Cielęcina w pomidorach

Cielęcina w pomidorach

Cielęcina w pomidorach

Delikatne mięso cielęce w sosie pomidorowo-paprykowym z dodatkiem oliwek. Składniki 1 kg cielęciny pół butelki czerwonego wina 1 mała cebula pokrojona w kostkę 4 ząbki czosnku 2 puszki 400-g pomidorów krojonych czarne oliwki , ok. 20 szt 3 kolorowe papryki 100 ml oliwy z oliwek mąka oregano gałka muszkatołowa sól pieprz szczypta cukru Przygotowanie   Na ¼ oliwy z oliwek przesmażyłem cebulę , dodałem pokrojony czosnek i oregano , zamieszałem. ¾ wina wlałem do cebuli razem z pomidorami w zalewie. Doprawiłem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.