pomarańczowy - 1500 przepisów (strona:86/100)

Bułeczki dyniowe z powidłami 117

Składniki: 2,5 szklanki mąki tortowej 7 g drożdży suchych pół szklanki mleka 3/4 szklanki puree z dyni 3 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka zapachu pomarańczowego 4 łyżki cukru 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 290 g powideł śliwkowych Masło roztopić i wystudzić. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać drożdże wymieszać. Dodać pozostałe składniki, mleko powinno być delikatnie ciepłe. Ręcznie

kulinarnyswiatdomi
Ślimaczki dyniowe z cynamonem 359

cynamonem to pyszne bułeczki zawijane z dużą ilością aromatycznego cynamonu. Przygotowałam je z mojego ulubionego ostatnio ciasta drożdżowego z dodatkiem purée z dyni hokkaido, której miąższ ma intensywnie pomarańczowy kolor.Ślimaczki przed upieczeniem zostały ułożone blisko siebie w tortownicy, dzięki temu po upieczeniu tworzą jedną całość. Nie przeszkadza to w ich porcjowaniu, wystarczy delikatnie odrywać je od siebie wzdłuż widocznych

Smakołyki Bereniki
Delicja 186

ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowany budyń i zagotować. Tłuszcz utrzeć, dodając po 1 łyżce,przestudzony budyń. Składniki do przełożenia ; 2 paczki delicji   2 galaretki pomarańczowe Przełożenie placka ; Biszkopt, połowa kremu,placek kokosowy,druga połowa kremu,ciasta delicje- tężejąca galaretka. Źródło ,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Piernik z jabłkiem, anyżem i goździkami 127

łyżeczką cukru do zupełnego rozgotowania, odcedzić na sicie i odcisnąć nadmiar płynu, dodawać przestudzone. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy. Piec w tem. 180C przez godzinę. Udekorować polewą, skórką pomarańczową lub plastrami kandyzowanej pomarańczy. Smacznego

Apetyczna babeczka
Tort Ambasador 170

łyżki dobrego gorzkiego kakao 7-10 dag dobrej gorzkiej czekolady 10 dag rodzynek 10 dag orzechów  1 puszka ananasów  Sprawdzone bakalie od www.skworcu.com.pl Dodatkowo : 2 galaretki pomarańczowe lub truskawkowe  1 puszka brzoskwiń  Z 600 ml mleka odlać szklankę, resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i waniliowym. W pozostałym mleku wymieszać budyń, żółtka i mąkę. Połączyć

Apetyczna babeczka
Ryżowe ciasto z jabłkami i cynamonem 197

wielkości 28 cm . Piekarnik rozgrzać do 175 C, i piec ok 40-50 minut. Podawać na ciepło, wierzch posypać cukrem pudrem oraz zetrzeć skórkę z pomarańczy. Dla łasuchów ciasto pomarańczowe można podawać z bitą śmietaną

Apetyczna babeczka
Restauracja Filmowa – recenzja 160

gęsi, jednak okazało się, że nie było jej na stanie więc zmieniłam zamówienie na kaczkę pieczoną w miodzie z jabłkami, podaną z kluskami śląskimi, czerwoną kapustą w sosie pomarańczowym (49 zł).  Kaczka była obłędna, sos do niej także był powalający. Jedynie kluski śląskie aż za bardzo rozpływały się w ustach Mój partner zamówił z kolei polędwiczki wieprzowe marynowane w ziołach

karmelowy
Zupa marchwiowa z pieczonych warzyw z grzankami z ciecierzycy 157

czerwienią i złotem, z dnia na dzień wypierając niemal całą zieleń. Liście za oknem lśniły w promieniach słońca, kawa parowała nieśmiałą mgłą, a mnie wymyśliła się zupa. Czerwono-złocista, pomarańczowo-ognista. Jesienna, słoneczna zupa. Pomyśleliście o dyni? Ja prawie też. Ale mój wzrok

Gotuj z Blue Raven
Ciastka 208

marcepanem i suszonymi wiśniami Ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą Ciastka dwa kolory Ciastka kawowe Ciasteczka marchewkowe przekładane powidłami Ciasteczka owsiane Ciastka z kaszy manny Ciastka ze skórką pomarańczową Choinki pistacjowe Czekoladowe jeżyki Dekoracja pierniczków Faworki Karmelowe płatki z migdałami Karnawałowe róże Kwiatki na waflach Marcepanowe ciasteczka Maślane ciasteczka z żurawiną Migdałowe ciastka Migdałowe ciasteczka z żurawiną Owsiane batoniki Owsiane

Aga w kuchni
Fiskars- durszlak, szpatułka, ostrzałka 117

odcedzania makaronu, mycia warzyw, można go także użyć zamiast sitka do odparowania pyz :) U mnie właśnie pełnił ostatnio taka fukncję :) Szpatułe z silikonową krawędzią możecie kupić tutaj. Dzięki silikonowej, pomarańczowej krawędzi zapobiega rysowaniu patelni. Jest odporna na wysokie temperatury, a do tego bardzo estetyczna :)Ostrzałkę do noży możecie kupić tutaj. Naostrzy wam każdy nóż w bardzo łatwy sposób. Wystarczy przeciągnąc

Aga w kuchni
Makowiec zawijany 154

drożdży, 3/4 szklanki mleka, 150g masła, 6 żółtek, 6 łyżek cukru, 1,5 łyżki oleju, szczypta soli, 1 łyżka spirytusu, 15 g cukru waniliowego, dekoracja: lukier, rodzynki, skórka pomarańczowa, słupki migdałów. Przygotowanie:    Drożdże z cukrem rozpuszczamy w letnim mleku. Pozostawiamy pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Do wyrośniętego zaczynu dodajemy suche składniki: mąkę, cukry, sól oraz olej

Aga w kuchni
DYNIOTKA SYPANA. 216

Stała piękna i dumna, tak soczyście pomarańczowa, aż przykuwała wzrok. Uśmiechnęła się i szepnęła: "Weź mnie". Nie mogłam się oprzeć i zaprowadziłam ją do domu, aby nie była już taka samotna.I co teraz? Studentka - blogerka i dynia, duet dość ekstrawagancki. Długo nie trwało, aby zdecydować się, jak ją wykorzystać. DYNIOTKA SYPANA. /cytuję za: Trochę inna cukiernia; z drobnymi zmianami

W kuchni Karmel-itki
Babeczki dyniowe. 207

przepyszne. Bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania! Składniki: 400 g wydrążonej i oczyszczonej dyni3 jaja8 łyżek oleju1.5 szklanki cukru 0.5 szklanki mleka200 g mąki2 łyżeczki proszku do pieczeniałyżeczka cynamonu barwnik pomarańczowy (opcjonalnie) Krem:3 białka5 kopiastych łyżek cukru8 łyżek wody Przygotowanie:  Dynię kroimy w kostkę i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 min, do momentu

Kuchnia Łukasza
Rozgrzewamy się! Zupa z pieczonej dyni i czosnku z pomidorowo-paprykową salsą 199

się przyda :)"Rozgrzewająca jesienna zupa" - taki właśnie był temat kolejnej akcji wspólnego gotowania. Postanowiłam wreszcie zaprosić do mojej kuchni Panią Dynię i przeobrazić w pyszną zupę-krem w ognistych pomarańczowo-czerwonych barwach. Jako miłośniczkę czosnku oraz chilli, wprost zachwycił mnie prezentowany dziś przepis, który znalazłam w bardzo fajnej książce Vegetarian Mediterranean Cooking (może kiedyś napiszę Wam recenzję?).Dynię

Chilli Czosnek i Oliwa
Pozdrowienia z Czarnego lądu- współpraca z ASTRA - Rooibos zielony 154

uspokajający smak z lekko wyczuwalną nutką cytrynową pobudza zmysły, koi nerwy, łagodzi. Podana między posiłkami działa relaksująco. Natomiast Herbatka Rooibos zielony z mietą..to inna historia. Herbatka ma lekko pomarańczowy kolor, ma wyrazisty smak mięty, nazwałabym ją herbatką „od każdej boleści” Idealnie sprawdza się do posiłku lub po nim.  Koi nasz żoładek po obfitym jedzeniu, pomaga w trawieniu, jednym

Z Kuchni Do Kuchni