Dzisiaj w końcu propozycja obiadowa - bardzo proste i smaczne danie z pełnoziarnistym makaronem tagliatelle w pysznym sosie pomidorowym. Chociaż trochę przypomina, nie jest to typowe
Healthy food explorerŚwieży bób dostępny jest tylko kilka tygodni w roku, dlatego sięgam po niego, jak tylko pojawi się w warzywniaku i na straganach. Bób możemy ugotować w
Ale ProsteKochani ! Czy celebrujecie domowe posiłki ? Zazwyczaj to obiad jest tym posiłkiem wyjątkowym, któremu zapewnia się specjalną oprawę. A gdyby tak celebrować również śniadania ? Może nie na co dzień, gdy czas zwykle nas goni i często sięgamy po mleko i płatki lub przygotowujemy szybką owsiankę albo tosty... Pomyślcie o leniwym weekendzie. To dobry czas na śniadanie w nowym wydaniu, spokojne(...)spodów do tartaletek. Gdy spody do tartaletek stężeją, wypełnić je puddingiem z chia. Na wierzchu ułożyć owoce lub mus owocowy. A wiecie, że śniadanie w formie deseru to dobry pomysł na przetrwanie zimnych dni ? Bo tylko pomyślcie... za oknem śnieg, Wy w szlafroku wygodnie usadowieni w fotelu. Podziwiacie biały krajobraz, słuchacie odprężającej muzyki, a w ręku trzymacie kokilkę
kolorowotorcikowoSkładniki 1 brokuł pół serka typu Feta 1 mała śmietanka kremówka parę sztuk anchois ser starty parmezan,lub dziugas ser,albo corregio ser Brokuł Wykonanie Zagotować
w mojej kuchniSzukałam pomysłu na podanie zwykłego szpinaku ( mielony-mrożony).Muszę zaznaczyć , że mnie osobiście ,, zielona breja" na talerzu zawsze smakowała i wolę taki szpinak od tego liściastego. Ale problem mam z tymi z Rodziny , którzy na widok papki na talerzu zielenieją. Młodsi krzyczą- nie lubię , starsi twierdzą, że już w przedszkolu nie lubili. A ogólnie to fuj....Nie dyskutuję(...)cytrynowym( nie doprawiam ostatnio czosnkiem ze względu na Mamę - po prostu przy jej cukrzycy wątroba jest osłabiona i nie specjalnie na czosnek reaguje). Gdy mam już gotowe pozostałe składniki obiadu nakładam gorący szpinak w dziugasowe koszyczki i podajemy. Smak pikantnego sera doskonale podkreśla delikatny smak szpinaku
Buniabaje w kuchniPoczątki zawsze są trudne. Wie to każdy, kto chociaż raz próbował coś zmienić. Przede wszystkim trzeba wyznaczyć sobie odpowiedni cel/motywację. Jeżeli będzie wystarczająco silna to
All My Fit LifeLato w lipcu kapryśne, raz słońce i upał, raz deszcz i zimno. Takie jest nasze polskie lato! I można je kochać lub nie! Ja zdecydowanie je
SMYKWKUCHNIzamówione piwa i czekadełko w postaci galarety z pysznym domowym chlebem i dodatkami. Po chwili podano zupy, a oba naczynia były bardzo gorące. Śmiało można najeść się taką porcją. Pomysł z ciastem cebularzowym świetny, a same zupy przepyszne. Duży wybór piw to także zaleta - w końcu "pub" w nazwie do czegoś zobowiązuje. My zdecydowaliśmy się na lane piwa Magnus(...)będzie musiał trochę dłużej poczekać, ale przesmażone jedzenie z wonią spalenizny raczej pamięta się przez jakiś czas. Porcje są spore i z powodzeniem można wybrać się tam na obiad. Damy im jeszcze jedną szansę i może tym razem spróbujemy szaszłyka, który marzy nam się od pierwszej wizyty
Pasja SmakuZamiast kupować byle jakiego kalorycznego fast fooda na mieście, przygotuj domową pittę pełną zdrowych składników. Czas: 1 h 45 minut (w tym 90 minut na odstanie
Niedzielny kucharzMacie ochotę na przepyszną pizzę na cienkim cieście? A może wolicie pizzę na grubym, puszystym, bardziej mięciutkim? Ja wolę na cienkim, za
Rozpustne gotowanieObiecywałam relację, na dodatek fotorelację z Food Blogger Fest II, ale długo zbierałam się, aby coś na ten temat napisać. Pewnie nie napisałabym w końcu nic
Ratunku obiadkociołka , latem smakują najlepiej . Nie wykonuję ich fanatycznie co weekend , ale jak jest ładna pogoda trudno się oprzeć , tym bardziej,że w kuchni robi się mega gorąco podczas gotowania obiadu , a na dworze nie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> W marketach pojawiło się znowu wiele, dziwnych mięs już gotowych do pieczenia , ja jednak wolę kombinować sama(...)przypadku karkówki , wszystkie oprócz soli , mieszamy ze sobą i pokrywamy nimi żeberka , odstawiamy do lodówki na przynajmniej dwa dni . Po tym czasie wyjmujemy mięsa, solimy , rozpalamy grilla ( według własnego pomysłu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley
Ogrodnik w podróżynadal chowacie jeszcze kawałki lata? W takie dni, jak dziś, gdy pada, jest zimno, szaro i ponuro, potrzebuję ocieplacza. Ciepła herbata, miękki sweter i koniecznie coś rozgrzewającego na obiad. Dziś wybieram cudownie kremowe risotto. Sięgam po pudełko z zamrożonym pure dyniowym, dzięki któremu moje danie będzie nie tylko smaczne, ale i nabierze ciepłego, energetyzującego koloru. Ten kolor, smak(...)dziś na moją wersję - risotto dyniowe. Kremowy i rozgrzewający finał wiosennych porządków. UWAGA! Za kilka dni zapraszam Was na jajko-niespodziankę . Kto zgadnie co to będzie? Wpisujcie swoje pomysły - osoba, która odgadnie lub będzie najbliżej prawidłowej odpowiedzi, otrzyma ode mnie foremkę do czekoladowych łyżeczek (tych samych, jakie podawałam z karmelisu - klik )! A zatem ruszcie głową i wpisujcie swoje pomysły
KUCHARNIAJeżeli znudziliście się tradycyjnym smakiem kotletów schabowym to poniższy przepis będzie dla Was idealny! Uwierzcie mi na słowo - kotlety schabowe marynowane w mleku wraz z dodatkiem
Ugotować