piżmową nafaszerowałem tym razem pęczotto — rodzajem risotta z kaszy pęczak z aromatyczną pieczarką brunatną i owocami leszczyny. Do tego kilka kolorystycznych akcentów z pestek granatu, natki pietruszki i żółtych pomidorków koktajlowych. Myślę, że to jesienne danie zdobędzie Wasze serca. :) * SKŁADNIKI dla 4 osób 2 dynie piżmowe ½ szklanki kaszy pęczak 400 g pieczarek brunatnych 1 biała cebula 1 granat 1 natka
Food Squaresmaków. Poznałam ją w Grecji i zawsze kojarzy mi się ze słonecznym latem. Składniki (jedna porcja): kilka liści sałaty 80 g tuńczyka w zalewie własnej 1 cebula szalotka 10 pomidorków koktajlowych pieprz do smaku 2 łyżki octu winnego, jasnego 1 łyżka oliwy extra vergine Wykonanie: Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki. Dodajemy tuńczyka, cebulę pokrojoną w drobne piórka, pomidory
Smak mojego domufarszem pieczarkowo-cebulowym z TEGO przepisu, oregano i solą Ten placek drożdżowy nie ma jednak ograniczeń, możecie przygotować go także w wersji z samymi ziołami i solą albo z pomidorkami koktajlowymi i oliwkami. Górę możecie posypać parmezanem lub mozzarellą, by przypominał nieco pizzę. Eksperymentujcie do woli! :) Pieczenie: Temperatura - 180ºC z grzałką góra-dół Czas - ok. 20-25 minut, do uzyskania
Cooking Monsterciepło z makaronem. Pasta druga – Awokado z jajkiem (coś w stylu guacamole) Do przygotowania pasty potrzebujemy: – 1 awokado – 1 jajko ugotowane na twardo – kilka pomidorków koktajlowych (bez ziaren) – sól, pieprz – sok z cytryny Awokado umyć, wypestkować i rozdusić widelcem. Z pomidorów pozbyć się pestek i pokroić w drobną kostkę. Jajko pokroić i wymieszać
Szybko Tanio SmacznieKolejną propozycją będą niebanalnie podane jajka. Zamiast z majonezem, możemy przygotować takie nie straszne oczy. Ciekawie podane będą dodatkowo ozdobą stołu. Polecam! Składniki: * jajka ugotowane na twardo * pomidorki koktajlowe * czarne oliwki * krakersy * sól, pieprz Przygotowanie : Jajka i pomidory przekroić na pół. Oliwki pokroić w plasterki. Nabić na wykałaczkę jajko, pomidor i oliwkę. Przyprawić. Dodatkowo posypać szczypiorkiem. Podawać na krakersach
Magiczne Życie Martypodniebienia – to idealna okazja – takie święto dla wszystkich wielbicieli dań makaronowych! Ja mam dla Was przepis na przepyszną pizzę makaronową! Z dodatkiem soczystego kurczaka, oliwek, kukurydzy, pomidorków koktajlowych i ciągnącej mozzarelli! Zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych! Jest błyskawiczna do zrobienia i śmiało może konkurować w ten dzień z klasyczną włoską pizzą. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( foremka 28 cm ) * makaron
Ostra na Słodkotego bagietka francuska bagietka na gryczanym zakwasie. Z przystawek mogliśmy jeszcze skosztować roladek z bakłażana na ciepło z pysznym kozim serem w środku, podanych z rukolą i koktajlowymi pomidorkami. Następnie podano nam małże z sosie pomidorowym oraz smażone krewetki z chili. Uwielbiam owoce morze i te dwa dania bardzo mi smakowały. Jednym z głównych dań w La Vinoteque
Kulinarne przygody Gatitypapryka skropione cytryną i oliwą. Taką sałatkę lubię o każdej porze roku;) Sałatkę podaje się z grzanką lub bagietką. Składniki na 1 talerz: 2 plastry sera feta garść pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka szklarniowego 1 mała zielona papryka kilka plastrów czerwonej cebuli 1/2 łyżeczki suszonego oregano sól i pieprz do smaku sok z cytryny i oliwa extra vergine do skropienia
Codziennik Kuchennybryndzą - Bryndzové pirohy autorka: am.art | blog: am.art kolor i smak Sarmale - kiszone liście winorośli z farszem (danie rumuńskie) autorka: Przepisy Online | blog: Przepisy Knysze Bieszczadzkie autorka: rabarbarowo | blog: rabarbarowo POMIDORKI KOKTAJLOWE PO PROWANSALSKU autorka: angelinab520 | blog: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska LA SOUPE AU PISTOU CZYLI PROWANSALSKA ZUPA Z PESTO autorka: angelinab520 | blog: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska Tikka Masala
Weekendy w domu i ogrodziewody, zamieszać, przykryć pokrywką. Gotować 3 - 4 minuty od zagotowania. Gdy pierogi się ugotują należy je wyjąć. Najlepsze są prosto z wody, polane oliwą podgrzaną z czosnkiem, rozmarynem i pomidorkami koktajlowymi. zastawa
królestwo garówminut!. Smacznego!. Składniki dla 4-5 osób: - opakowanie makaronu Lubella , ja wybrałam uszka nr 40 - 20 dag świeżego szpinaku - 3 ząbki czosnku - 3 średnie czerwone cebule - kilka pomidorków koktajlowych - 1/2 litra bulionu lub wody w której gotował się makaron - 1 filet drobiowy, opcjonalnie - 200 ml słodkiej śmietanki, użyłam 18 % - 2 łyżki mąki - przyprawy: sól, pieprz - olej rzepakowy 1. Makaron
Apetyczna babeczkagorczycy 30 ml octu winnego 2 łyżki cukru 1 łyżeczka oleju kokosowego Szaszłyki warzywne: 1 kolba kukurydzy 1 mała cukinia papryki (zielona, czerwona i żółta) 1 czerwona cebula kilkanaście pomidorków koktajlowych 1 łyżeczka wędzonej papryki ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki soli oliwa z oliwek Grillowane awokado z quinoa: 2 awokado ¼ szklanki quinoa 1 pomidor 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ½ łyżeczki
Food Squarewinie i warzywach. Kuchnia szwajcarska. Składniki karp o wadze 1,2 kg 4 łyżki masła 1 duża marchewka 1 cebula kawałek selera 1 mały por 6 szt pomidorków koktajlowych (lub innych ulubionych) 1 litr białego wina 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku pół łyżeczki posiekanej trybuli pół łyżeczki posiekanego tymianku pół łyżeczki posiekanego estragonu 12 ziaren
R'n'G Kitchen