porady dla początkujących

333
  • Gotowanie na parze – porady dla początkujących
  • Gotowanie na parze – porady dla początkujących

    Gotowanie na parze jest najzdrowszą metodą przygotowywania posiłków, pozwalającą na zachowanie ogromnego bogactwa witamin i minerałów, które ulegają zniszczeniu podczas innych sposobów obróbki termicznej. Parowniki są bardzo proste w obsłudze, dzięki czemu nawet osoby początkujące poradzą sobie z przyrządzeniem smacznego i pożywnego dania przy ich pomocy. Na co zwrócić uwagę podczas gotowania na parze? Przygotowując się do gotowania na parze należy zastanowić się, jaki rodzaj parownika będzie najlepszy. Na rynku ... Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!


    Tematycznie do tego przepisu

    • Dieta 1000 kalorii
      Dieta 1000 kalorii

      Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

    Inne przepisy z Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

    Dodaj komentarz

    • Meli TreliMeli Treliczwartek, 22 lutego 2018 11:34:45

      Zgadzam się z artykułem. Sprawdziłam to na sobie i rodzinie. Gotowanie na parze to samo zdrowie i energia.

    • ElliElliczwartek, 22 lutego 2018 11:21:51

      Zgadzam się z artykułem. Sprawdziłam to na sobie i rodzinie. Gotowanie na parze to samo zdrowie i energia.

    • KarolaKarolaczwartek, 22 lutego 2018 00:54:43

      Ja używam parowaru philipiak. Kalafiory i brokuły wrzucam na jakieś 20 minut. Marchewka potrzebuje trochę więcej czasu. Ziemniaki różnie - zależy od odmiany - jedne gotują się szybciej, inne dłużej. Taki sposób gotowania na parze pochwala też bardzo moja pani gastrolog.