pokrojony, oprószam solą, dodaję czarnuszkę i śmietankę. W międzyczasie gotuję ryż. Rukolę myję, pomidory kroję w paski, oliwki na połówki. Wszystko przekładam do miski, mieszam, ponieważ pomidory są w zalewie, to nie dodaję już oliwy. Na talerz wykładam ryż, posypuję czarnuszką, wykładam trochę pora, na niego łososia i obok sałatkę. Smacznego
kruche babeczkiłyżeczki gałki muszkatołowej pół łyżeczki suszonego majeranku pół łyżeczki lub trochę mniej suszonego tymianku pół łyżeczki ziół prowansalskich 3 cm utartego kłącza imbiru 2 pomidory suszone z zalewy drobno pokrojone pół szklanki, może trochę mniej - oliwy z oliwek lub oleju kokosowego extra virgin sól himalajska lub morska do smaku Gwarantuję, że będziecie zachwyceni smakiem tego
Z Kuchni Do KuchniSłodki element w postaci śliwki, daje fajnego smaku. Warto spróbować. Składniki: 3 filety śledziowe a la matjas 2 duże cebule 150 g suszonych śliwek 1 łyżka z zalewy z suszonych pomidorów sól i świeżo zmielony pieprz olej roślinny – dobrej jakości Wykonanie: Śledzie namocz w zimnej wodzie. Trwa to kilka godzin – w zależności od stopnia słoności. Zwykle
Moja pasja smakusmakuje równie dobrze. Składniki: około 200-250 g suchego grochu (500 g puree) 1-1,5 szklanki okruchów razowego chleba 250 g pieczarek 5-6 pomidorów suszonych z zalewy 2 cebule 1 ząbek czosnku sól, pieprz gałka muszkatałowa imbir majeranek papryka w proszku - słodka, ostra, wędzona 2-3 łyżki bułki tartej - opcjonalnie Wykonanie: groch umyć, zmieniając kilkakrotnie wodę, zalać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!młynka) 1 łyżka oregano olej oliwki zielone nadziewane czosnkiem sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Posiekaną cebulę i czosnek szklimy. Dodajemy pomidory wraz z zalewą, chili, oregano, oliwki, sól i pieprz. Dusimy pod przykryciem 10 min. Kiełbasy nakłuwamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem i pieczemy pod przykryciem 30-35 min w piekarniku
R'n'G Kitchenposiekanego szczypiorku, 100g żółtego sera, bazylia, oregano, ostra papryka, sól. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni z odrobiną oleju lub bez. Dodać pomidory wraz z zalewą, pokrojoną w kostkę paprykę i posiekany szczypior. Dusić około 10 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Doprawić do smaku ziołami, solą oraz ostrą papryką
Z miłości do słodkościsłoiczka suszonych pomidorów 3 jajka 1 łyżka jogurtu naturalnego 1/2 pęczka szczypiorku pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo - obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Pomidory odsączamy z zalewy i drobno siekamy - dodajemy do jajek. Doprawiamy pieprzem i całość mieszamy dodając łyżkę jogurtu. Szczypiorek siekamy i dodajemy do pasty lub posypujemy wierzch kanapki. Podajemy na chrupkim pieczywie
Alutka-Gotujepłaska łyżeczka bazylii sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Tofu i cebulę kroimy w kostkę - podsmażamy na rozgrzanej patelni z oliwą ok. 5 minut. Dodajemy pomidory + 4 łyżki zalewy (z puszki), oregano, czosnek (pokrojony w cienkie plasterki), sól i pieprz - gotujemy 10 min. na małym ogniu. W tym czasie gotujemy makaron al`dente. Do miseczki włóż odcedzony
Alutka-Gotujedodajemy posiekaną cebulę, smażymy a następnie wrzucamy wszystkie przyprawy: posiekany czosnek, chili, imbir, kurkumę, kmin, kolendrę, kozieradkę i chili – mieszamy i przesmażamy, by wydobyć aromat. Wrzucamy pokrojone pomidory wraz z zalewą, solimy i na wolnym ogniu dusimy ok.10 minut. Wlewamy mleko kokosowe, redukujemy o połowę cały czas mieszając i doprawiamy sokiem z limonki. CAŁOŚĆ: Przygotowane pierogi/sakiewki wrzucamy na osolony
Ostra na Słodkododajemy posiekaną cebulę, smażymy a następnie wrzucamy wszystkie przyprawy: posiekany czosnek, chili, imbir, kurkumę, kmin, kolendrę, kozieradkę i chili – mieszamy i przesmażamy, by wydobyć aromat. Wrzucamy pokrojone pomidory wraz z zalewą, solimy i na wolnym ogniu dusimy ok.10 minut. Wlewamy mleko kokosowe, redukujemy o połowę cały czas mieszając i doprawiamy sokiem z limonki. CAŁOŚĆ: Przygotowane pierogi/sakiewki wrzucamy na osolony
Ostra na Słodkododajemy posiekaną cebulę, smażymy a następnie wrzucamy wszystkie przyprawy: posiekany czosnek, chili, imbir, kurkumę, kmin, kolendrę, kozieradkę i chili – mieszamy i przesmażamy, by wydobyć aromat. Wrzucamy pokrojone pomidory wraz z zalewą, solimy i na wolnym ogniu dusimy ok.10 minut. Wlewamy mleko kokosowe, redukujemy o połowę cały czas mieszając i doprawiamy sokiem z limonki. CAŁOŚĆ: Przygotowane pierogi/sakiewki wrzucamy na osolony
Ostra na Słodkododajemy posiekaną cebulę, smażymy a następnie wrzucamy wszystkie przyprawy: posiekany czosnek, chili, imbir, kurkumę, kmin, kolendrę, kozieradkę i chili – mieszamy i przesmażamy, by wydobyć aromat. Wrzucamy pokrojone pomidory wraz z zalewą, solimy i na wolnym ogniu dusimy ok.10 minut. Wlewamy mleko kokosowe, redukujemy o połowę cały czas mieszając i doprawiamy sokiem z limonki. CAŁOŚĆ: Przygotowane pierogi/sakiewki wrzucamy na osolony
Ostra na Słodkododajemy posiekaną cebulę, smażymy a następnie wrzucamy wszystkie przyprawy: posiekany czosnek, chili, imbir, kurkumę, kmin, kolendrę, kozieradkę i chili – mieszamy i przesmażamy, by wydobyć aromat. Wrzucamy pokrojone pomidory wraz z zalewą, solimy i na wolnym ogniu dusimy ok.10 minut. Wlewamy mleko kokosowe, redukujemy o połowę cały czas mieszając i doprawiamy sokiem z limonki. CAŁOŚĆ: Przygotowane pierogi/sakiewki wrzucamy na osolony
Ostra na Słodko