otartej skórki z cytryny, z obu stron na złoty kolor. • Drugie jajko usmażyć jako sadzone i położyć go na kanapce. • Udekorować zieleniną i pomidorkami koktajlowymi. • Posypać grubo mielonym pieprzem
To co kochamnajszybciej grillują się z kurczaka. Do tego dodatki warzywne, rozgrzany węgiel drzewny i gotowe. Składniki na 10 sztuk: • 4 małe piersi z kurczaka • 10 pomidorków koktajlowych • 1 cukinia • 1 papryka zielona • 1 papryka czerwona • oliwa do posmarowania Marynata • 1/2 szklanki oliwy, u mnie Ellea • 4 łyżeczki ostrej musztardy • sól, pieprz do smaku
To co kochamnawet wyszukiwanie ości było nadzwyczaj łatwe. Oj, pojawią się jeszcze nieraz w mojej kuchni. Świetnym uzupełnieniem smakowym i kolorystycznym była sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych w sosie vinegrete. Skłdniki na 4 porcje: • 4 średnie pstrągi (ok. 250 g każdy) • 1 cytryna • pęczek koperku • 8 małych ząbków czosnku • 50 g masła • sól, pieprz biały
To co kochamwpływem etylenu, który samo emituje. Składniki: • 1 małe dojrzałe awokado • 4 kromki ciemnego chleba • 2 łyżki soku z cytryny • sól, pieprz do smaku Dodatki • roszponka • pomidorki koktajlowe • kiełki rzodkiewki • nasiona słonecznika Wykonanie: • Awokado przeciąć wzdłuż na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ łyżeczką. • Miąźsz awokado rozgnieść widelcem z sokiem cytryny, doprawić solą
To co kochamplastry – kilka plastrów szynki i salami – kilka plastrów boczku – ok. 10 pieczarek pokrojonych w plastry – kilka plastrów ananasa – połówki małych pomidorków koktajlowych – 1 filet z kurczaka pokrojony w kostkę i podsmażony z przyprawami Wykonanie: Ciasto – Wszystkie składniki ciasta wrzucić do miksera i wyrobić hakiem
To co kochamSkładniki - pół szklanki ugotowanej ciecierzycy, lub z puszki. Jednak gotowana w domu to zupełnie inna bajka! - świeży ogórek -mix sałat najwyższej jakości - garść prażonych na suchej patelni pestek dyni - pomidorki koktajlowe - olej z ostropestu tłoczony na zimno gdyż dbam o moją wątrobę - ser feta - glassa di soia z octem balsamicznym z Modeny - sól różowa himalajska Z podanych składników skomponuj sałatkę
Z Kuchni Do Kuchnizapiekanki ponad 4 lata! Dlaczego? A bo jak ja miałam ochotę na nią, to domownicy nie mieli :) Aż się w końcu zbuntowałam :D Podałam z mieszanką sałat i pomidorkami koktajlowymi. Kapitalne danie! :) Składniki: 1/5 litra bulionu warzywnego 400 gramów makaronu penne trochę margaryny do posmarowania naczynia 500 gramów serka mascarpone 2 jajka garść listków świeżej bazylii 2 kulki mozzarelli pokrojone
Szczęśliwa kuchniawarzywa i sałatka palce lizać! :) Składniki: 200 gramów kaszy kuskus 1 świeży ogórek 1 pęczek szczypiorku lub dymki - jeśli dymka to w całości wraz z cebulką 5 rzodkiewek 5 pomidorków koktajlowych sól pieprz Kaszę wsypujemy do miski i zalewamy wrzątkiem tak, aby ukryła się pod powierzchnią ok. 1/2 cm. Dodajemy szczyptę soli Gdy kasza wchłonie wodę, mieszamy całość Ogórka obieramy
Szczęśliwa kuchniawykorzystałam: Messicana e Tonno (tuńczyk z czerwoną fasolą, kukurydzą, marchewką i papryką) oraz Cous Cous e Tonno (tuńczyk z kaszą kuskus, ciecierzyca, marchewką, groszkiem i pomidorkami koktajlowymi) Mąkę przesiać do miski, dodać sól i masło. Rozetrzeć wszystko razem do połączenia. Można użyć do tego celu widelca, całkiem sprawnie to idzie. Na końcu wlać piwo i ponownie połączyć wszystko
Codzienna kuchnia niecodziennacoś zjeść. Jakąś lekką sałatkę, która trochę mnie „zapcha”, nada się do pracy i szybko ją przygotujemy. Do przygotowania potrzebujemy: kalafior i brokuł (w proporcji 1:1) pomidorki koktajlowe (u mnie spora garść) 2 ugotowane na twardo jajka czerwona cebula w piórkach (ja pominęłam, bo nie chciałam straszyć ludzi oddechem) czarne oliwki (chociaż ich nie powinno tutaj być
Szybko Tanio Smacznietargach lub pooglądać pokazy kulinarnych gwiazd. Na przygotowanie finałowego dania mieliśmy 60 minut. Postanowiłam przyrządzić ciepłą sałatkę na bazie róźnych kasz z dodatkiem smażonych różnokolowych papryk, podaną z pomidorkami koktajlowymi i carpaccio z indyka, polaną krem balsamicznym. Razem ze mną gotowali To co kocham, Wielki Apetyt, Mój kulinarny pamiętnik, Moje bistro, Dzieci jedzą, Po prostu pycha, Big fat daddy
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 800 g ryb (np. amur, jesiotr), oczyszczonych z ości i bez skóry 1 litr wody lub bulionu warzywnego 400 ml mleczka kokosowego House of Asia 200 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych na pół 1 cebula posiekana 3 ząbki czosnku w plastrach ½ słoika czerwonej pasty curry House of Asia 1-2 chili pokrojone 4 liście limonki kaffir House
SzczyptaSmaQsmaku – sumak i sól sprawdzają się bardzo dobrze. Dorsza smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Dzielimy na mniejsze kawałki. Makaron z brokułami odcedzamy. Dodajemy do dorsza. Podajemy z pomidorkami koktajlowymi i polane olejem lnianym. Tadam! Smacznego
Kucharzycasamodzielnie lub jako dodatek do drugiego dania. Przepis dodaję do akcji Błyskawiczny Piątek. Zapraszam :) Składniki: 1 woreczek mixu sałat dostępnych np: w Biedronce 1/2 szklanki oliwek 2 awokada kilka pomidorków koktajlowych lub 2 duże pomidory 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanego koperku 1 torebeczka sosu sałatkowego greckiego 100 g kwaśnej śmietany sól pieprz do smaku Wykonanie : Sałaty myjemy
Sama słodycz i szczypta chili