tych wszystkich dobroci przez organizm. Ostatnio wpadłam na pomysł, żeby dosypywać do pasty POPPING Z AMARANTUSA , który jest jedyną możliwą u nas do przełknięcia formą jedzenia tego ziarna w ogóle. Amarantus, chociaż tak bogaty i zdrowy, jest dla nas tak niesmaczny, że nie jesteśmy w stanie jeść go ani do obiadu, ani w formie płatków śniadaniowych, ani makaronów z jego
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIESałatka dostała nazwę jesiennej, ponieważ wszystkie składające się na nią składniki są dostępne jesienią i zimą. Jest ona też doskonałym pomysłem na wykorzystanie niezjedzonej pieczeni czy
Przepisy AleksandryOgórki konserwowe inaczej Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z dużymi lub powykręcanymi, niekształtnymi ogórkami, to jest na to sposób. Należy ogórki obrać, pokroić w koreczki, bądź też plasterki i zalać taką samą zalewą jak korniszony. Ogórki pozbawione skórki nabierają delikatniejszego smaku w zalewie, stanowią gotową sałatkę do obiadu i są miłą odmianą pospolitych ogórków konserwowych. Składniki: ogórki-wielkość
na moim stole...Od ubiegłego roku bardzo polubiłam kwiaty cukinii. Są niezwykle delikatne, można je zarówno smażyć, jak i piec. Szczególnie pyszne są te faszerowane serkiem z pikantnymi przyprawami
Pasja SmakuI teraz zapewne większości przychodzi do głowy "drobiowe udka - przecież to mięso w ogóle nie przypomina drobiowego udka", tak więc zachęcam do poznania mojego pomysłu na
Mechanik w kuchniJako, że wczorajszy przepis na sushi nie był jedynym, jaki planuje tu zamieścić i na pewno będę od czasu do czasu wrzucać swoje pomysły, byłoby to
chwile dla mnieCzasem nie ma ochoty na obiad. Czasem nie ma ochoty na gotowanie, a w szczególności, gdy temperatura za oknem sięgatrzydziestu stopni. W kuchni gorąco, w pokojach gorąco i jeszcze gazówkę odpalać.. Za gorąco.Czasem przychodzi łakomstwo na coś zdrowego. A czasem - po prostu nie ma pomysłu na nic innego. Wtedy sięgam po marchewkę,kupuję świeżego ananasa i robię ulubioną
W kuchni Karmel-itkiWitajcie! Dziś będzie trochę o surówkach, które w naszej Polskiej tradycji obiadowej zawsze znajdowały swoje miejsce na talerzu. W czasach gdy robi się moda na wykwintnie
Kuchnia PROzdrowotnaszukając na nie pomysłu, dobierając skrupulatnie składniki jak i też sama forma podania zdradza to czy jesteś bardziej czy mniej uporządkowani, czy lubimy jadać z rozmachem i szukamy nietuzinkowych pomysłów by skraść serca siedzących przy wspólnym stole. Hmmm ciężko jest pisać o sobie, ale jak gotuje to tylko sercem i to całym, nie wyobrażam sobie inaczej. Składniki zawsze dobieram bardzo(...)natką pietruszki - jeśli chciałbyś zaostrzyć smak posyp ostrym w smaku startym na pyłek serem Całość podawaj z lampką schłodzonego cydru. Danie jest przepyszne, bardzo gorąco Wam polecam, na obiad, kolację czy też spotkanie z bliskimi! przepis zgłaszam do konkursu
SMYKWKUCHNIPełnoziarnisty ryż z warzywami i czerwoną fasolką Lekko, zdrowo, smacznie i treściwie, to tylko parę przymiotników co mogę powiedzieć o tej potrawie. Całe danie przygotujemy
Mój pomysł naSkąd takie połączenie? Po prostu,na opakowaniu świeżego tymianku przeczytałam, że razem z czekoladą stanowi ciekawe połączenie i jest często wykorzystywany właśnie w deserach. W
Kuchnia w czekoladzieSałatki to wdzięczny temat szczególnie na Wielkanoc, ta którą przyrządzimy teraz z aromatyczną rzeżuchą również świetnie będzie pasowała do Wielkanocnego obiadu. Zapach rzeżuchy automatycznie kojarzy nam
Kuchnia PROzdrowotnaLubisz kwiaty ? http://stylowi.pl/1655730 Wykonaj sama swoją własną dekorację z kwiatów i to nie musi być wielki bukiet w wazonie :) Wystarczą naczynia domowe szklanki, słoiki
Niezły Młynekpomysł i nawet nie zagłębiam się dokładnie czyj, ale ja podpatrzyłam go u Asi z bloga Smakołyki Asi . Spodobały mi się do tego stopnia, że wiedziałam, że przyjdzie ten moment i je wypróbuję. Asia proponowała z surówką, ale ja podałam z sosem czosnkowym i uważam to za równie dobre rozwiązanie. Jeśli więc zostanie Wam trochę ziemniaków z obiadu
Kuchnia w czekoladziemoże też coś nowego kiełkuje w nas? Jakiś pomysł? Chęć zmiany czegoś? Też tak macie? Wraz z nadejściem wiosennego czasu zmiany pojawiają się w naszym codziennym menu. Więcej zieleniny, lżejsze potrawy na poczet tych bogatszych w tłuszcz, który magazynowaliśmy sobie przez zimę. Dlatego dziś podaję Wam przepis na szybki dodatek do obiadu na każdy dzień, czy ten zwykły w tygodniu
Raj dla Podniebienia