pomidory w zalewie - 2641 przepisów (strona:50/177)

Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i gorgonzolą 140

użyłam go do zrobienia roladek z kurczaka. Wyszło naprawdę interesująco, polecam wypróbować! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 2 duże piersi z kurczaka 3 - 4 plasterki szynki parmeńskiej 4 suszone pomidory z zalewy 1/2 czerwonej cebuli około 50 g sera gorgonzola jajko bułka tarta Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem. Cebulę kroimy w piórka. Na kurczaka kładziemy plasterek szynki, na to cebulę

Delusional Trine
Lazania 145

dużych oczkach i razem smażyć na oleju przez 10 minut. Następnie dodać mielone mięso, drobno posiekany czosnek i przyprawy. Gdy mięso będzie gotowe (ok. 10-15 minut) dodać pomidory z zalewą i koncentrat. Wszystko razem wymieszać i gotować jeszcze około 10 minut. Przygotowanie beszamelu: w rondlu na małym ogniu rozgrzać masło i dodać mleko. Następnie wsypać mąkę i po dokładnym

Pieguskowa Kuchnia
Pasta z suszonych pomidorów 140

ziołami 270 g 4 łyżki słonecznika 10 dużych listków bazylii sól pieprz Słonecznik uprażyć na patelni do zarumienienia. Poczekać aż ostygnie. Wrzucić do garnka razem z pomidorami w zalewie i liśćmi bazylii. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie zblendować

Karola gotuje
Tarta z cukinią i serem fetą 160

wyciągamy ją z piekarnika i nakładamy na podpieczone ciasto podsmażoną cukinię w plastrach, na nią układamy małe kawałki sera feta. Dodałam także pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory w zalewie. Farsz zalewamy śmietaną z roztrzepanymi jajkami. Ja używam około 100 ml kwaśnej śmietany 12% (można użyć jogurtu naturalnego bądź greckiego) i 2 jajka...do smaku sól i pieprz

upichcic
Risotto z pomidorami, prosciutto i tymiankiem 149

ryż ‚wypije’ wino, dodawaj stopniowo bulion – chochelka po chochelce, za każdym razem czekając aż ‚wypije’ poprzednią porcję bulionu. Gdy ryż będzie blisko uzyskania pożądanej miękkości – dodaj pomidory wraz zalewą, dopraw tymiankiem. Gotuj mieszając do momentu aż ryż będzie idealny. Rondel zdejmij z ognia. Dodaj sok z cytryny, parmezan i schłodzone masło, wymieszaj. Rondel przykryj pokrywką i odstaw

Moja pasja smaku
JAK ZROBIĆ DOMOWY SOS " KABUL" 1120

cebuli) zagotować i zostawić na noc do ostygnięcia. Pomidory kroimy i dodajemy do nich 0.5 kg.cebuli-dusimy do rozpadnięcia się ich na papkę, pod przykryciem.Przecieramy przez sito.Przecier z pomidorów zalewamy zalewą ,która studziła się przez noc i gotujemy1 godz.Po tym czasie dodajemy  3 łyżki musztardy i sól.Studzimy i do słoików.Odwracamy do góry dnem aby chwyciły,studzimy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Czerwone curry z ziemniakami, kalafiorem i białą rybą 177

pełna łyżeczka kolendry, utłuczona w moździerzu 1 łyżka indyjskiej przyprawy Korma lub mieszanki przypraw curry + do doprawienia 500g ziemniaków typu A lub B 350-400g kalafiora ½ puszki pomidorów z zalewą, rozgniecionych widelcem 1 puszka mleka kokosowego 1 niepełna puszka wody + jeszcze 250ml wody 4-5 łyżek czerwonej soczewicy, suszonej kolendra lub natka pietruszki i szczypior do podania SKŁADNIKI - RYŻ

Karo in the Kitchen
Ser pleśniowy z dżemem morelowym 91

Składniki na 4 małe porcyjki lub 2 duże: • 1 trójkątny ser pleśniowy • 3 łyżeczki dżemu morelowego • 2 łyżeczki dżemu żurawinowego • 1 łyżeczka zielonego pieprzu w zalewie • plaster pomidora • 1 łyżka posiekanego szczypiorku Wykonanie: • Ser pleśniowy przekroić na 4 części (jak na zdjęciu) i lekko rozsunąć – ma powstać choinka. • Dżem żurawinowy włożyć

To co kocham
Suszone jabłka 174

Kolejny zdrowy przepis z wykorzystaniem suszarki. Były już suszone pomidory w zalewie , a teraz mam suszone jabłka, które uwielbiam!  Składniki: 4 jabłka cynamon - opcjonalnie Jabłka myjemy i wydrążamy ze środka ogryzek Jabłka kroimy w poprzek w plasterki bezpośrednio na tacki suszarki tak, żeby było widać dziurkę po ogryzku. Trzeba pamiętać, że plasterki jabłka nie mogą na siebie

Szczęśliwa kuchnia
WEGAŃSKIE KOTLETY Z BOBU I KASZY JAGLANEJ Z SOSEM Z SUSZONYCH POMIDORÓW 97

łyżeczka soli himalajskiej, 1/2 łyżeczka pieprzu, 1 łyżeczka suszonego koperku, 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki. Sos: 10 suszonych pomidorów eko, 3 łyżki oliwy (pominąć, jeśli używamy pomidorów w zalewie z oliwy), 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka bazylii, szczypta pieprzu. Wykonanie: Farsz na kotlety: Składniki na kotlety blendujemy w blenderze kielichowym o dużej mocy lub przy pomoce blendera ręcznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Domowy paprykarz z tuńczykiem 126

Całość chwilkę podsmażyć i podlać niewielką ilością wody. Następnie patelnię przykryć, a warzywa dusić do miękkości. (W międzyczasie przemieszać i ewentualnie dodatkowo dolać wody.) Po tym czasie dodać pomidory (z zalewą). Po zredukowaniu się sosu (nie do końca) wyjąć listek i ziele angielskie, a zawartość patelni wymieszać z ryżem i następnie z tuńczykiem odsączonym z oleju. Paprykarz doprawić do smaku

Di gotuje
Lasagne z mięsem mielonym i pieczarkami 159

średniej wielkości), pokroić w drobne paseczki i dodać do smażenia. Wszystkie składniki należy co jakiś czas mieszać, tak by nie przywarły do patelni. Do tego dodać puszkę pomidorów wraz z zalewą,  w przypadku jeżeli używamy świeże pomidory wcześniej należy je sparzyć i obrać ze skórki. Następnie koncentrat pomidorowy i wodę.  Doprawić solą,świeżo zmielonym pieprzem, suszone oregano

Aromatyczne Podróże
Kurczak zapiekany z warzywami i podwójnym serem 155

kostkę. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w krótkie słupki. Podsmażyć wraz z grzybami na tłuszczu pozostałym od smażenia mięsa. Dodać odsączone, posiekane kapary oraz puszkę pomidorów wraz zalewą. Dusić, aż płyn całkowicie odparuje. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką oraz oregano. Farsz rozłożyć na każdym kawałku mięsa i przykryć plasterkiem mozarelli i posypać odrobiną startego żółtego

Z miłości do słodkości
PULLED PORK – SZARPANA WIEPRZOWINA + test szybkowaru Gerlach 316

godzin, by mięso się zamarynowało ( im dłużej będzie w lodówce, tym smak będzie intensywniejszy. Szybkowar stawiamy na gaz, obsmażamy w nim mięso z każdej strony, a następnie dodajemy pomidory wraz zalewą, pokrojoną w piórka cebulę, paprykę, papryczkę chili oraz całe ząbki czosnku. Całość delikatnie doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, a następnie wlewamy wodę. Zamykamy szczelnie szybkowar i wybieramy poziom

Ostra na Słodko
Fasolka szparagowa w pomidorach – pikantna i śródziemnomorska 165

składników dostaniecie 3-4 porcje obiadowe lub 6-7 porcji jako dodatek do obiadu. SKŁADNIKI 800g zielonej fasolki szparagowej 450g czerwonej papryki 2 puszki (po 400g każda) pomidorów w zalewie 300g cebuli (czerwona, biała, żółta lub mix) 2 duże ząbki czosnku 2 płaskie łyżeczki suszonego oregano 2 płaskie łyżeczki suszonej bazylii 2 płaskie łyżeczki słodkiej wędzonej papryki

Karo in the Kitchen