pomidorki - 2000 przepisów (strona:78/134)

FOCACCIE Z KOLOROWYMI POMIDORKAMI 187

Lubicie focaccię? My też! Dlatego tak często goszczą na naszym... Artykuł FOCACCIE Z KOLOROWYMI POMIDORKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Wiosenna sałatka – trzyskładnikowa i zdrowa 213

zdrowego. Często ostatnio robię sałatki, które zabieram do pracy. Dziś proponuję sałatkę z roszponką. Składniki : 3 garści roszponki 3-4 średniej wielkości rzodkiewki pokrojone w plastry 5-6 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół sok z 1/3 cytryny W misce umieścić powyższe składniki, skropić sokiem z cytryny, wymieszać i gotowe. Prosta, szybka, smaczna

Niebieski kubek z kawa
Dorsz z piekarnika na kołderce z bakłażanem i pomidorków 238

plasterki. każdy plasterek obsypać solą i położyć na papierowym kuchennym ręczniku. Zostawić na 30 minut, po 15 minutach zmienić na czysty ręczniczek i odwrócić plasterki bakłażana na drugą stronę. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy o smaku ziołowym i obsmażyć bakłażana, lekko musi się przypiec. Następnie wyłożyć plasterkami bakłażana formę, obrzucić wszystko połówkami pomidorów. Filety

Kuchnia Pokoleń
Szaszłyki warzywne na parze 173

świetnie się nadadzą. Nie trzeba szukać fioletowego kalafiora, żółtej cukinii czy romanesco, po prostu zróbcie je z tego co macie :) Składniki : 1/2 papryki czerwonej  1/2 papryki zielonej kilka pomidorków koktajlowych  kilka różyczek romanesco  kilka różyczek fioletowego kalafiora  marchewka żółta  marchewka fioletowa  1/2 cukinii żółtej  1/2 cukinii zielonej  sok z 1/2 cytryny

Parowar Faceta
Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą 219

francuskiego, za pomocą małego słoika na samym środku kwadratu odciskamy koło. Kwadraty ciasta francuskiego układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rozpuszczonym masłem za pomocą pędzelka, smarujemy każdy kwadrat. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, ser mozzarella ścieramy na tarce. Posypujemy nim każdy kwadrat ciasta. Na wierzchu układamy połówki pomidora i doprawiamy je kolorowym pieprzem. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, mieszamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krystyno!! Moje krople!! Dietetyczny kurczak z sałatą. 548

minut. Para z wody spowoduje, że będzie soczysty. Jak kurczak się dusi to na talerzu układamy: mieszankę sałat, u mnie była to rukola i liście botwiny. Kilka kawałków mozzarelli, pomidorki koktajlowe, kawałek świeżego ogórka i kilka oliwek. Całość skrapiamy olejem rydzowym lub oliwą, doprawiamy pieprzem i solą. Kurczaka ściągamy z patelni. Odkładamy na chwilkę, żeby odpoczął. 3 minuty mu starczą

ladykitchen
Kluseczki ze szpinakiem i pomidorkami 195

ugotowaniu ułóż je na sitku i odsącz z nadmiaru wody.Na głębokiej patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj posiekany czosnek, a po chwili kluseczki - smaż je na złoty kolor.Wtedy dodaj pokrojone pomidorki i liście szpinaku, smaż wszystko przez 2 minuty.Tuż przed podaniem posyp kluseczki pokruszonym serem pleśniowym.Przepis pochodzi z książki Anny Starmach SMACZNEGO

Kredowe Menu
Pieczony kurczak z rozmarynem i czosnkiem 252

dodajemy ząbki czosnku (nieobrane), przecięte w połowie.Pieczemy około 1 godziny, aż mięso będzie odchodzić od kości, a skórka nabierze chrupkości i złotobrązowego koloru.Kurczaka możemy podać z mieszanką sałat, pomidorkami cherry i bagietką ziołową :)SMACZNEGO

Kredowe Menu
Łosoś gotowany na parze. Łosoś z masłem. 316

Inspiracja: forum katalogsmakow.pl Składniki Filet z łososia 300g Masło 100g Pieprz cytrynowy do smaku Sól do smaku Bazylia świeża lub suszona Pomidorki koktajlowe żółte lub czerwone, kilka sztuk Oliwa z oliwek do skropienia łososia Wykonanie: Łososia pozbawiamy skóry, kroimy na dwa kawałki. Moczymy go w osolonej wodzie (na pół litra wody dać sporą garść soli) […] The post Łosoś gotowany

Kulinarne Przeboje
Zupa krem z pomidorów 199

Czasem trzeba coś szybko ugotować a że pomidorki z lata zaprawione czekają na półce w piwnicy od razu przyszła mi na myśl zupa krem z pomidorów letnich. Robi się ją szybko a smak pomidorów wyśmienity. Podałam ją tym razem z grzankami natartymi czosnkiem  oczywiście domowymi :) ale równie dobrze smakuję tylko z łyżką śmietany i świeżą bazylią.SKŁADNIKI

Basia w kuchni
Szaszłyki drobiowe z młodymi ziemniakami 356

również niewielką ilość soli i pieprzu. Niewielką ilość koperku pozostawiłem do dekoracji. Zamarynowane mięso wyjąłem z lodówki i nabijałem na patyczki do szaszłyków naprzemiennie 2 kawałki kurczaka i jednego pomidorka koktajlowego. Gotowe szaszłyki umieściłem w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni na około 15 minut. Do 2 łyżek oliwy dodałem sok z limonki oraz łyżeczkę miodu i dokładnie wymieszałem. Sałatę roszponkę

Wyprawy kulinarne
Panierowany Camembert z migdałami i pistacjami wg Pascala 181

Mielone migdały 1 łyżka Jajko 2 jajka Mąka pszenna typu 450 Sól do smaku Pieprz do smaku Olej roślinny Mix sałat 1 opakowanie (lub sałata lodowa) Szparagi ze słoika Pomidorki koktajlowe Szynka Szwarcwaldzka 4 plastry Miód Musztarda Ocet winny […] The post Panierowany Camembert z migdałami i pistacjami wg Pascala appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Prosta sałatka z kalafiorem 106

Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie, aż będzie miękki, ale pilnujemy by się nie rozpadał. Ugotowanego studzimy, przekładamy do salaterki, dodajemy pokrojone w kostkę jajka, pomidorki, koperek, odsączoną z zalewy kukurydzę, majonez i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Cynamonowe szczęście