Bardzo często używam twaróg homogenizowany zamiast tradycyjnego białego sera, ze względu na jego delikatną konsystencję oraz łatwość i szybkość w przygotowaniu ciasta. Trzeba jednak uważać na
Tradycyjna KuchniaNie dość, że jestem chora na 10 fajerek, to jeszcze na polu szaro, buro i ponuro. A wiadomo, że jak pada (i się choruje), to dzieci
Kate's KitchenCiasto to idealnie nadaje się dla miłośników serników i makowców. To takie kremowe i przeeepyszne 2 w 1, które doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, ale również na każdej imprezie oraz tak bez okazji. Masę makową możecie przygotować sami, lecz u mnie odkąd pojawiła się Natalia - każda minuta jest cenna, więc użyłam gotowej z puszki. Koniecznie spróbujcie! Zerknijcie(...)sera trzykrotnie mielonego (polecam twaróg z Wielunia ) 4 jajka 1,5 szklanki cukru pudru 100g masła 1 budyń śmietankowy/waniliowy kilka kropel aromatu cytrynowego (opcjonalnie) kilka kropel aromatu pomarańczowego (opcjonalnie) Polewa: 200g czekolady gorzkiej/mlecznej 100 ml śmietanki 30% Przygotować ciasto. Wszystkie składniki szybko zagnieść na jednolite ciasto, a następnie wylepić nim dno formy wysłanej papierem do pieczenia. Spód podpiec
Di gotujeSKŁADNIKI: 150 g jarmużu 100 g rukoli 1 jabłko 190 g jogurtu pitnego 350 g twarogu mielonego 2 żółtka 1/2 płaskiej łyżeczki gumy ksantanowej 1 miarka
ClauditteMissCookingMoże i są tuczące, ale póki co tylko one mi zostały na otarcie łez po truskawkach. Poza tym są kopalnią witamin i minerałów, rzadko kiedy wywołują
bastalenaserka ricotta, soku i skórki startej z mandarynek, ozdobione karmelizowanymi plasterkami tychże owoców. A to wszystko polane mandarynkowym karmelem z delikatnym posmakiem anyżu. Ciasto jest wilgotne i zbite. Przypomina sernik. Karmelizowane owoce mają lekki smak goryczki, która idealnie komponuje się z resztą ciasta. Ciasto mandarynkowe ma jednak dwie wady: pierwsza to przygotowanie karmelu, którego trzeba długo mieszać, aby rozpuścić(...)mąki pszennej szczypta soli (używam domowej soli waniliowej ) Składniki karmelu: 5-6 jędrnych mandarynek 100 g cukru 4 gwiazdki anyżu 75 ml soku wyciśniętego z mandarynek lub likieru pomarańczowego (Grand Marnier lub Cointreau) Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 160°C. Dno okrągłej formy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki wysmarować odrobiną masła i lekko oprószyć mąką
Moja Delicjaserowa: 500 g mielonego sera 150 g miękkiego masła 100 g cukru (w oryginale 200g) 5 żółtek 6 białek 2 łyżki mąki ziemniaczanej sok z cytryny bakalie (rodzynki, skórka pomarańczowa) Jabłka: 1 kg jabłek 150 g cukru (cukier można pominąć, jeśli jabłka są słodkie) 1 galaretka cytrynowa (w proszku, z cukrem) Posiekane lub grubo zmielone orzechy zagotowujemy z mlekiem(...)Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą serową. Całość wykładamy na surowe ciasto z orzechami i pieczemy w 175 stopniach C około 60 minut (grzałka góra-dół). Sernik warto piec na niższej półce, by spód się upiekł, a wierzch nie przyrumienił zanadto. Ciasto studzimy. Jabłka ścieramy na tarce i dusimy na wolnym ogniu z cukrem
Trzeci talerzhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest lekkie, puszyste i po prostu smakuje rewelacyjnie. Dodatek mleka w proszku sprawia, że masa
Di gotujeSKŁADNIKI: Na biszkopt: 3 jajka 1/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju sok z połowy cytryny Ubić 3 białka
harrisaSkładniki: 500 g tłustego twarogu potrójnie mielonego 3 żółtka 150 g cukru 150 ml śmietany 30 lub 36% 100 g masła 1 laska wanilii skórka
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Ciasteczka dzięki dodatkowi tak dobrej herbaty wyszły lepsze niż kiedykolwiek. Polecam Wam spróbować moich wiosennych herbacianych ciasteczek. A jeśli wśród Was są wielbiciele kawy, to zapraszam na pyszny kawowy sernik z amaretto . Składniki: (na 10-12 sztuk) 1 szklanka mąki pszennej 100 g masła / margaryny 1/3 szklanki cukru 3 łyżki zaparzonej herbaty ziołowej Lapacho Pomarańcza/Wanilia Tommy Cafe mała(...)Zdejmujemy z blaszki gdy ostygną. Podajemy bez dodatków lub z lukrem. U mnie dziś wersja wzbogacona – ciasteczka popsikałam żółtym sprey’em do ciast, na wierzch dodatkowo posmarowałam pomarańczowym lukrem (sok z pomarańczy z trzcinowym cukrem pudrem) i posypałam strzelającą posypką. Smacznego
Słodkie okruszkimojprzepisna.pl | Podwójnie musowe, czekoladowe ciasto z galaretką Ciasto, które troszkę przypomina delicje szampańskie. Pamiętacie je jeszcze? W skład ciasteczka wchodzi biszkopt, mocno nasączony, galaretka z brzoskwiniami
moj przepis naLubię serniki choć nie uwielbiam. Podobne odczucia ma reszta rodziny. Kiedy zobaczyłam przepis na mini serniczki na Moich Wypiekach nie mogłam się im oprzeć i namówiłam dzieci by odpowiedziały TAK na pytanie czy upiec je w weekend :) Wilgotne, pełne smaku, lekko kwaskowe. Smak czekolady jest intensywny i wyrazisty. Smakują mało serowo co u nas jest zdecydowanie plusem! Serniczki(...)temp. 160 st.C . Serniczki powinny być ścięte i lekko sprężyste. Studzimy je lekko w stygnącym piekarniku a następnie wyjmujemy na blat by całkiem ostygły. Ja moje serniczki udekorowałam pomarańczowym dżemem i kawałkami gorzkiej czekolady
Dzieje kuchennej WiewiórySeromak to ciasto łączące w sobie prawdziwe smaki domowych, tradycyjnych ciast. Kruchutkie ciasto, masa makowa z bakaliami idealnie komponuje się z puszystym serniczkiem tworząc wyjątkowo smaczne
Słodka StronaSeromak jest dość popularny ale ja zrobiłam swoją wersję: kruche ciasto zastąpiłam miękkim biszkoptem z przyprawa korzenną, dzięki czemu dołączył piernikowy smak, czyli tak jakby trzy ciasta w jednym. Sernik znacznie lepiej niż polany czekoladą smakuje wykończony domową polewą kakaową i to ona dodała temu ciastu charakteru. Wygląda skomplikowanie ale jego zrobienie wbrew pozorom jest szybkie i łatwe(...)około 20 minut. W tym czasie przygotować masy: makową zmiksować z jajkami i kaszą manną, wmieszać rodzynki. Jajka do masy serowej ubić z cukrem. Dodać ser, budyń i skórkę pomarańczową. Zmiksować krótko do połączenia składników. Na upieczony biszkopt wyłożyć najpierw masę makową a później serową. Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec aż zapiecze się masa serowa
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia