Rewelacyjna na śniadanie, do pracy, na kolację czy też na imprezę. Tak szybko jak się ją robi, tak szybko i znika :) Polecam.Zaczynamy: Składniki:rukola1 jajko ugotowane na twardo6 pomidorków koktailowych lub 1 duży1 ogórek kiszonyszczypiorekprzyprawy ( szczypta bazylii, suszonego czosnku, pietruszki, pieprzu) 1-2 łyżki oliwy z oliwekWykonanie:Do miski dajemy rukolę, kroimy pomidorki na pół, ogórki w talarki
Smaki EdytyWitajcie :) dzisiaj zapraszam na roladki troszkę inaczej :)Przygotowałam je z piersi z kurczaka nadziewane serem mozzarellą i suszonymi pomidorkami .Mięsko jest przepyszne i soczyste , połączenie mozzarelli z suszonymi pomidorkami zalewanymi oliwą z ziołami daje niesamowity smak i aromat :)Składniki ;2, 3 piersi z kurczaka1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju sól selerowa Skworcu Bazylia suszona SkworcuPieprz zielony
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki (na 5 tartaletek):1 mała cebulaokoło 70 g makaronu „Czarniecki” świderek1 gruby plasterek boczku1/2 małej czerwonej papryki1 jajko2 łyżki startego parmezanu100 g słodkiej śmietanki 18%5 pomidorków koktajlowychplasterek masłasólpieprzPrzygotowanie:Makaron ugotować al dente, odcedzić i przepłukać zimną wodą. Boczek i cebulkę drobno pokroić i przyrumienić na maśle. Paprykę umyć, osuszyć, drobno posiekać i przełożyć do miseczki. Dodać(...)wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Foremki do tartaletek wysmarować delikatnie masłem. Ugotowane świderki przyciąć i ostrożnie ustawiać we wgłębienia boków tartaletek. Na środek każdej foremki położyć umytego i osuszonego pomidorka koktajlowego. Tartaletki wypełniać przygotowaną masą, uważając aby nie ruszać makaronu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C i zapiekać przez około 12-15 minut, aż się przyrumienią.Smacznego
Oryginalny smaksobie jakąś sałateczkę. Ta powstała w wyniku połączenia tego co akurat było pod ręką. Jak dla mnie- bomba i smaku i witaminek.Składniki:2 garście mieszanki sałat 5 pomidorków koktajlowych12 oliwek nadzianych pastą paprykowąpół żółtej papryki4 suszone pomidory z oleju10 kostek sera feta1/3 szklanki zalewy- oleju po suszonych pomidorachpieprz ziołowy Kamisoregano KamisWykonanie:Sałaty wykładamy na talerz, pomidorki przekrawamy
Z Majeczką w kuchnipizzę ;)Składniki:1 3/4 szkl.maki1/2 szkl.wodyćwiartka kostki drożdzy1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki cukru2 łyżki olejudodatki;keczup pomidorowy pudliszki do pizzy-ok.4 łyżek100g sera wiórki ementaler+gouda10 plastrów szynkikilka pomidorków koktajlowychpuszka kukurydzyPrzyprawa do pizzy sycylijskiej KamisWykonanie:Wodę podgrzewamy. Z połowy wody,2 łyżek mąki,soli i cukru,i drożdzy rozkruszonych robimy rozczyn,odstawiamy do wyrośnięcia.Do miski wsypujemy reszte mąki(...)dokładanie mieszamy,wyrabiamy ciasto.Cienko rozwałkowujemy.Rozwałkowane ciasto przycinamy na kształ serca smarujemy keczupem pudliszki,na nim układamy pokrojoną w paseczki szynkę,posypujemy serem, wykładamy kukurydzę, układamy przekojone na pół pomidorki, posypujemy przypawą Kamis..Zapiekamy ok.10minut w rozgrzanym do 170 st piekarniku
Z Majeczką w kuchniPodać ją można na wiele sposobów, ale smak jest zawsze ten sam :) Zawsze tak samo pyszna :) UwielbiamSkładniki:1 ser mozzarellakilka pomidorków koktajlowychkilka listków bazyliisól morska z pieprzem Kamisbazylia suszona Kamis- 2 łyżeczki2 łyżki oliwy z oliwekWykonanie:Ser kroimy w plastry, układamy na talerzu, przekładamy listkami bazylii, pomidorki przekrajamy na pół. też układamy na talerzu. Do oliwy dodajemy sól z pieprzem
Z Majeczką w kuchnidyni,orzeszkami pinia. Przepyszna! Świetnie smakuje tez do czosnkowej bagietki jako samodzielne danieSkładniki:opakowanie mieszanki sałat z rukolą15 kostek sera fetaop. chrupiącej sałatki Bakalland- prażony mix:słonecznik,dynia,pinia15 pomidorków koktajlowychpęczek rzodkiewkigarść kiełków lucernysos:3 łyżki oliwy z oliwek2 łyżki soku z cytrynypieprz czarny sól morska ziołowa KamisWykonanie:Do salaterki przekładamy sałaty, rzodkiewki pokrojone w plasterki, połówki pomidorków koktajlowych
Z Majeczką w kuchniwieczorne chwile przed tv dziś wcinam taką sałatke z kurczakiem. To bedzie moja kolacja, próbowaliście?Składniki:opakowanie miksu sałat z rukolą 30 dag piersi z kurczaka pól granata kilka pomidorków koktajlowych łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy 1 łyżka mioduWykonanie:Piers kurczaka oprószamy solą i pieprzem , obsmażamy na rumiano na patelni. Gotowe kroimy w plastry. Na talerz wykładamy miks(...)sałat, układamy piersi kurczaka. Posypujemy owocem granatu, układamy połowki pomidorków. Sok z cytryny mieszamy z miodem i oliwą, polewamy sałatkę
Z Majeczką w kuchnibazyliowego, dodać sok z limonki, sól i wszystko ugniatamy na gładka masę. Bagietkę po wyjęciu z piekarnika smarujemy przeciśniętym czosnkiem, a potem na bagietkę nakładamy pastę z awokado, sardynki, pomidorki koktajlowe i listek bazylii. Na koniec dodajemy pieprzu do smaku i tyle!***** We cut baguette into slices (average thickness), we spread baguette with olive oil and we bake
Projekty ze smakiemWszystkie składniki wymieszać i włożyć do marynaty pokrojonego w paski kurczaka. Odstawić na 0,5 godziny.Warzywa cebulki, paprykę, marchew, szczypior i ogórek pokroić w paski. Pieczarki w plasterki, a pomidorki koktajlowe przekroić na połowę.Makaron ryżowy włożyć do wrzątku i po 3 minutach odcedzić na sicie.Smażenie na woku. Zaczynamy od jego rozgrzania, następnie dodajemy odrobinę oleju i smażymy około(...)minuty, pozostały czosnek, imbir, cebulki i pieczarki. Przełożyć do miski.Następnie usmażyć paski zamarynowanego kurczaka, marchewkę i paprykę i również przełożyć do miski. Na koniec warzywa miękkie pomidorki i ogórek. Dokładamy do warzyw i kurczaka i dodajemy makaron. Całość wymieszać.Z żółtka usmażyć omlet, pokroić w cienkie paseczki.Usmażonego kurczaka z warzywami rozłożyć na talerzu, na wierzch położyć paseczki omleta
Kulinarny karnet Christopherasałata rzymska i parmezan. W wersji z kurczakiem może stanowić smaczne i sycące danie. Składniki:2 główki sałaty rzymskiej2 duże piersi z kurczaka1 łyżeczka tymianku1 łyżeczka oregano250 g pomidorków koktajlowych3 kromki chleba2 łyżki startego parmezanu2 łyżki oliwy z oliwekłyżka masłasól i pieprzSos:6 filecików anchois2 ząbki czosnku1 łyżeczka musztardy Dijon1 łyżka soku z cytryny3 łyżki majonezu4 łyżki białego wytrawnego(...)Anchois i czosnek drobno siekamy, przekładamy do miseczki. Dodajemy resztę składników i bardzo dokładnie mieszamy. Sałatę rzymską myjemy, odsączamy z wody i przekładamy na talerz. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i układamy pokrojone w plastry mięso. Wszystko polewamy sosem, posypujemy grzankami i parmezanem.Smacznego
Oryginalny smakSmaczna sałatka nie wymagająca dużo czasu. Prosta i kolorowa.Składniki:100 g wędzonego łososia100 g białego koziego sera8 pomidorków koktajlowychokoło 60 g roszponkiDressing:5 łyżek oliwy z oliwek1 łyżeczka musztardy francuskiej1 łyżeczka miodu1 łyżka soku z cytrynysól, pieprzPrzygotowanie:Roszponkę myjemy, osuszamy i przekładamy do miseczki. Dodajemy pokrojone na ćwiartki (mniejsze na pół) pomidorki koktajlowe i pokrojony w kostkę kozi
Oryginalny smakKocham pomidory miłością bezgraniczną...cały rok i pod każdą postacią: w zupie, sosie, sałatce, na kanapce...dlatego też co najmniej 2-3 razy w
Walijskie Pichceniekostkę, odrobinę solimy w celu puszczenia soków i pozostawiamy na osobnej miszeczce na ok 1/2h. Jeśli chce nam się "bawić" najlepiej usunąć jeszcze część nasienną z ogórka i pomidorka. Po tym czasie odlewamy wodę, i przekładamy do głównej miski. Mamy wtedy pewność, że nasza surówka nie podcieknie nieestetycznie wodą. Dodajemy jeszcze tylko pokrojoną rzodkiewkę,doprawiamy do smaku pieprzem, koperkiem
Walijskie Pichcenielekko rozbijamy, posypujemy przyprawą do gyrosa, kładziemy między papier do pieczenia i smażymy na patelni z obu stron. Studzimy i kroimy w paski. Jajka gotujemy, kroimy na ósemki, pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki, jeśli są niezbyt dojrzałe w środku (co się często zdarza) wykrawamy środki nasienne.Kukurydzę odsączamy na sicie, cebulkę drobniutko kroimy. Sałaty myjemy, rwiemy na kawałki
Walijskie Pichcenie