już każdy sobie robił co chciał, ja tylko dorzucałam Młodemu szpinak i miętę i dokładałam paprykę.Sposobów układania było dużo. Albo smarowaliśmy placek sosem czosnkowym i potem dodatkowo polewaliśmy do środka, albo ciapaliśmy sosem ułożone składniki,każde z nas ciapało według własnych upodobań :) A wyszło PYYYYSZNEE! Lubię wiosnę :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - wok linii Granitium włoskiej firmy
Blondynka Gotujemałym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i wodę. Podgrzać wymieszaną masę na ogniu ok. 3 minut. Zdjąć z ognia. Dodać masło. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comoraz stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia. Zamieszać widelcem (jak ciasto na muffinki). 3. Piec w temperaturze 180ºC przez ok. 50-55 min (sprawdzić patyczkiem czy suchy). 4. Polać polewą czekoladową ( w oryginalnym przepi sie nale ży rozpuścić czekoladę i dodać 2-3 łyżki masła ). Notatk i: eksperymentalnie upiekłam to ciasto na mą ce orkiszowej , jest wtedy b ardziej zwarte
coolinarnastrefa.blogspot.comWykonanie luk ru : szklankę cukru pudru wsypać do mis eczki, dodać w rząc ą wodę i tyle soku z cytryny by uzyskać jednolitą, gładką konsystencj ę o gęstości miodu. Polewać rożki lekko przestudzone. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.commascarpone). Budyń można ugotować samemu lub skorzystać z gotowego. A krem przygotowany wg tego przepisu smakuje jak bita śmietana (jest bardzo delikatny). :) Chociaż pasowało mi do całości polanie tortu polewą czekoladową to tym razem z niej zrezygnowałam. var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages = 0;var pfDisablePDF = 0;var pfDisableEmail = 0;var pfDisablePrint = 0;var pfCustomCSS = '';var pfBtVersion
coolinarnastrefa.blogspot.comciasta. Na upieczony placek miodowy wylać 1/2 gorącej masy serowej, następnie położyć drugi placek i wylać resztę masy serowej. Przykryć całość ostatnim plackiem. Pozostawić do wystygnięcia. Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową (np. rozpuszczoną mleczną czekoladą z odrobiną masła). Ciasto przechowywać w lodówce. Najlepiej smakuje po 2-3 dniach leżakowania kiedy smaki dobrze się przegryzą a placki miodowe staną się mięciutkie
coolinarnastrefa.blogspot.comgruszek. Ciasta kruchego wyszła mi dość spora porcja, dlatego pozostałą część ciasta wyłożyłam na wierzch. Można również wybrać inny wariant i już nie posypywać góry ciastem a np. polać polewą czekoladową (wtedy należałoby zmniejszyć porcję na ciasto kruche o połowę). W smaku przypomina mi nieco sernik na zimno, i ja czasem na taki właśnie sernik mam ochotę. :) Efekt końcowy
coolinarnastrefa.blogspot.comwykładamy krem i tak robimy ze wszystkimi warstwami. Biszkopt na górze też nasączyć i cienko posmarować kremem. Tort wstawić do lodówki. Po kilku godzinach, jak masa trochę zgęstnieje zrobić polewę czekoladową. Gotowy tort powinien "poleżakować" w lodówce minimum 2 dni, wtedy nabiera głębokiego smaku. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comcukru wedle uznania), gorący wylać na ciasto. Poczekać aż ostygnie a następnie ułożyć maliny i borówki. Wstawić do lodówki. Wykończenie. Dwie galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody, wystudzić. Polewać tężejącą galaretką (po łyżce) na maliny aż do wyczerpania,odstawić do lodówki na 2 godziny. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.combabki wysmarować masłem, wylewać po kolei warstwę kakaową, kawową i waniliową. Piec w temperaturze 180°C przez ok 60 min (piekłam 70 min). Ciasto można polać lukrem, polewą czekoladową lub obsypać cukrem pudrem. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comP rosty i znany przepis na ciasto czekoladowe, popularnie zwane murzynkiem. Jedyną innowacją przeze mnie wprowadzoną było użycie masła klarowanego zamiast margaryny (margarynę chyba najczęściej stosowało
coolinarnastrefa.blogspot.comwałkuje placki i wycinam szklanką kółka. Nastepnie w każde kółko nakładam ser i dobrze sklejam. Wrzucam do wrzącej osolonej wody. Jak zaczną wypływac to wtedy zagotowac i posiłek gotowy :) Polewam śmietaną z cukrem do smaku i na wierzch malutką łyżeczkę dżemu.:) Smacznego
Słodkości i nie tylkowycinac ciasteczka foremkami jakimi dysponujemy . Piec na blasze posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką w temp. 180 C przez ok. 10 -15 minut. Gotowe ciasteczka mozna udekorowac polewą czekoladową bądż konfiturą. Smacznego
Słodkości i nie tylkoWsypujemy bakalie opruszone mąką i wszystko mieszamy. 7. Ciasto przekładamy do foremki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. 8. Pieczemy do 60 min. w temp. 200 C. 9. Dekorujemy polewą czekoladową ( klik ) i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego
Słodkości i nie tylkonaleśnik - warstwa sera itd. do czasu aż skończy się ser . Na wierzch polac polewę czekoladową. klik i posypac wiórkami kokosowymi. Smacznego
Słodkości i nie tylko