pomidory w zalewie - 2641 przepisów (strona:72/177)

Bagietka z pastą z fety i pomidorów 147

pęczka bazylii pieprz oliwa z oliwek suszone oregano PRZYGOTOWANIE  Bagietkę kroimy w plasterki, skrapiamy oliwą, posypujemy oregano i zapiekamy przez 10 minut (w 180 stopniach). Pomidory odsączamy z zalewy i miksujemy z fetą i bazylią  (cześć możemy zostawić do ozdobienia). Doprawiamy pieprzem. Smarujemy kromeczki pastą i kładziemy listki bazylii. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Kluski z ricotty w sosie pomidorowym (Polpette di ricotta al sugo) 143

pieprz oliwa PRZYGOTOWANIE Sos pomidorowy Cebul ę  obrać, drobno posiekać i zeszklić na oliwie.  Doda ć  wyciśnięty czosnek i pomidory razem z zalew ą .  Całość przyprawi ć , sol ą , pieprzem, oregano.  Dusi ć  15 minut na małym ogniu pod przykryciem. Kluski Cebul

La grande e la piccola cuoca
Maccheroni z warzywami 89

wzdłuż, usuwamy nasiona i kroimy w mała kostkę. Cebule kroimy w kostkę. Warzywa obsmażamy na oliwie, zalewamy winem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu 15 minut. Dodajemy pomidory razem z zalewą, zioła, sól i pieprz. Strąki chili kroimy wzdłuż, usuwamy nasiona, kroimy w paseczki. Całość dusimy pod przykryciem jeszcze 30 minut. Makaron dodajemy do sosu, mieszamy do momentu, kiedy

R'n'G Kitchen
Kurczak w warzywach 135

usunąłem nasiona, pokroiłem w mała kostkę. Cebule również pokroiłem w kostkę. Udka obsmażyłem na oliwie. Dodałem warzywa, wlałem wino. Dusiłem pod przykryciem na małym ogniu 15 minut. Dodałem pomidory razem z zalewą, zioła, sól i pieprz. Strąki chili przekroiłem wzdłuż, pod bieżącą wodą oczyściłem z nasion, pokroiłem w paseczki, dodałem do kurczaka. Całość dusiłem pod przykryciem jeszcze 30 minut

R'n'G Kitchen
Roladki pomidorowe z czosnkiem 143

Aromatyczny pomysł na obiad Składniki 4 plastry schabu pasta z suszonych pomidorów czosnek w zalewie sól, pieprz listki bazylii do panierowania jajko bułka tarta Sposób przygotowania Kotlety rozbić, posypać solą … Czytaj dalej Roladki pomidorowe z czosnkiem

czarrna od kuchni
orzeźwiająca sałatka z grillowanym stekiem z tuńczyka 283

dbających o ilość spożywanych kalorii. Okraszona orzeźwiającym cytrynowo-musztardowym dressingiem na pewno przypadnie Wam do gustu. Składniki : 250g steka z tuńczyka 1 pomidor 5 pomidorów suszonych z zalewy 2 jajka na twardo dwie duże garści roszponki 1 czerwona cebula 10 zielonych

zobacz ich smak
Gulasz z boczniaków i pomidorów 100

Cebulę posiekałem. Pomidory pokroiłem w kostkę. Na patelni rozgrzałem olej, zeszkliłem cebulę. Dodałem boczniaki, smażyłem chwilę na dużym ogniu, aż płyn odparował i grzyby ładnie się zezłociły. Dodałem pomidory wraz z zalewą oraz rozmaryn. Doprawiłem solą i pieprzem i wędzoną papryką. Dusiłem, aż sos zgęstniał. Na koniec dodałem przeciśnięty ząbek czosnku oraz śmietanę. Wymieszałem. Można podać z gorącą kaszą gryczaną

R'n'G Kitchen
Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem, szpinakiem i mozzarellą 227

pieprzem. Gotowym farszem wypełniać ugotowane muszle makaronowe. Sos pomidorowy: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić posiekaną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. Następnie dodać krojone pomidory (razem z zalewą!), oregano i szałwię. Zagotować, dodać serek mascarpone i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Na dno naczynia do zapiekania wylać sos i układać obok siebie nadziewany makaron. Zapiekać (bez przykrycia

Oryginalny smak
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami, panierowane w płatkach 182

wykonania: Fileta z kurczaka myję, osuszam ręcznikiem papierowym, kroję na 4 porcje, rozbijam na cienkie kotlety, oprószam do smaku solą i pieprzem, smaruję z jednej strony majonezem. Pomidory osączam z zalewy, z papryki wydrążam nasiona i kroję na paseczki, ser ścieram na tarce o grubych oczkach, rozkładam farsz na kotletach zawijam w ruloniki, panieruję w mace pszennej oraz rozkłóconym

Wanilia i Kardamon
Bułki z ricottą, bazylią i suszonymi pomidorami 185

pokojowej - 6 g suszonych drożdży ,są to dwie małe łyżeczki ,wg opisie na opakowaniu 7 g suszonych = 25 g świeżych - 1 mała łyżeczka bazylii - pół słoika suszonych pomidorów odsączonych z zalewy Dodatkowo jajko do posmarowania bułek Sposób wykonania : Wszystkie składniki wrzucić do miski i wyrabiać robotem 10 minut na wolnych obrotach najlepiej hakiem do ciast drożdżowych . Dla tych

Wypieki Rene
Placki z kapusty z pomidorowo-mięsnym sosem 176

stron na rumiano. Mieloną wołowinę z cebulą   podsmażamy na oleju, oprószamy przyprawą do wołowiny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy przez minutę. Do mięsa dodajemy pomidory wraz z zalewą i dusimy na wolnym ogniu, do uzyskania ulubionej przez nas konsystencji (u nas 35 min bez przykrycia). Podajemy razem z plackami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Czerwony Kapusniak ala Rumcajs 162

obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do bulionu i gotujemy do miękkości.  Paprykę kroimy w paski, cebulę w talarki. Do gotującego się bulionu dodajemy kapustę, cebulę, paprykę, pomidory wraz z zalewą, koncentrat i tabasco. Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.  Dodajemy łyżeczkę słodkiej papryki i resztę przypraw wedle uznania. Gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu około 15 minut

Gotuj z Rumcajsem
Gulasz wieprzowy z czerwoną papryką. 73

przykryciem przez 20 minut na średnim ogniu. Na drugiej połowie masła podsmaż pokrojoną w paski paprykę , drobno posiekaną cebul ę i czos nek . Dodaj do mięsa razem z pomidorami wraz z zalewą , mieloną papryką słodką i ostrą , duś pod przykryciem jeszcze około 25-30 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotowe.  Zamiast masła możemy użyć innego tłuszczu

Przepisy i porady kulinarne
TAPENADA Z SUSZONYCH POMIDORÓW Z KAPARAMI OLIWKAMI I SEREM PLEŚNIOWYM 144

pół średniej wielkości czerwonej cebuli kawałek dowolnego sera pleśniowego 1 łyżeczka octu balsamicznego zioła prowansalskie listki świeżej mięty listki świeżego oregano świeżo zmielony czarny pieprz   Suszone pomidory wyjęłam z zalewy. Pokroiłam je na mniejsze części i przełożyłam do miseczki. Wlałam olej z zalewy i oliwę z oliwek. Zmiksowałam je blenderem. Dodałam kapary. Oliwki wyjęłam z zalewy

potrawyregionalne
BOGRACZ / Bogrács – WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA 294

pokrojoną w kostkę paprykę, chwilę smażymy. Zalewamy bulionem, przykrywamy i na bardzo wolnym ogniu dusimy ok. 45 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pomidory wraz z zalewą. Dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku i podajemy gorące! Świetnym dodatkiem jest kleks gęstej śmietany

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania