wyrobić i odstawić na 15-20 minut. Formować cienki placek i układać na nim ulubione dodatki. U mnie zawsze muszą znaleźć się pieczarki, szynka lub salami, papryka lub pomidor, mozarella, czasem oliwki. Nie zapomnijcie dość obficie posypać oregano ! I jeszcze jedna rada - nie przepieczcie pizzy, 20 minut jej stanowczo wystarczy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Smacznego
kolorowotorcikowoDanie główne to - wieprzowina w bułce Wieprzowina w bułce - przepis Składniki: około 350 g mięsa z szynki wieprzowej 1 papryka czerwona 2 średnie cebule 1 marchew 1 /2 puszki pomidorów 1/2 butelki piwa Porter 2 kabanosy podwędzane 1 łyżeczka przypraw y Tandari Masala Royal Brand sól, rozmaryn, gałka m u szkatołowa, pieprz olej do smażenia Mięso pokroić w kostkę
kolorowotorcikowozasób gotowych mi e szanek przypraw, które pomogą stworzyć niecodzienne danie i wzbogacą je wyjątkowym smakiem. Mieszanka przypraw do Kurczaka na dziko Royal Brand W składzie: suszone pomidory, pieczarki suszone, liście laurowe, czosnek, cebula, seler, por, estragon, tymianek, natka pietruszki. PRZEPIS - Kurczak na dziko Kurczak podzielony na części, bądź jak w moim przypadku - udka. Obsmażyć na oleju
kolorowotorcikowoplacki. Do środka możecie dać wszystko na co tylko macie ochotę. W mojej tortilli znalazły się: mięso z kurczaka Filet kroimy w paski, podsmażamy na oleju. Przyprawiamy. Warzywa: sałata, pomidor, ogórek Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku - czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z majonezem i jogurtem. Smacznego
kolorowotorcikowoJako, że pogoda dopisuje - proponuję posiłki jadać na dworze :) Moje drugie śniadanie - twarożek z otrębami. Potrzebujemy: serek twarogowy śmietankowy - typu Almette warzywa - ja dodałam cebulkę, pomidor i rzodkiewkę - drobno pokroić 2 łyżki - otręby owsiane, np. Sante Serek połączyć z warzywami i otrębami. A dla tych co żyć bez słodkości nie mogą - polecam zdrowe ciasteczka owsiane z żurawiną, oczywiście od Sante
kolorowotorcikowososów wiodących producentów. Pierwszy sos jaki mi naprawdę smakował. I nie koloryzuję tu nic. Troszkę sosu zostawiłam, bo mam plan :) Ale co przygotuję - zobaczycie jutro ! Skład sosu: pomidory 40%, cebula 5%, papryka chili, woda, koncentrat pomidorowy 10%, cukier, skrobia, sól, olej roślinny, ocet spirytusowy, mieszanka przypraw
kolorowotorcikowoorzechowa z granatem wg Joanny Jabłczyńskiej * Krewetki królewskie w pikantnym sosie z mango podane z sałatką z melona i świeżej mięty Były też tortille z plastrami wędzonego łososia, suszonymi pomidorami, sałatami i kremowym serkiem philadelphia. Zupa krem z dyni i marchwi podbiła moje serce - wkrótce przygotuję ją na blogu. Danie główne stanowiły wspomniane już wyżej combry jagnięce. Ukoronowaniem
kolorowotorcikowoSąsiadka podarowała mi trochę pomidorów różnego rodzaju, jak byłam u niej po liście aronii do nalewki (o niej jeszcze napisze). Szczególnie zachwyciły mnie malutkie żółte pomidorki, moim zdaniem idealne do tarty. Podstawą była oczywiście cukinia, która już mi w tej wersji zasmakowała i kawałki piersi z kurczaka, które akurat miałam w lodówce. Wyszło całkiem fajne połączenie. Składniki: Ciasto
Pasja Smakupomidorki koktajlowe 3 jajka 100 g śmietany 18% 10 dag żółtego sera 3 plastry szynki sól, pieprz posiekany koperek Wykonanie: 1. Ciastem wyłożyć formę do tarty. Ponakuwać widelcem. 2. Pomidory pokroić na połówki. Szparagi ugotować na parze. 3. Na cieście położyć starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, paski szynki, ugotowane szparagi i pomidorki koktajlowe. 4. Jajka wymieszać
Pasja Smakukilka pomidorków koktajlowych 3 jajka 100 g śmietany 18% ser typu camembert 3 plastry szynki sól, pieprz posiekany koperek Wykonanie: 1. Ciastem wyłożyć formę do tarty. Ponakłuwać widelcem. 2. Pomidory pokroić na połówki. Cukinię umyć i pokroić na plasterki. 3. Na cieście ułożyć plasterki cukinii, paski szynki, plasterki sera camembert i pomidorki koktajlowe. 4. Jajka wymieszać ze śmietaną, solą
Pasja Smakucytryny i posypać koperkiem. Wstawić do lodówki na pół godziny. 2. W tym samym czasie przygotować salsę: pomidorki i cebulę pokroić w kostkę. Posiekać natkę i wymieszać z pomidorami i cebulą. Dodać oliwę, ocet i sok z limonki. Wymieszać. 3. Filety podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. 4. Filety podawać na kilku łyżkach salsy pomidorowej z ryżem
Pasja Smakupasztet o smaku pomidorowym. Pasztet ten jest także produktem bezglutenowym. W paczce znalazł się także pakiet degustacyjny pasztetu Leppszy . Wśród smaków znalazłam: naturalny, z pieczarkami, z papryką i z pomidorami. Z tymi smakami spotkałam się już wcześniej, nie raz kupowałam już ten pasztet. Szkoda, że zabrakło pasztetu z indyka i z naturalnym chili - o którym dowiedziałam się pierwszy raz podejmując
Pasja Smakułyżki śmietany cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz opakowanie makaronu radiatori Wykonanie: Pierś z kurczak pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać posiekaną cebulę, smażyć przez chwilę, dodać pomidory pokrojone w ćwiartki i paprykę pokrojoną w kostkę. Przekroić chili, usunąć nasionka i wrzucić na patelnię. Do sosu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać
Pasja Smakupęczka natki pietruszki 4 ogórki konserwowe sól, pieprz pół łyżeczki chilli 30 dag żółtego sera Wykonanie: Kuskus zalać wrzątkiem trochę powyżej poziomu kaszy. Odstawić pod przykryciem na 5 minut. Pomidory pokroić w ćwiartki, ogórki w kostkę, natkę posiekać, dodać sól, pieprz i chili. Dodać do kaszy i wymieszać. Papryki przekroić na połowy, oczyścić z gniazd nasiennych, napełnić farszem. Ułożyć
Pasja Smakustrony. Kawałki filetu wyciągnąć z pergaminu i pokroić w paski. Tortille chwilę podpiec z obu stron na patelni. Na ciepłych położyć liście sałaty, plasterki sera, paski papryki, połówki pomidorów i filety pokrojone w paski. Wszystko posmarować musztardą i majonezem. Zrolować tortille i owinąć dolną połowę folią aluminiową
Pasja Smaku