Zapiekany makaron z owocami i orzechami Dania z makaronem uwielbiamy, tak na prawdę moglibyśmy jeść go prawie co dziennie, dlatego bardzo się ucieszyłam z
Mój pomysł naDelikatne naleśniki bezglutenowe na słodko Od zawsze miałam słabość do naleśników. Jako dziecko uważałam je za jedno z najlepszych dań, które z powodzeniem można jeść zarówno
Book of spellsSmaczne, proste i bardzo tanie danie. Podaję je z ziemniakami prosto z wody lub smażonymi na złoto albo z bułeczką, w której maczamy powstały sos z
Zasmakuj KuchniMałe smaczne pizzerinki Domowe małe pizze z paroma ulubionymi składnikami. Ale tyle ile smakoszy tyle innych produktów można dobrać do pizzy. Pizzerinki troszkę mi się
Mój pomysł naPróbowaliście zastąpić tradycyjną panierkę z bułki tartej czymś zupełnie innym? Ja w domu często eksperymentuję z różnymi panierkami, ale numerem jeden według moich dzieci jest właśnie
WiszniówkaOstatnio coraz bardziej ciągnie mnie do ryżu, zwłaszcza czerwonego i brązowego, a więc postanowiłam przygotować coś co zadowoli moją ”chcicę” i jednocześnie będzie pyszne
madamekuchnia.wordpress.comPodroby to chyba jedna z najmniej docenianych rzeczy w gastronomii. Przynajmniej tej domowej. Znam mało osób lubiących wątróbkę. Jeszcze mniej lubiących nerki, płucka, ozory. Ci, którzy
Jacob TastesOstatnio przygotowałam rybę, która w ogóle nam nie posmakowała - niestety była za słabo doprawiona. Było mi żal wyrzucać upieczonych filetów rybnych, dlatego też postanowiłam je do
UgotowaćMam dzisiaj dla Was przepis na roladę z ciasta na pizzę, czyli „wariację” na temat tego znanego włoskiego wypieku. Od jakiegoś czasu w mojej głowie krążyły
Przepisy AleksandryPo ciężkich rozmowach stanęło na tym że piersi zrobimy nie jak zwykle tylko popieprzone obsmażona z jednej i drugiej strony i na koniec posolone, ale przyszedł
Piekielna Kuchnia PatiTakich zaległości jeszcze chyba nigdy nie miałam, ale zaabsorbowana uczelnią totalnie nie miałam czasu na blogowanie. Dziś postaram się to nadrobić i oczywiście jak zwykle obiecuję
Kuchnia moimi oczamiZapiekanki pojawiają się w mojej kuchni dość często. Są proste, nie wymagają wiele wysiłku czasowego, a i można nimi doskonale czyścić lodówkę. Wystarczy pozmieniać kilka dodatków
Fabryka pomysłówChoć uwielbiam czosnek pod każdą postacią i w większości dań, nie planowałam udziału w Dniu Czosnku. Potrawa z czosnkiem w roli głównej jakoś nie wysuwała się
KUCHARNIAHej!, dziś coś na miarę wegetariańskiego Top Chef :] Podpieczona cukinia z serem DZIUGAS i listkiem bazylii z puree z batata z nerkowcem. Do tego kontrastowa
Kuchnia PROzdrowotnaCiekawy przepis zamieszczony na Smaczny.pl przez Mart. Fakt, tradycyjne pierogi smakują inaczej. Moja rodzinka opowiada się właśnie za tradycyjnymi. Pierożki na parze robi się szybciej i
Praktyczna pl